Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Πανδημία – Σχολεία: Το Υπουργείο Παιδείας επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη

Μνημειώδης είναι η αδιαφορία κι η αμεριμνησία που επιδεικνύει η Κυβέρνηση για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων της χώρας, ενώ παράλληλα αγνοεί προκλητικά τις συστάσεις των ειδικών για επανεξέταση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Παρά τις δυσοίωνες εκτιμήσεις των επιστημόνων, η Κυβέρνηση για ακόμη μια φορά επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη, βάζοντας σε κίνδυνο μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Μετά τις περσινές δραματικές συνέπειες του πρόχειρου ανοίγματος των σχολείων, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τη φετινή χρονιά επιλέγει να συνωστίσει 25 μαθητές ανά τάξη, με μοναδική άμυνα τα self tests. Τα δε πρωτόκολλα κλεισίματος μιας τάξης δημιουργούν μεγάλο κίνδυνο διασποράς, με το Υπουργείο να κωφεύει διαρκώς στις ρεαλιστικές προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για ένα ασφαλές άνοιγμα που θα διασφαλίζει την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οικονομία: στα μέτρα των τραπεζών όλα τα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων

Η επικοινωνιακή φλυαρία της Κυβέρνησης εξαντλείται ξανά σε μισές αλήθειες, με τις οποίες επιχειρεί να καλύψει την ανεπάρκειά της. Πανηγυρίζει δήθεν γιατί μείωσε τα ‘’κόκκινα δάνεια’’ στους ισολογισμούς των τραπεζών, ενώ αποκρύπτει σκόπιμα ότι το ιδιωτικό χρέος πολιτών και επιχειρήσεων ξεπερνά τα 250 δις ευρώ, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Μάλιστα, επιμένει να παρακολουθεί αμέτοχη την κατάρρευση των ελληνικών επιχειρήσεων, αφού περισσότερες από 9 στις 10 δεν έχουν πρόσβαση στη ρευστότητα. Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την μεροληψία της υπέρ των ισχυρών, σχεδίασε όλα τα προγράμματα ‘’Γέφυρα’’ στα μέτρα των τραπεζών κι έτσι δεν πέτυχαν το στόχο της ρύθμισης των δανείων που ήταν ‘’κόκκινα’’! Για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που έρχονται αντιμέτωποι με νέο τσουνάμι ανατιμήσεων, η κυβέρνηση έφερε τη σκληρή πραγματικότητα του νέου πτωχευτικού κώδικα, των funds και της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, με 1 εκατ. ‘’κόκκινα δάνεια’’ να συνδέονται με ακίνητα, για τα οποία η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος.

Athens Pride: Θα είμαστε εκεί μαζί με όλ@ όσ@ οραματίζονται έναν κόσμο δίχως διακρίσεις

Το Κίνημα Αλλαγής, πιστός εκφραστής των αξιών της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας και της Προόδου που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα, την ποικιλομορφία, την ελευθερία και την ισότητα, και φέτος συμμετέχει ενεργά στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride 2021, με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 19:00’. Διαχρονικά κι αταλάντευτα είμαστε μαζί με όλο@ όσ@ οραματίζονται και αξιώνουν έναν κόσμο δίχως διακρίσεις, μισαλλοδοξία, ρατσισμό, σεξισμό, τρανσφοβία και ομοφοβία. Πάντα, η ανάγκη για διεκδίκηση και αλλαγή θα μας βρίσκει συμμάχους, γιατί είναι αυτό που μας ενώνει.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Και φέτος οι μαθητές απροστάτευτοι στην πανδημία