Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά: Αναγκαίο ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας

Πριν το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι εδώ, θα πρέπει να προφυλαχθούμε. Και να το αντιμετωπίσουμε όχι με επικοινωνιακούς όρους, αλλά με αποτελεσματικές δράσεις. Όπως τονίζει σε δήλωσή της η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο που περιλαμβάνει:

· Περισσότερα τεστ και διαφάνεια στα επιδημιολογικά στοιχεία για κάθε περιοχή.

· Σωστή ιχνηλάτηση, που δεν αρκεί να την κάνει η πολιτική προστασία.

· Ελέγχους στην πιστή τήρηση των μέτρων.

· Ουσιαστική ενίσχυση και προετοιμασία του ΕΣΥ.

· Ιατρική κάλυψη των ασθενών με covid στο σπίτι, από τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Και βέβαια, είναι απαραίτητο όσο ποτέ να υπάρξει πολιτική συνεννόηση γύρω από το εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Άδωνις Γεωργιάδης: “Αγοράζει” τα εστιατόρια, πουλάει λαϊκισμό & αδιαφορία

Η εστίαση αποτελεί το μεγάλο θύμα των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού, ίσως το μεγαλύτερο. Αυτή είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα για χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους που δεν ξέρουν αν θα υπάρχει επόμενη μέρα στον κλάδο τους. Βέβαια, τη δύσκολη αυτή κατάσταση κάποιοι στην κυβέρνηση τη μεταφράζουν ως ‘’αχρείαστη γκρίνια’’ ή και επενδυτική ευκαιρία. Όπως έπραξε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης που ζήτησε από τους εστιάτορες (που δικαίως διαμαρτύρονται) να του παραδώσουν τα κλειδιά και αυτός θα «τα πάρει». Οι δηλώσεις αυτές δεν αποδεικνύουν μόνο την αδιαφορία της ΝΔ για το λιανεμπόριο, την εστίαση, την μικρή και μεσαία επιχείρηση. Προχωρούν και ακόμα παρακάτω. Γιατί ο κ. Γεωργιάδης «μαρτύρησε» τις προθέσεις της Κυβέρνησης, αλλά και τον τρόπο που αυτή αντιλαμβάνεται την κρίση. Ως ευκαιρία για τους λίγους και δυνατούς. Ως ευκαιρία, ακόμα και για τους ίδιους.

Πανεπιστήμια: Η κυβέρνηση επιδεικνύει την αλαζονεία της με το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Θέση μας για τα Πανεπιστήμια παραμένει ότι δεν μπορούν ν’ αποτελούν άντρο βίας και ανομίας. Ότι πρέπει να διασφαλίζεται με κάθε τρόπο η ασφάλεια των ακαδημαϊκών και φοιτητών, αλλά και οι ακαδημαϊκές ελευθερίες.

Επιμένουμε λοιπόν ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας είναι άλλη μια απόδειξη της πολιτικής αλαζονείας της πολιτικής του ηγεσίας. Τι θέλουν; Τη διαρκή και μόνιμη παρουσία της Αστυνομίας μέσα στα Πανεπιστήμια. Ν’ αποφασίζουν εκείνοι κάθε χρόνο για τη βάση εισαγωγής και να ορίζουν το πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών. Υπενθυμίζουμε την ολοκληρωμένη πρότασή μας για τη φύλαξη των ΑΕΙ. Και δηλώνουμε ότι θα δώσουμε μεγάλη μάχη και στη Βουλή για τις αναγκαίες αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τις οποίες δεν υλοποιεί η κυβέρνηση κι από την πίσω πόρτα επιχειρεί να καταργήσει το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων.

Περισσότερα ΕΔΩ

Μη χάσετε: διαδικτυακή εκδήλωση «Ακαδημαϊκή Ελευθερία και Αναβάθμιση των ΑΕΙ»

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, το Κίνημα Αλλαγής οργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη 2/2 στις 18.30’, με θέμα την αναβάθμιση των πανεπιστημίων και την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Την εκδήλωση θα ανοίξει με εισαγωγική της ομιλία η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος Αλλαγής, της Προέδρου και του ΠΑΣΟΚ στο Facebook, καθώς και στο κανάλι YouTube του Κινήματος Αλλαγής.

Το γραφιστικό της ημέρας

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 29.1.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 2.2.2021