Σε Ανακοινώσεις

Φ. Γεννηματά στα ΕΛΤΑ: Η Κυβέρνηση καταργεί εργασιακά δικαιώματα & μας επιστρέφει στην εποχή των ατομικών συμβάσεων

«Ο δρόμος που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι να ξεπουλά οτιδήποτε δημόσιο στους λίγους και ισχυρούς πελάτες της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη συζήτηση που είχε σήμερα με εργαζομένους στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι. Η κ. Γεννηματά διεμήνυσε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα κλιμακώσει τους αγώνες του στο πλευρό των εργαζομένων για αξιοπρεπείς μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ειδικότερα:

«Ήταν επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όταν την προηγούμενη φορά χτυπήθηκε ο δημόσιος χαρακτήρας των Ελληνικών Ταχυδρομείων και ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτοί που αποκατέστησαν τα πράγματα. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στο δημόσιο χαρακτήρα των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Η κυβέρνηση είναι προφανές ότι έχει αναλάβει πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Θυμάμαι τον κ. Μητσοτάκη να κάνει ανακοινώσεις σε Γενικές Συνελεύσεις του ΣΕΒ. Και τώρα έρχεται να εξαργυρώσει όλα αυτά τα γραμμάτια:

  • Καταργεί εργασιακά δικαιώματα, μας επιστρέφει στην εποχή των ατομικών συμβάσεων. 
  • Αφαιρεί το δικαίωμα της συλλογικής σύμβασης για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας – Στην πράξη καταργείται το οκτάωρο. 
  • Η ψηφιακή κάρτα που είναι δικό μας νομοθέτημα και που τη διεκδικεί η ΓΣΕΕ, φαίνεται ότι θα δοκιμαστεί πειραματικά. 
  • Πλέον οι εργαζόμενοι που θα δικαιώνονται στα δικαστήρια, που παράνομα θα έχουν απολυθεί, δεν θα επαναπροσλαμβάνονται
  • Υπονομεύει και υποβαθμίζει τους ελέγχους, μετατρέποντας την Επιθεώρηση Εργασίας, το Σώμα των Επιθεωρητών Εργασίας σε μία ανεξάρτητη αρχή.
  • Χτυπά τις συνδικαλιστικές ελευθερίες: Δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις απεργίες και δεν υπάρχει πια σοβαρή προστασία των συνδικαλιστών». 

Βίντεο ΕΔΩ

Περισσότερα ΕΔΩ

Πανδημία: Το ψηφιακό πιστοποιητικό δεν αρκεί

Είναι λάθος να βασιστεί η επανεκκίνηση της οικονομίας και κυρίως του τουρισμού, μόνο στο ψηφιακό πιστοποιητικό. Μπορεί η κυβέρνηση να επιμένει να το παρουσιάζει ως το απόλυτο και μοναδικό εισιτήριο για ασφαλή ταξίδια προκειμένου να αποκρύψει τη διαχειριστική της ανεπάρκεια και να εφησυχάσει τους πολίτες, ωστόσο αυτό χρειάζεται να συνδυαστεί με άλλα μέτρα. Μόνο εάν εφαρμοστεί με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα ξενοδοχεία, στα ΜΜΕ, στα επιβατικά πλοία, στα λεωφορεία και στα αεροπλάνα, τα πολλά και μαζικά τεστ στον πληθυσμό και τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας σε όλους τους επισκέπτες ανεξαιρέτως, θα μπορέσει να αποδώσει το πράσινο πιστοποιητικό. 

Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Εργασιακά: Είμαστε απέναντι στο σκοτεινό μέλλον που επιφυλάσσει η ΝΔ

Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε σήμερα για τα τα εργασιακά η κυβέρνηση της ΝΔ, καθιστά απολύτως σαφές ότι συνειδητά φέρνει αντεργατικά μέτρα, χωρίς σχέδιο για αξιοπρεπή εργασία και υγιή επιχειρηματικότητα. Χωρίς καμία μέριμνα για τους νέους, τη διαγενεακή αλληλεγγύη και το σύγχρονο κοινωνικό συμβόλαιο που επιβάλλεται από τις συνθήκες του μέλλοντος. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την δήθεν μεταρρύθμιση, καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις αντικαθιστά με την ατομική σύμβαση εργασίας. Χρησιμοποιεί μάλιστα την μισή αλήθεια, ότι δηλαδή η διευθέτηση του χρόνου εργασίας προβλέπεται νομοθετικά με νόμους του 2010, αποκρύπτοντας ότι σύμφωνα με τους νόμους του ΠΑΣΟΚ. αυτό έπρεπε να γίνει με συλλογική σύμβαση εργασίας. Η ΝΔ, αντιλαμβάνεται την «ανάπτυξη» με όρους ασυδοσία των ισχυρών και εκμετάλλευση των αδύναμων. Περισσότερα ΕΔΩ

Προσφυγικό: Όλη η χώρα, αποθήκη ψυχών με υπογραφή ΝΔ

Ενώ κανένα κράτος μέλος της ΕΕ -εκτός της Ουγγαρίας- δεν έχει χαρακτηρίσει την Τουρκία ασφαλή τρίτη χώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προκειμένου να βρει απήχηση σε συντηρητικά ακροατήρια, επιλέγει να κάνει ένα τεράστιο δώρο στην κυβέρνηση Ερντογάν, αναγνωρίζοντάς την ως ασφαλή χώρα. Της χαρίζει λοιπόν τα «κλειδιά» του προσφυγικού αλλά και την «αναγνώριση» ότι είναι κράτος που σέβεται το διεθνές δίκαιο, ενώ δεν πέρασε πολύς καιρός από τις τελευταίες παραβιάσεις στο Αιγαίο και την αποχώρησή της από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Δεδομένου μάλιστα ότι για τους απορριφθέντες του ασύλου δεν προβλέπεται ευρωπαϊκή οικονομική υποστήριξη και η χώρα πρώτης εισόδου αναλαμβάνει το σύνολο της ευθύνης των μεταναστών, μετατρέπει τη χώρα σε τόπο εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων, καθώς η Τουρκία δεν δέχεται την επιστροφή τους. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Αλλάζουν τον τρόπο εισαγωγής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης λίγο πριν την προκήρυξη του 28ου διαγωνισμούΦώφη Γεννηματά σε Ευρωπαίους Σοσιαλιστές: «Η Κυβέρνηση ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα»