Σε Ρυθμός Επικαιρότητας
Θέματα: Νέος διχασμός, ουρές στη ΔΕΗ, κάμερες στις τάξεις, τουρισμός, πρώτη κατοικία, σενάρια εκλογών, υπέρογκες χρεώσεις δεδομένων
  Νέος διχασμός προ των πυλών με ενορχήστρωση της Κυβέρνησης και σύμμαχο τον ΣΥΡΙΖΑ
  Εδώ και μέρες, ζούμε ένα πολιτικό και θεσμικό πισωγύρισμα από την Κυβέρνηση: εργασιακή απορρύθμιση, απουσία σχεδίου, επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας, κανένας κοινωνικός διάλογος για εργασιακά και εκπαίδευση, καταστολή και ενοχοποίηση των πολιτών στις πλατείες, ενθάρρυνση της περιβαλλοντικής αυθαιρεσίας, δημιουργία κομματικού στρατού μέσω μεταναστευτικού νομοσχεδίου, αδιαφάνεια στην διαφήμιση με θύμα την πολιτική πολυφωνία. Η Νέα Δημοκρατία μας γυρνά πίσω στις λογικές και στο κλίμα του 2010, δίνοντας αφορμή στους λαϊκιστές να ανασύρουν την πόλωση και τον διχασμό, που όλοι πληρώσαμε ακριβά. Άλλο που δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνει η στάση του στην τελετή της Μαρφίν, στις αποχωρήσεις από τη Βουλή, στους ακτιβισμούς στο υπουργείο Εργασίας – όταν ο ίδιος έχει βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο ξεχείλωμα των εργασιακών σχέσεων. Δεν θέλουμε λοιπόν να ξαναγυρίσουμε στο πολωτικό, δικομματικό παιχνίδι την ώρα που η συνεννόηση είναι όρος επιβίωσης της χώρας από την πανδημία. Παρεμβαίνουμε ως δύναμη ευθύνης για το μέλλον μας, ως προοδευτική αντιπολίτευση ουσίας, με προτάσεις, αλλά χωρίς συγχωροχάρτι στη Συντήρηση και στα πισωγυρίσματα. 

Σε σημερινή της ανάρτηση, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε ανάρτησή της επισημαίνει τις ευθύνες της δεξιάς διακυβέρνησης και της πόλωσης που βολεύει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. 

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανάρτηση
  ΔΕΗ: Συνωστισμός ίσον απουσία σχεδίου και ταλαιπωρία
  Οι ουρές των πολιτών έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ δεν είναι άλλη μια απρονοησία των πολλών, όπως αρέσκεται να διαρρέει η Κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία. Αλλά δείχνουν απουσία σχεδιασμού από τον αρμόδιο Υπουργό και τη Διοίκηση της ΔΕΗ. Αποτελούν δε, κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Το Κίνημα Αλλαγής είχε προ καιρού προτείνει την εξυπηρέτηση των πολιτών τμηματικά με βάση τον ΑΦΜ και το ονοματεπώνυμο. Η Κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ότι δεν μπορούν ούτε όλοι οι πολίτες να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ούτε να χρησιμοποιούν την τηλεφωνική γραμμή, η οποία “συνοδεύεται” με απαράδεκτες χρεώσεις.
  Κάμερες στις σχολικές τάξεις: Ναι στην τεχνολογία όχι όμως εις βάρος της παιδαγωγικής διαδικασίας
  Λέμε ναι στην ψηφιακή τεχνολογία που ρίχνει τα τείχη του αποκλεισμού και ανοίγει τους γνωστικούς ορίζοντες για κάθε μαθητή. Όμως οι κάμερες κατά τη διάρκεια του μαθήματος δεν είναι χρήσιμες, γι’ αυτό δεν ψηφίσαμε τη σχετική τροπολογία. Το Υπουργείο μπορεί να ισχυρίζεται ότι “διαβουλεύθηκε” με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αλλά στη Βουλή δεν ήρθε καμία επίσημη έγγραφη γνωμοδότηση για τις προϋποθέσεις – περιορισμούς με τους οποίους μπορεί να προχωρήσει. Η ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος και της εικόνας των μαθητών(;) ή μόνο των καθηγητών- δεν διευκρινίζεται στη κατατεθείσα τροπολογία -και δη χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση των γονέων αγγίζει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ανήλικων παιδιών και προσβάλλει το αγαθό της ανηλικότητας που προστατεύεται σε συνταγματικό και νομοθετικό επίπεδο.

