Σε Ανακοινώσεις

Φ. Γεννηματά: Να αντιμετωπίσουμε το μαθησιακό χάσμα & τις εκπαιδευτικές ανισότητες που διευρύνει η ΝΔ

«Η κυβέρνηση με την πολιτική της διεύρυνε το μαθησιακό χάσμα και τις εκπαιδευτικές ανισότητες» επεσήμανε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) για το άνοιγμα των σχολείων και τις εξελίξεις στην εκπαίδευση. Ειδικότερα: «Ένα χρόνο τώρα η Κυβέρνηση απέτυχε να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Επέτρεψε τον συνωστισμό στις τάξεις, κινήθηκε χωρίς σχέδιο για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (που λειτούργησε μόνο χάρις στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών), ενώ και οι υποδομές της παραμένουν σε πολλά σχολεία προβληματικές”, σχολίασε, ενώ πρότεινε: 

  • Να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, αλλά να περιληφθεί σ’ αυτόν και το σύνολο των εργαζομένων στα σχολεία (και οι καθαρίστριες).
  • Πέραν των self tests για εκπαιδευτικούς – μαθητές είναι αναγκαίο ο ΕΟΔΥ, να προχωρήσει σε δειγματοληπτικά και περιοδικά rapid tests.
  • Η ύλη για την νέα σχολική χρονιά πρέπει να αναδιαταχθεί με την ευθύνη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, και να προβλεφθεί πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίες για όσους απαιτείται. Ώστε να αντιμετωπισθούν το μαθησιακό χάσμα και οι ανισότητες.
  • Μέσα στο καλοκαίρι πρέπει να καλυφθούν τα κενά της εκπαίδευσης, με την πρόσληψη 10.500 εκπαιδευτικών. Και να εξευρεθούν πρόσθετες αίθουσες, ώστε με την νέα σχολική χρονιά να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός στις τάξεις.
  • Η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών μόνο με διορισμένα μέλη, δημιουργεί θέμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Το Υπουργείο Παιδείας που προκάλεσε με τους χειρισμούς του το πρόβλημα, οφείλει να βρει λύση για τα την ομαλή εκλογή εκπροσώπων των εκπαιδευτικών.
  • Η εφαρμογή της γενικευμένης δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης είναι σωστή, αλλά απαιτεί τις κατάλληλες υποδομές. Δεν επιτρέπεται να στοιβάζονται τα νήπια σε κοντέινερ, που τοποθετούνται στις αυλές των δημοτικών.

Εργασιακά: Καμία σχέση οι νόμοι του ΠΑΣΟΚ με αυτό που φέρνει η ΝΔ

Οι παρανοήσεις που εξυπηρετούν το επικοινωνιακό παιχνίδι της ΝΔ, αναπαράγονται από διάφορα μέσα ενημέρωσης κι ευνοούν το αφήγημα της κυβέρνησης για τα εργασιακά πρέπει να λάβουν τέλος. Οι νόμοι του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτό που φέρνει τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Διευκρινίζουμε: Το 2010 το ΠΑΣΟΚ νομοθέτησε διευθέτηση χρόνου μόνο για ειδικές ανάγκες της επιχείρησης και αποκλειστικά με συλλογική σύμβαση. Αντιθέτως, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε για το αντ-εργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, η ΝΔ τώρα αφήνει τον εργαζόμενο μόνο και ουσιαστικά απροστάτευτο απέναντι στον εργοδότη, αφού μία συμφωνία εργοδότη – μεμονωμένου εργαζόμενου, δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα άλλο πέραν της επιβολής της θέλησης του εργοδότη. Με τον νόμο του ΠΑΣΟΚ, ο εργαζόμενος είχε το δικαίωμα να αρνηθεί την παροχή επιπλέον εργασίας, χωρίς αυτή η άρνηση να συνιστά λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας του. Περισσότερα ΕΔΩ

Πανδημία: Στα λόγια η αναγνώριση της προσφοράς των υγειονομικών

Μόνο στα χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια θα περιοριστεί ξανά η κυβέρνηση για την ανταμοιβή των υγειονομικών που εδώ κι έναν χρόνο βρίσκονται με αυτοθυσία στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας. Μπορεί τόσους μήνες το υγειονομικό προσωπικό της χώρας να εργάζεται ακατάπαυστα, ξεπερνώντας τα όρια της σωματικής και ψυχολογικής αντοχής του, ωστόσο δεν υπάρχει καμία νέα εξέλιξη στο ζήτημα του μπόνους που είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Υγείας για τους εργαζομένους στο ΕΣΥ. Επιπλέον, παρά τα όσα ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, που σε αυτήν την πρωτοφανή υγειονομική κρίση άφησε ανοχύρωτο το ΕΣΥ καθιστώντας δραματικές τις συνθήκες εργασίας του υγειονομικού προσωπικού, η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά Επαγγέλματα ως μία ελάχιστη αναγνώριση της προσφορά τους, ακόμα δεν έχει ικανοποιηθεί! Περισσότερα ΕΔΩ

Τουρισμός-Επισιτισμός: Να συνεχιστεί η στήριξη της Πολιτείας

Πλήρως απροστάτευτοι θα μείνουν από την Πολιτεία οι εργαζόμενοι στον πληττόμενο κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού μετά την 15η Μαΐου, παρόλο που τα περισσότερα ξενοδοχεία ανά την επικράτεια δεν αναμένεται να λειτουργήσουν ακόμη. Μάλιστα, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, μία στις τρεις επιχειρήσεις εστίασης δεν θα ανοίξει, ενώ δύο στις τρεις δεν θα καταφέρουν να απορροφήσουν το σύνολο του προσωπικού, αφού θα υπάρχουν περιοριστικοί όροι τόσο στο ωράριο, όσο και στη χρήση τραπεζοκαθισμάτων. Παράλληλα, στον τομέα του τουρισμού, μπορεί το πιλοτικό άνοιγμα να έχει ήδη ξεκινήσει, όμως ακόμη αυτό δεν έχει κεφαλαιοποιηθεί, ούτε αναμένεται να συμβεί μέσα στον Μάιο. Οι εργαζόμενοι του κλάδου αλλά και οι οικογένειές τους θα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, αν η κυβέρνηση δεν δώσει στις επιχειρήσεις του κλάδου τη δυνατότητα για αναστολές εργασίας και καταβολή της κρατικής ενίσχυσης ή και δικαίωμα μονομερούς δήλωσης από τον εργαζόμενο μετά τις 15 Μαΐου και τον Ιούνιο αλλά κι δεν βρει τρόπο να στηρίξει τους εποχικά εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης. Περισσότερα ΕΔΩ

Φώφη Γεννηματά: «Να αντιμετωπίσουμε το μαθησιακό χάσμα και τις εκπαιδευτικές ανισότητες που διευρύνει η πολιτική της ΝΔ»

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Eνίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώωνΡυθμός Επικαιρότητας - 11.05.2021