Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Πανδημία: Άμεση επίταξη κλινών ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα

Η κυβέρνηση θα πρέπει να επιτάξει άμεσα κρεβάτια ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς οι διαθέσιμες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία εξαντλούνται, ενώ αντιμετωπίζουμε πλέον πρόβλημα έλλειψης κρεβατιών Covid. Όπως τονίζει σε δήλωσή της η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αυτό είναι κάτι που έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό. Διότι το ΕΣΥ, με την αύξηση των κρουσμάτων, έφτασε και στην Αττική στα όριά του.

Το ζήτημα φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό και ο βουλευτής και υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας, Ανδρέας Πουλάς.Συγκεκριμένα, ζητάει απαντήσεις για το εάν πράγματι η κυβέρνηση σχεδιάζει και με ποιους όρους την απασχόληση στο ΕΣΥ γιατρών που εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές για να καλύψει τις ανάγκες σε κλίνες ΜΕΘ. Επίσης, εάν διεξάγονται έλεγχοι στις ιδιωτικές κλινικές για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και βέβαια ποιος είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την ένταξη του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εμβολιασμοί: Διαφάνεια και δικαιοσύνη τώρα στο πρόγραμμα και τη διαδικασία!

Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι το πρόγραμμα των εμβολιασμών πρέπει να χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, επιστημονικά κριτήρια και δικαιοσύνη. Ιδιαίτερα δε μετά την κατακραυγή που προκάλεσε τον Ιανουάριο ο εμβολιασμός κατ’ εξαίρεση… παρατρεχάμενων και συγγενών υπουργών και κομματικών στελεχών. Το τελευταίο διάστημα, όμως, αποκαλύπτεται και πάλι σωρεία παραβιάσεων της προτεραιότητας των εμβολιασμών και «πρωταγωνιστές» είναι κομματικά στελέχη της ΝΔ. Το ζήτημα αναδεικνύεται σε ερώτηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος ζητάει απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς και κυρίως απόλυτη διαφάνεια στο πρόγραμμα εμβολιασμών.

Αγροτικές επιδοτήσεις: Το «επιτελικό» κράτος της ΝΔ δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης στους αγρότες

Όπως είναι γνωστό, οι αγροτικές επιδοτήσεις αποτελούν εργαλείο και μέσο επιβίωσης για τους αγρότες. Αλλά το «επιτελικό» κράτος της ΝΔ, εν μέσω πανδημίας, θέτει σε κίνδυνο την κατάκτηση της ομαλής καταβολής τους και αδιαφορεί για την ομαλή λειτουργία του σημαντικότερου οργανισμού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Διότι μετά την αποτυχημένη πληρωμή του Δεκεμβρίου παραμένει ουσιαστικά κλειστός. 

Το ζήτημα αναδείχθηκε στη Βουλή με παρέμβαση του Κινήματος Αλλαγής (22/1), αλλά τα πράγματα χειροτερεύουν. Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ παραιτήθηκε μόλις 10 ημέρες μετά την ανανέωση της τρίμηνης θητείας του. Το ζήτημα που προκύπτει είναι πολύ σοβαρό. Κανένας σχεδιασμός και προγραμματισμός δεν υπάρχει στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Απαιτούνται έτσι άμεσα μέτρα και διορθωτικές κινήσεις, διότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ προορίζεται για να υπηρετεί τους αγρότες, καταβάλλοντας με διαφάνεια τις επιδοτήσεις. Δεν προορίζεται για λάφυρο σε κομματικές και μη καρέκλες!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ψηφιακές Περιοδείες του Κινήματος Αλλαγής: Από σήμερα έως την Τετάρτη η περιοδεία στη Δυτική Ελλάδα

Το Κίνημα Αλλαγής πρωτοπορεί με έναν μαραθώνιο διαδικτυακών εκδηλώσεων σε πολλά επίπεδα και σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Συνεχίζει έτσι τις ψηφιακές του περιοδείες με την Δυτική Ελλάδα, από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου μέχρι και την Τετάρτη 3 Μαρτίου. Τα θέματα αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψης, την πανδημία και την υγεία, ενώ θα συζητηθούν και άλλα θέματα επικαιρότητας. 

Σήμερα, Δευτέρα 1/3, ομιλητές θα είναι (19.00’): Φώφη Γεννηματά – Γιώργος Παπανδρέου – Κωνσταντίνος Γάτσιος, καθώς και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν εδώ: https://youtu.be/_qa4qaQKfKc

Ψηφιακές περιοδείες του Κινήματος Αλλαγής | Δυτική Ελλάδα

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 26.2.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 2.3.2021