Αποτελεί άλλο ένα δείγμα πρόχειρης και βεβιασμένης νομοθέτησης. Αγνοεί:

  • την διαδραστική σχέση της διδασκαλίας, όπου ο εκπαιδευτικός δεν διδάσκει από καθέδρας,
  • την πραγματική εικόνα σε υποδομές και κατάλληλο εξοπλισμό για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία και στο οικιακό περιβάλλον των παιδιών
  • την διαφορά της σύγχρονης ή ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τον εκπαιδευτικό και
  • τα παιδιά σε μια ζωντανή τάξη που λύνει ασκήσεις απαντά σωστά ή λάθος ο μαθητής τα παιδιά της ειδικής αγωγής που έρχονται στο γενικό σχολείο.


Άλλωστε, το Ψηφιακό Σχολείο, ως ολοκληρωμένο πλαίσιο πολιτικής, που το ΠΑΣΟΚ είχε θεσμοθετήσει, παρείχε κάθε αναγκαία διαδικασία και διασφάλιση για τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Στην εβδομάδα που ξεκινά περιμένουμε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να καλύψει τις νομικές παραλείψεις και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν.
  Τα σενάρια των εκλογών πηγάζουν από το Μέγαρο Μαξίμου
  Το ζούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν η επικαιρότητα δεν βολεύει την Κυβέρνηση, το γνωστό σενάριο ανασύρεται από το συρτάρι. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να στήσει κάλπες και εκατομμύρια πολίτες στις ουρές μέσα στην πανδημία, σε ένα εύθραυστο υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. Θέλουν άραγε να επαναλάβουν το 2012, όταν οδήγησαν τη χώρα σε διπλές εκλογές σε συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης; Έχουν νωπή λαϊκή εντολή. Ας κυβερνήσουν.
  Θα συνεχίσουν οι πολίτες να χρυσοπληρώνουν τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας;
  Σύμφωνα με μελέτη που κοινοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Ελλάδα κατατάσσεται ως μία από τις πιο ακριβές χώρες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ σε σχέση με το κόστος παροχής υπηρεσιών ευρυζωνικού κινητού δικτύου. Η κυβέρνηση δείχνει αδύναμη να υπερασπιστεί τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και να επιβάλλει εξορθολογισμό των χρεώσεων στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Η πρόσβαση των πολιτών σε φθηνότερες χρεώσεις και περισσότερα δεδομένα αφορά στην καθημερινότητά του, στην ψυχαγωγία, στην επικοινωνία, στη συμμετοχή στη δημόσια συζήτησ, στην ενημέρωση, ακόμη και στην εκπαίδευση.  Αντί να ασχολούνται με την προπαγάνδα της δήθεν ψηφιακής μεταρρύθμισης, ας ασχοληθούν με την προσβασιμότητα των πολιτών, χωρίς απαράδεκτες χρεώσεις.  

Διαβάστε εδώ περισσότερα
  Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού 2020 με τρία εκατομμύρια ωφελούμενους
  Καταθέσαμε σήμερα προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Εργασίας, την ολοκληρωμένη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για το Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους – 2020 για τρία (3) εκατομμύρια ωφελούμενους, που ενεργοποιούν 15 εκατομ. διανυκτερεύσεις και δημιουργούν επτά (7) εκατομ. ημερομίσθια εργαζομένων. Στα τρία (3) εκ. ωφελούμενους του προγράμματος εντάσσονται 1 εκ 400 χιλ εργαζόμενοι του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται όλοι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής αλλά και άνεργοι, 800 χιλιάδες συνταξιούχοι, 400 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες και αγρότες, 200 χιλιάδες νέοι έως 30 ετών, φοιτητές αλλά και όσοι θα συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις για τριτοβάθμια εκπαίδευση και 200 χιλιάδες δικαιούχοι του εγγυημένου κοινωνικού εισοδήματος.

Το Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους που προτείνουμε, αποτελεί το ελάχιστο που οφείλει να πράξει η Κυβερνηση για την στήριξη του τουρισμού. 

Διαβάστε εδώ αναλυτικά
  Πρώτη Κατοικία: Eπιτροπή διαλόγου για πρώτη κατοικία και Πτωχευτικό Κώδικα
  Το Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζοντας στο δρόμο της νομοθετικής παρακαταθήκης του ΠΑΣΟΚ και του Ν.3869/2010, δεν περιορίζεται σε διαμαρτυρίες, αλλά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες εντός κι εκτός Βουλής. Κατά τη σημερινή σύσκεψη, προτάθηκε και συμφωνήθηκε από όλους να συγκροτηθεί επιτροπή διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η οποία θα συζητήσει και με τα πολιτικά κόμματα και θα προτείνει μια βιώσιμη πρόταση για την προστασία της κύριας κατοικίας και ένα σύγχρονο πτωχευτικό κώδικα που θα αποτρέπει την εκδήλωση άδικων και ακραίων καταστάσεων. 

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις προτάσεις από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 06.05.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 12.05.2020