Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Δήλωση Φώφης Γεννηματά στην τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά την τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη, στην Μητρόπολη Αθηνών, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ενότητα και αγώνας αυτό που θα ήθελε ο Μίκης. Γιατί η ζωή του και το έργο του είναι παρακαταθήκη για τη Ρωμιοσύνη».

Φ. Γεννηματά για κύμα ανατιμήσεων: Είναι ώρα να σπάσουμε τη συνωμοσία της ακρίβειας

«Είναι ώρα να σπάσουμε τη συνωμοσία της ακρίβειας» τόνισε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, έπειτα από την τηλεδιάσκεψη που είχε με εκπροσώπους των οργανώσεων Καταναλωτών για την επιβάρυνση που υφίστανται τα νοικοκυριά, λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων στην ενέργεια και τα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Η κ. Γεννηματά μεταξύ άλλων, ζήτησε να μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα. Ειδικότερα: «Την ώρα που οι συνεχείς ανατιμήσεις πλήττουν το εισόδημα των νοικοκυριών και απειλούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη «σφυρίζει αδιάφορα» μπροστά στα έντονα φαινόμενα αισχροκέρδειας και ολιγοπωλιακών πρακτικών στην αγορά! Χρησιμοποιεί ως άλλοθι τα διεθνή προβλήματα, επιλέγοντας το ρόλο του άβουλου παρατηρητή. 

Είναι ώρα να σπάσουμε τη συνωμοσία της ακρίβειας.

  • Με την αντιμετώπιση των ολιγοπωλιακών πρακτικών στην αγορά, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. 
  • Με την επιβολή της διαφάνειας και της ενημέρωσης των καταναλωτών, για τη διαμόρφωση των τιμολογίων της ενέργειας.
  • Με την ενεργειακή δημοκρατία στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, αντί της σημερινής εύνοιας της Κυβέρνησης στις μεγάλες επιχειρήσεις. Έτσι ώστε να περιορισθεί ο ρόλος των ορυκτών καυσίμων.
  • Με την στήριξη του Καταναλωτικού Κινήματος και την αποκατάσταση της νομιμότητας στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) ώστε να εκφράζεται η θέση των κοινωνικών εταίρων.

Είναι ώρα βέβαια και για ουσιαστικά μέτρα άμεσης ανακούφισης των καταναλωτών.

  • Να μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα. Δεν μπορεί το κράτος να αυξάνει τις εισπράξεις του, την ώρα που δοκιμάζονται οι πολίτες.
  • Να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς (αντί των 13 ευρώ μηνιαίως της Κυβέρνησης) και να ενισχυθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, οι οικονομικά ασθενέστεροι».

Πανδημία: Η κυβέρνηση ευνοεί τους ιδιώτες γιατρούς – Δεν το δεχόμαστε!

Στην αγαπημένη της τακτική να νομοθετεί εκπρόθεσμα και υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων, επιδίδεται για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση, που με τη χθεσινή τροπολογία της, κλείνει το μάτι στους ιδιώτες γιατρούς, ευνοώντας τους έναντι των λειτουργών του ΕΣΥ που επί ενάμιση και πλέον χρόνο, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Το Κίνημα Αλλαγής που διαχρονικά ψηφίζει στη Βουλή με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και όλον αυτόν τον καιρό με παρεμβάσεις, προτάσεις και την εμβολιαστική καμπάνια του στοχεύει στην προστασία της δημόσιας υγείας, απείχε χθες από τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την άσχετη τροπολογία 6 άρθρων που εμβόλιμα κι αυθαίρετα ενέταξε η κυβέρνηση στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με διάταξη της τροπολογίας αυτής, οι ιδιώτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, ανεμβολίαστοι γιατροί, συμβεβλημένοι με δομές υγείας ή πρόνοιας δεν τίθενται σε αναστολή εργασίας, όπως οι αντίστοιχοι γιατροί του Δημοσίου, απλά διπλασιάζεται το πρόστιμο σε περίπτωση υποτροπής! Το Κίνημα αρνείται να συμμετέχει στον ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας αλλά και στην εύνοια υπέρ των ιδιωτών γιατρών. Σε ο,τι αφορά στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που επιχείρησε σήμερα να μας τσουβαλιάσει με τον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουμε ότι η θέση του Κινήματος Αλλαγής υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών είναι απόλυτα ξεκάθαρη. Η θέση της ΝΔ όμως, φαίνεται να ανήκει σε εκείνους που ψαρεύουν ψήφους στους ακραίους που δεν αποδέχονται τον εμβολιασμό.

Φώφη Γεννηματά: «Είναι ώρα να σπάσουμε τη συνωμοσία της ακρίβειας»

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Φτηνή προπαγάνδα από αυτούς που "ψαρεύουν" στα άκραΘερμά συγχαρητήρια σε ολόκληρη την ελληνική αποστολή, που μας εκπροσώπησε επάξια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο