Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

ΡΥΘΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

09.11.21

Πανδημία: Πρωθυπουργός αρνητής της πραγματικότητας

Με την ίδια ατολμία κι ολιγωρία συνεχίζει να πορεύεται στη διαχείριση της πανδημίας η Κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε άλλωστε σήμερα και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης με τη τοποθέτηση του. Δεν αρκούν τα ευχολόγια για το «λαβωμένο» ΕΣΥ και τους εξαντλημένους υγειονομικούς που παλεύουν με αυτοθυσία εδώ κι ενάμιση χρόνο. Το ένα αρνητικό ρεκόρ διαδέχεται το άλλο όσο κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να ενισχύσει και να κρατήσει όρθια τα δημόσια νοσοκομεία όρθια, συνεχίζοντας τους αφορισμούς του lockdown και τις εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων, την οποία μάλιστα μεταθέτει σε πολίτες και καταστηματάρχες! Κωφεύει στις προτάσεις μας για  επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στα επαγγέλματα που έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες αλλά και την ανάγκη αντιμετώπισης του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς,  Όλα αυτά συνθέτουν την δραματική πραγματικότητα στην οποία οδηγήθηκε η χώρα και την οποία αρνείται να κατανοήσει η κυβέρνηση μετά από τόσους μήνες.

Μ. Χριστοδουλάκης: Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του επισιτισμού-τουρισμού

«Ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του Επισιτισμού-Τουρισμού» διαμήνυσε ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης από τη σημερινή απεργία των εργαζομένων του κλάδου. Ειδικότερα, ο ίδιος δήλωσε: «Δεν γίνεται για ακόμα μία φορά, το βάρος της κρίσης να το πληρώσουν οι αδύναμοι και οι εργαζόμενοι. Ειδικά οι εργαζόμενοι του πολύπαθου κλάδου του Επισιτισμού-Τουρισμού, οι διανομείς, οι σερβιτόροι, οι μάγειρες και μία σειρά επαγγελμάτων που σήμερα αφήνονται απροστάτευτοι από την κυβέρνηση. Δεν είναι μόνο τα προβλήματα που δημιουργεί ο ν. Χατζηδάκη, αλλά και η ανάγκη για την άμεση εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για την κάλυψη των εποχικών εργαζομένων με επίδομα ανεργίας, και μία σειρά από δίκαια αιτήματα, ειδικά σε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα όπως αυτός που έχουμε μπροστά μας». 

Βίντεο ΕΔΩ

Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα γίνει ποτέ δεκανίκι κανενός
Για ακόμη μία φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένες δημοσκοπικές εταιρείες-που συνδέονται οικονομικά με κυβερνητικά προγράμματα και προγράμματα οργανισμών- επιχειρούν να παρουσιάσουν το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα τη Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη, ως ιδεολογικό και προγραμματικό δορυφορικό σχήμα της ΝΔ. Με υποταγμένο σε αυτήν, στρατηγικό και πολιτικό λόγο. Η μοναδική αλήθεια όμως είναι μόνο ότι το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ ως ιστορικό, πολιτικό, ιδεολογικό και κοινωνικό ρεύμα, είναι και θα είναι οριοθετημένο απόλυτα απέναντι στη δεξιά. Οι ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου μας μετά την εισήγηση της αείμνηστης Προέδρου Φώφης Γεννηματά, συμπυκνώνονται στο τετράπτυχο πολιτική ενότητα, αυτόνομη πορεία, προοδευτική ταυτότητα, πρωταγωνιστικός ρόλος στις εξελίξεις. Αυτό σημαίνει ανοιχτό μέτωπο τόσο απέναντι στη ΝΔ, όσο και απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Δε θα γίνουμε ποτέ δεκανίκι κανενόςΡυθμός Επικαιρότητας - 10.11.2021