Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Σχολεία-καταλήψεις: Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, αλλά όχι με απειλές και τιμωρίες

Έχουμε πει εδώ και καιρό ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και ασφαλή. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να επιτευχθεί με απειλές και τιμωρίες. Η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά με τέτοιες δηλώσεις και η επίδειξη πυγμής απέναντι στη νέα γενιά μόνο αδυναμία προδίδει. Πρέπει επιτέλους να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Το Κίνημα Αλλαγής έχει διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις. Αυτές πρέπει να υιοθετήσει η κυβέρνηση και να μιλήσει στους νέους με πειθώ, ούτως ώστε να συνεχιστεί σωστά η εκπαιδευτική διαδικασία. Αναμένουμε ουσία και όχι… απουσία στα σχολεία. Περισσότερα εδώ.

Κορονοϊός: Η προχειρότητα της Κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την υγεία

Το νέο περιστατικό με το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα και τα 40 κρούσματα σε ηλικιωμένους αποδεικνύουν ότι, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Κινήματος Αλλαγής για την προστασία των κλειστών δομών κι ειδικότερα των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, γηροκομείων και μονάδων φιλοξενίας ΑμΕΑ, τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας και ο ΕΟΔΥ άφησαν την κατάσταση ανεξέλεγκτη. Δεν προχώρησαν σε εκτεταμένα μέτρα και πολλά διαγνωστικά τεστ. Δεν ενεργοποίησαν τις διευθύνσεις δημόσιας υγείας των περιφερειών – ως εποπτευουσών αρχών των κλειστών δομών κοινωνικής φροντίδας – ούτως ώστε να οργανωθεί και να συντονιστεί ο τακτικός έλεγχός τους. Δυστυχώς, συνεχίζουν στη λογική της προχειρότητας κι αφήνουν τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες έρμαιο του κορονοϊού. Πρωτοστατούν στα λόγια και τις εξαγγελίες, αλλά είναι ανύπαρκτοι, απόντες στις πράξεις. Περισσότερα εδώ.

Προσφυγικό: Επιτελικό κράτος, βγαλμένο από την …δεκαετία του ‘60

Δυστυχώς, η κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν δείχνει να έχει καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης και πορεύεται με λαϊκισμό και προπαγάνδα παντού. Η δημοσιοποίηση των διαφωνιών του κ. Σταϊκούρα με τις αποφάσεις του κ. Μηταράκη είναι ένα πρωτοφανές γεγονός που καταδεικνύει το ενδοκυβερνητικό μπάχαλο. Η κυβέρνηση δεν μπορεί πια να πείσει ούτε τους υπουργούς της! Πώς θα πείσει τοπικούς βουλευτές και αυτοδιοικητικούς; Η αδιαφάνεια στο σχεδιασμό και η λογική του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” συγκρούονται με το “κατόπιν ενεργειών μου” υψηλόβαθμων και χαμηλόβαθμων παραγόντων του κυβερνητικού κόμματος. Ο κόσμος βρίσκεται στο 2020 και το επιτελικό κράτος της ΝΔ στο 1960. Περισσότερα εδώ.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μόνο μαζί τελειώνουμε τους νεοναζί

Η παράταξή μας πρωτοστάτησε στον αγώνα ενάντια στους νεοναζί, όταν κάποιοι έχτιζαν υπόγειες γέφυρες ή συνυπήρχαν μαζί στις πλατείες της αγανάκτισης. Το ΠΑΣΟΚ κυνηγήθηκε από τους νεοναζί: βουλευτές, στελέχη μας, ο τότε δήμαρχος Αθηναίων και νυν βουλευτής μας Γιώργος Καμίνης είναι ανάμεσα στους 100άδες πολίτες και θύματα του νεοφασιστικού μορφώματος που είχε σκοπό την ανατροπή της δημοκρατίας. Η δημοκρατική παράταξη ήταν αυτή που εισηγήθηκε και πέτυχε την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, οργάνωσε ομιλίες, δράσεις, ευαισθητοποίησε τους πολίτες απέναντι στη μισαλλόδοξη και εξτρεμιστική βια των χρυσαυγιτών. 

Σήμερα πράττουμε το ίδιο. Εν όψει της δικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή που θα ανακοινωθεί στις 7 Οκτωβρίου, το Κίνημα Αλλαγής ξεκινάει διαδικτυακή καμπάνια, διοργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση και θα δώσει το “παρών” εντός κι εκτός του Εφετείου Αθηνών. Από σήμερα λοιπόν ξεκινά η διαδικτυακή καμπάνια με τίτλο “Μόνο μαζί τελειώνουμε με τους νεοναζί”, ενώ στις 6 Οκτωβρίου, παραμονή της απόφασης, θα προβληθεί ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση, στην οποία θα μιλήσει η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, Βασιλική Γεωργιάδου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Γιάννης Ιωαννίδης, ο επικεφαλής συνηγορίας του Solidarity Now, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, ενώ θα συντονίσει η δημοσιογράφος των “Νέων”, Τζίνα Μοσχολιού. Η εκδήλωση θα προβληθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κινήματος Αλλαγής, της Προέδρου, του ΠΑΣΟΚ και ενημερωτικών ιστοσελίδων. Ο αγώνας δεν σταματά στις 7 Οκτωβρίου, αλλά συνεχίζεται αμείωτος για μια δημοκρατία ισχυρή και μια κοινωνία ανοιχτή.

Δείτε και μοιραστείτε αφίσες & banners

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 30.9.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 5.10.2020