Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες ψηφίδα – ψηφίδα να χτίσουμε το πρόγραμμά μας

«Προτεραιότητά μας είναι μια ανταγωνιστική παραγωγική οικονομία και μια δίκαιη κοινωνία. Αυτό ακριβώς είναι το πρόγραμμά βάσης διαλόγου που σήμερα παρουσιάζουμε. Βήμα – βήμα θα οικοδομούμε καθημερινά αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης που παρουσίασε σήμερα με τον επικεφαλής του In Social και πρώην Υπουργό Νίκο Χριστοδουλάκη και τον σύμβουλο επί οικονομικών θεμάτων της ΚΟ, Ηλία Κικίλια το προγραμματικό πλαίσιο του κόμματος ενόψει του συνεδρίου. Πιο συγκεκριμένα: 

Πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας

«Είναι κρίσιμο να υπάρχει απόθεμα κοινωνικής στέγης ώστε τα νέα ζευγάρια να μπορούν να χτίσουν τη ζωή τους με καλύτερους όρους. Το 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν 0% το κοινωνικό απόθεμα στην Ελλάδα, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη ήταν 20%. Σήμερα λέει η Νέα Δημοκρατία ότι γνωρίζει το πρόβλημα αλλά έχει εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης μόνο 100 κατοικίες, όταν άλλες χώρες έχουν εντάξει χιλιάδες. Αυτό δείχνει ότι εμείς δεν περιφρονούμε τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής. Χρειάζεται βούληση, σχέδιο. Γι’ αυτό καλούμε τον προοδευτικό λαό, τους δημοκράτες πολίτες, τα μέλη μας να συζητήσουμε και να βάλουμε ψηφίδα-ψηφίδα αυτό το νέο κάδρο πολιτικής που έχει ανάγκη ο τόπος».

Μαζική συμμετοχή στις εκλογές 8ης Μαΐου

«Όλες οι γενιές μαζί έστειλαν την Κυριακή ένα μεγάλο και ισχυρό μήνυμα ότι με ένα σύγχρονο και θεσμικό κόμμα που η κατεύθυνσή του είναι ξεκάθαρα προοδευτική, σοσιαλδημοκρατική και με σύγχρονες ιδέες και αντιλήψεις μπορούμε να κάνουμε την πατρίδα μας να γυρίσει σελίδα και να πάμε σε μια εποχή περισσότερης ασφάλειας, περισσότερης κοινωνικής δικαιοσύνης και πάνω απ’ όλα εθνικής αξιοπρέπειας που τόσο πολύ ανάγκη έχει ο ελληνικός λαός».

Ακρίβεια

«Σε αυτή την περιπέτεια που περνάει η Ευρώπη, η χώρα μας είναι περισσότερο ευάλωτη, διότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έκαναν την πατρίδα μας βαθιά εξαρτώμενη από ένα εισαγόμενο ορυκτό καύσιμο χωρίς κανέναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα όπως είναι η ενεργειακή αυτονομία της Ελλάδας. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο όφελος από το κράτος λόγω του πληθωρισμού. Όμως πώς μπαίνουν αυτά τα χρήματα στην ελληνική οικονομία για να θωρακίσουν τον πιο ευάλωτο Έλληνα; Εμείς μιλήσαμε συγκεκριμένα για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Όσον αφορά στο πλαφόν, αύριο το πρωί ο καταναλωτής θα έβλεπε τη διαφορά στο τιμολόγιό του».

Περισσότερα ΕΔΩ

Οικονομία: Το Προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την Οικονομία έχει ως επίκεντρο τη νέα γενιά κι αποτελεί ένα συμβόλαιο μαζί της. Όπως και σε κάθε πεδίο πολιτικής, έτσι και στην Οικονομία το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει συγκεκριμένες επεξεργασμένες και μελετημένες προτάσεις που θα αποτελέσουν την βάση ενός ανοικτού δημόσιου διαλόγου το αμέσως προσεχές διάστημα. Με στόχο την δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας δίνουμε προτεραιότητα στην ανάγκη εκσυγχρονισμού και διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης της χώρας αλλά και στην ενίσχυση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Ακόμη, είναι αναγκαία η ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής και της μεταποίησης, ο καθορισμός μιας ολοκληρωμένης βιομηχανικής χωροθέτησης ώστε να προαχθούν τομείς όπως η κυκλική οικονομία, η αναβάθμιση της αμυντικής και ναυπηγικής βιομηχανίας. Παράλληλα, πρέπει να ενισχύσουμε τις παραγωγικές επενδύσεων και τις υποδομές, αλλά και τις παρεμβάσεις στο φορολογικό σύστημα ώστε να φορολογούνται οι μεγάλες περιουσίες και τα υπερκέρδη. Το προγραμματικό μας πλαίσιο θα αναρτηθεί στην ψηφιακή πύλη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και κατόπιν θα εμπλουτιστεί σε σειρά θεματικών εκδηλώσεων, ενώ στην τελική του μορφή θα επισφραγιστεί σε προγραμματική συνδιάσκεψη το Φθινόπωρο. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληθωρισμός – ρεκόρ 28ετίας: Άριστα 10,2% στην επίδοση της Κυβέρνησης

Την πάγια συντηρητική θέση της Κυβέρνησης ότι ο πληθωρισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που θα ατονήσει από μόνο του καταρρίπτει η αλματώδης άνοδος του πληθωρισμού για τον Απρίλιο, που σπάει ρεκόρ 28 ετών, αγγίζοντας το 10,2% ενώ πριν από 11 μήνες βρισκόταν στο 0%! Η Κυβέρνηση που για ακόμη μία φορά επιμένει σε υπεραισιόδοξες κι αβάσιμες εκτιμήσεις ελπίζοντας να αποκλιμακωθούν οι πληθωριστικές πιέσεις το καλοκαίρι, ουσιαστικά εξοντώνει τους πληττόμενους συμπολίτες μας που αδυνατούν λόγω της ακρίβειας να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης και προσπαθεί με λίγες, καθυστερημένες και ανεπαρκείς σε σχέση με την απώλεια εισοδήματος επιστροφές να κατευνάσει την οργή τους και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις τους. Αυτό αποδεικνύουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που καταγράφουν υπέρογκες αυξήσεις για αγαθά όπως το φυσικό αέριο (122,6%), τον ηλεκτρισμό (88,8%), το πετρέλαιο θέρμανσης (65,1%) αλλά και είδη πρώτης ανάγκης. Η Κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής που μάλιστα έχει καταθέσει τροπολογία για την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας, ώστε οι πολίτες να μη χρειάζεται να πληρώνουν πάνω από 10% σε σχέση με αυτά που πλήρωναν πριν ξεκινήσει η ενεργειακή κρίση. 

Περισσότερα ΕΔΩ

«Γιατρός για όλους» δεν γίνεται χωρίς γιατρούς

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τον «Γιατρό για όλους» αποτυπώνει την πάγια κυβερνητική πολιτική που έχει ως γνώμονα την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και όχι την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας για τους πολίτες. Κι ενώ μέχρι τώρα η δικαιολογία για την πρόχειρη κι αποσπασματική νομοθέτησή της στην Υγεία ήταν ο επείγον χαρακτήρας της πανδημίας, τώρα, μετά από 26 μήνες όπου η χώρα βρίσκεται σε μία περίοδο πανδημικής ύφεσης, η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την μεθοδευμένη υπονόμευση του ΕΣΥ μέσω της δημιουργίας «παρανοσοκομείων» με υποσχέσεις για επιπλέον αμοιβές, τις οποίες θα πληρώνουν οι ασθενείς από τις τσέπη τους! Αντί για ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε υγειονομικό προσωπικό αλλά και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, η Κυβέρνηση όπως δείχνουν τα σχέδιά της για τον ΕΟΠΥΥ, ενθαρρύνει τη δημιουργία επιχειρηματικών καρτέλ. Μάλιστα, ακόμα και η αιχμή του δόρατος της επικοινωνίας της, ο «προσωπικός γιατρός», έχει καταρρεύσει καθώς γιατρός για όλους δεν γίνεται χωρίς γιατρούς, χωρίς προσλήψεις στα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία. Η αλλαγή του ονόματος δεν αφορίζει την αποτυχία του θεσμού του «οικογενειακού γιατρού» που οφειλόταν στις διοικητικές παραλείψεις, τις απαξιωτικές αμοιβές και την υποστελέχωση. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Άριστα 10,2% είναι η επίδοση της Κυβέρνησης στο ράλλυ του πληθωρισμούΣυνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη, με την ανεξάρτητη Βουλευτή Κωνσταντίνα Αδάμου