Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Η Άνοιξη φέτος δεν ήρθε για τα παιδιά της Ουκρανίας

«Η Ένωση, οφείλει να αποκτήσει τα μέσα και να υπερασπιστεί τις αξίες της απέναντι στο φρικτό και τυραννικό δεσποτισμό. Η Ενιαία Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, η ενεργειακή αυτονομία, είναι προτεραιότητες. Ο Ευρωστρατός, τα κοινά εξοπλιστικά προγράμματα, οι ισχυρές οικονομικές κυρώσεις και το εμπάργκο όπλων είναι εργαλεία που μπορούν να περιφρουρήσουν την ευημερία μας και τα σύνορά μας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο που συνεδρίασε παρουσία της Πρωθυπουργού της Εσθονίας, Κάγια Κάλας, για την Ουκρανία. Όπως επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης: «Η άνοιξη φέτος δεν ήρθε για τα παιδιά της Ουκρανίας. Η εισβολή του Πούτιν είναι μια παράνομη και βάρβαρη πράξη, που βυθίζει στην καταστροφή και την απελπισία έναν ολόκληρο λαό. Δυστυχώς ζούμε προκλήσεις που τις θεωρούσαμε ένα πολύ άσχημο και μακρινό παρελθόν. Η τυφλή προσήλωση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στα οικονομικά τους συμφέροντα, υποτίμησε τις επικίνδυνες, αυτοκρατορικές, αναθεωρητικές ιδέες του Πούτιν αλλά και του Ερντογάν. Πλέον, με έναν τραγικό τρόπο, ανοίγει μια νέα εποχή. Η Ένωση, οφείλει να αποκτήσει τα μέσα και να υπερασπιστεί τις αξίες της, απέναντι στο φρικτό, τυραννικό δεσποτισμό. Δεν ζητώ σε καμία περίπτωση, η Ευρώπη, να επιστρέψει στον μιλιταρισμό, αλλά πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην επιτρέψουμε την επιστροφή του».

Βίντεο ΕΔΩ

Οι προτάσεις Μητσοτάκη δεν αντιμετωπίζουν την ενεργειακή κρίση

Οι προτάσεις του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο δεν αντιμετωπίζουν την ενεργειακή κρίση. Είναι άμεση ανάγκη να τεθεί πλαφόν στις εξωφρενικές χρηματιστηριακές τιμές όχι μόνο στο φυσικό αέριο, αλλά και στο πετρέλαιο. Οι ραγδαίες ανατιμήσεις προκαλούν ασφυξία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ζητά την άμεση φορολόγηση στα απροσδόκητα κέρδη (windfall profits) των ηλεκτροπαραγωγών. Με ειδική εισφορά και με προκαταβολή για να ενισχυθεί η ρευστότητα. Τέλος, επιμένουμε στη θέση μας για την εισαγωγή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος. Με όρους διαφάνειας και ενεργειακής δικαιοσύνης.

Βίντεο ΕΔΩ

Δηλώσεις Γεωργιάδη: Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη λανθασμένα στοιχεία

Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη ότι «οι λιγνιτικές μονάδες δουλεύουν στο φουλ» αποδεικνύουν ότι ο ίδιος ψεύδεται κι επιμένει να κάνει δηλώσεις για έναν τομέα που δεν τον γνωρίζει. Τους πρώτους μήνες του έτους, με την έκρηξη των τιμών του φυσικού αερίου, η αξιοποίηση του λιγνίτη στην Ελλάδα ήταν στο 1/3 της δυναμικότητας των μονάδων. Ακόμη και τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπου είχαμε πλέον εξωφρενικές τιμές στο φυσικό αέριο, η αξιοποίηση προσέγγισε μόλις το 50%. Αντίθετα με όσα πράττουν τα Κυβερνητικά στελέχη, η χώρα, η οικονομία και οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από παραπλανητικές δηλώσεις και λανθασμένα στοιχεία. Έχουν ανάγκη από έναν νέο ενεργειακό σχεδιασμό, ο οποίος θα οδηγεί με ασφάλεια και διαφάνεια στην ενεργειακή μας αυτονομία.

Οπαδική βία: Να επενδύσουμε στην πρόληψη για την αντιμετώπισή της

Η τραγική δολοφονία του Άλκη Καμπανού και η επακόλουθη αναστολή της λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων αποδεικνύει ότι ο νόμος της Κυβέρνησης μόλις οκτώ μήνες πριν, δεν ήταν αποτελεσματικός. Παρόλα αυτά, επιμένει να αντιμετωπίζει την οπαδική βία ως ζήτημα αμιγώς αθλητικό. Για ακόμα μία φορά, νομοθετεί στον αντίποδα της διαφάνειας και της αξιοκρατίας που απαιτεί ο χώρος του αθλητισμού, καθώς δεν τεκμηριώνει επαρκώς ποιο στόχο εξυπηρετούν οι νέες αλλαγές που φέρει με το παρόν νομοσχέδιο. Από αυτό, λείπει η δημιουργία ενός κώδικα δεοντολογίας όλων των παραγόντων, ομάδων, συνδέσμων, ιδιοκτητών, θεσμικών οργάνων αθλητισμού και αρχών διοργάνωσης αθλητικών διοργανώσεων. Τέλος, παρόλο που με το Νομοσχέδιο, καθιερώνεται ως υποχρεωτικός ο Σύμβουλος αθλητικής ψυχολογίας στις Ομοσπονδίες, δεν παρέχεται η αντίστοιχη στήριξη ας αυτές, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν. Η πρόληψη και η καλλιέργεια μιας διαφορετικής κουλτούρας για τον αθλητισμό και ένα αθλητικό – κοινωνικό συμβόλαιο συνευθύνης, είναι απαραίτητα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας - 08.03.2022Υπερταμείο: κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας