Σε Ανακοινώσεις

Φ. Γεννηματά: Είμαστε απέναντι στην Κυβέρνηση & το εργασιακό νομοσχέδιο

Τη διαχρονική του θέση δίπλα στο εργατικό κίνημα και τους αγώνες του, επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά το Κίνημα Αλλαγής που έδωσε σήμερα δυναμικό «παρών» στην πανεργατική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στο αντ-εργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη – Μητσοτάκη. Εκεί, η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά επανέλαβε την αδιαπραγμάτευτη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής στους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους για μία αξιοπρεπή και δίκαιη ζωή και επεσήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει ανοίξει το δρόμο για την προοδευτική, πράσινη εναλλακτική. Όπως δήλωσε η κ. Γεννηματά: «Το Κίνημα Αλλαγής, μαζί με τον κόσμο της εργασίας, είμαστε απέναντι στην Κυβέρνηση της ΝΔ που με το εργασιακό νομοσχέδιο μας γυρίζει στην εποχή των ατομικών συμβάσεων, της εργοδοτικής ασυδοσίας και του αυταρχισμού. Εμείς ανοίγουμε ένα νέο δρόμο, το δρόμο της νέας αλλαγής με το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο».

Δείτε ΕΔΩ

Κάποια ΜΜΕ …ήταν σε άλλη συγκέντρωση

Ο πανικός της Κυβέρνησης αποδεικνύει περίτρανα την επιτυχία των σημερινών απεργιακών εκδηλώσεων. Μόνο το site Parapolitika δεν κατάφερε σήμερα να δει την πραγματικότητα, ιδιαίτερα όσον αφορά την παρουσία των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής”. Έτσι σχολιάζει το γραφείο Τύπου του Κινήματος απαξιωτικό δημοσίευμα για τη σημερινή κινητοποίηση κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Στήριξη Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Κίνημα Αλλαγής & την Φώφη Γεννηματά

Τη στήριξή τους στο Κίνημα Αλλαγής και τον δίκαιο αγώνα του απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, εκφράζουν με ανάρτησή τους σήμερα οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές (PES), έπειτα από την επιστολή της Προέδρου, Φώφης Γεννηματά. Όπως σημειώνουν, «αυτό που χρειάζονται οι κοινωνίες μας είναι ένας εκσυγχρονισμός, που αυξάνει την προστασία των εργαζομένων». Ειδικότερα: «Ενημερωθήκαμε με ανησυχία για συγκεκριμένες προβλέψεις της προτεινόμενης εργατικής νομοθεσίας από τη συντηρητική κυβέρνηση της Ελλάδας. Ο σεβασμός και η μείωση του ωραρίου εργασίας, η προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων, η ισχυρή προστασία απέναντι σε παράνομες απολύσεις, είναι στοιχεία μιας μοντέρνας κοινωνίας που κοιτά προς το μέλλον. Θέλουμε να εκφράσουμε την στήριξή μας στους φίλους μας από το Κίνημα Αλλαγής στις προσπάθειές τους ενάντια σε κάθε νομοθεσία που υποβαθμίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων γυναικών και ανδρών».

Μοιραστείτε την ανάρτηση

ΕΣΥ: H κυβερνητική εγκατάλειψη οδήγησε σε blackout τον Ευαγγελισμό

Χαρακτηριστικές της κυβερνητικής εγκατάλειψης του ΕΣΥ είναι οι χθεσινές απαράδεκτες καταστάσεις στον Ευαγγελισμό, όπου εν μέσω εφημερίας, το μισό νοσοκομείο βυθίστηκε στο σκοτάδι. Η Πολιτεία αντί να μεριμνήσει επιτέλους για τις κακοσυντηρημένες υποδομές, σφυρίζει αδιάφορα ενώ σχεδιάζει να ανοίξει την πόρτα των υπηρεσιών Υγείας σε ιδιωτικές εταιρείες. Ενώ η χώρα δεν έχει βγει ακόμη από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, η κυβέρνηση επιμένει να ολιγωρεί σε βάρος της Δημόσιας Υγείας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

H εγκατάλειψη του ΕΣΥ από την Κυβέρνηση οδήγησε σε blackout τον ΕυαγγελισμόΟ πανικός της Κυβέρνησης αποδεικνύει περίτρανα την επιτυχία των σημερινών απεργιακών εκδηλώσεων