Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Η Κυβέρνηση έχει ξεμείνει από «καύσιμα» για τη στήριξη κοινωνίας & οικονομίας

«Η κυβέρνηση έχει κάνει μια τραγική διαχείριση του θέματος της ανόδου των τιμών ενέργειας» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο θέμα της ανόδου των τιμών ενέργειας. Πιο αναλυτικά:

Ενεργειακή κρίση

«Η ΝΔ, μας λέει ότι δεν έχει άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για να στηρίξει την κοινωνία και την οικονομία. Τώρα θυμήθηκε ότι η Ελλάδα έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος. Ξεχνάει όμως να πει ότι την προηγούμενη διετία έκανε την τέταρτη μεγαλύτερη δημοσιονομική παρέμβαση παγκοσμίως, αλλά ούτε το παραγωγικό μοντέλο άλλαξε, ούτε το ΑΕΠ έγινε πιο ποιοτικό. Φτάσαμε έτσι στο σημείο, η κυβέρνηση να έχει ξεμείνει από «καύσιμα». Με τις επιλογές της «κατάφερε» να είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη, που αύξησε την εξάρτηση της από φυσικό αέριο κατά 25% στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της κρίσης […]».

Ακρίβεια 

«To ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει προτείνει ήδη από τον Ιανουάριο συγκεκριμένα μέτρα που έχουν λάβει και άλλα κράτη. Πρέπει να υπάρξει άμεσα πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, πλαφόν στην τιμή του τιμολογίου, φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων εταιριών […]. Και βέβαια, η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Το κράτος τους τελευταίους μήνες, από την αύξηση των τιμών, κερδοσκοπεί εις βάρος του πολίτη. Τουλάχιστον 800 εκατομμύρια παραπάνω φορολογικά έσοδα έχουν εισρεύσει στα κρατικά ταμεία Τα πάντα, λοιπόν, είναι ζήτημα προτεραιοτήτων. Για τη Δημοκρατική Παράταξη η μείωση των ανισοτήτων και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, η δίκαιη παραγωγή πλούτου και η μετάβαση στην πράσινη οικονομία βρίσκονται στον πυρήνα των θέσεων μας».

Περί σεναρίων συγκυβέρνησης 

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας είναι δύο πρωθυπουργοί που απέτυχαν παταγωδώς. Δεν θα δώσουμε σωσίβιο σε δύο πολιτικούς αρχηγούς που απογοήτευσαν τον ελληνικό λαό. Ο ένας έλεγε ότι «θα σκίσουμε τα μνημόνια» και έφερε χειρότερα και ο άλλος ασκεί μια πολιτική που ωφελεί περισσότερο τους λίγους. Εμείς έχουμε στόχο: αντί να δώσουμε σε αυτούς σανίδα σωτηρίας, να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον ελληνικό λαό, τη νέα γενιά. Όσο, λοιπόν, ισχυρότερη εντολή μάς δώσουν οι πολίτες στην κάλπη, τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα αποκτήσουμε για να αγωνιστούμε να σχηματιστεί μια υπεύθυνη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που θα δώσει, επιτέλους, διέξοδο στην πατρίδα μας». 

Περισσότερα ΕΔΩ

Πληθωρισμός: Να μην πληρώσει ο λαός την κυβερνητική αβελτηρία

Την παθητική στάση της Κυβέρνησης που αντιμετώπισε την κρίση της ακρίβειας στην αρχή με στρουθοκαμηλισμό και στη συνέχεια με ημίμετρα, αποδεικνύει η ανακοίνωση του ετήσιου πληθωρισμού για τον μήνα Μάρτιο από την ΕΛΣΤΑΤ, στο ύψος του 8,9%. Την ώρα μάλιστα που Κυβέρνηση απαλλάσσει με μόνιμο τρόπο τους κατόχους μεγάλης ακίνητης περιουσίας καταργώντας το συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ και τον φόρο δωρεάς έως 800.000 ευρώ, εφαρμόζει προσωρινά μέτρα ασπιρίνες, συρόμενη πίσω από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να ανακοινώσει τη φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων ενεργειακών επιχειρήσεων αλλά και την επαναλειτουργία της λιγνιτικής παραγωγής, δικαιώνοντας την κριτική και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Για να μην πληρώσει ο ελληνικός λαός ξανά το αντίτιμο της κυβερνητικής αβελτηρίας, η Κυβέρνηση πρέπει να υιοθετήσει άμεσα και τις υπόλοιπες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής για: Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, εισαγωγή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και μια νέα μορφή ΕΚΑΣ για χαμηλοσυνταξιούχους. Περισσότερα ΕΔΩ

Αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Ζελένσκι: Και οι δύο εκκόλαψαν το αυγό του φιδιού

Δυστυχώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιούν κάθε ευκαιρία για να διχάσουν τους πολίτες. Δεν έμαθαν από τα λάθη τους, που πήγαν τη χώρα πίσω. Τους θυμίζουμε ότι στην πάνω και κάτω πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν και οι δυο στην αρχή γιγαντώνοντας τον λαϊκισμό και εκκολάπτοντας το αυγό του φιδιού. Χθες ο Πρόεδρος της Βουλής υπέπεσε σε ένα απαράδεκτο θεσμικό ατόπημα δίνοντας το λόγο σε μαχητές του Τάγματος Αζόφ. Ατόπημα, που μας προσέβαλε όλους και για το οποίο δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Λυπούμαστε που ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ούτε ενώπιον της Κυπριακής Βουλής. Παραμένουμε σταθερά δίπλα στον ουκρανικό λαό. Καταδικάζουμε την εισβολή του κ. Πούτιν και κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η στάση μας έχει σταθερά αξιακά χαρακτηριστικά.

Ομιλία Ζελένσκι: Θεσμικά απαράδεκτο αυτό που συνέβη στη Βουλή

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει καταδικάσει από την πρώτη κιόλας στιγμή την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Από εκεί και πέρα όμως, είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη χθες στη βουλή με την συμπερίληψη στην ομιλία του Ουκρανού Προέδρου προσώπων που δεν είχαν καμία θεσμική αρμοδιότητα και για την οποία δεν υπήρξε καμία ενημέρωση. Ο Πρόεδρος της Βουλής, στη διάσκεψη των Προέδρων, πήρε εντολή να μιλήσει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ως εκλεγμένος Πρόεδρος του λαού που δέχεται επίθεση. Οι εξηγήσεις που έδωσε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής για αυτό που έγινε, δεν είναι επαρκείς. Η Κυβέρνηση επέλεξε να επιμείνει «στη μεγάλη εικόνα», ωστόσο το γεγονός ότι χάθηκε η μεγάλη εικόνα είναι ευθύνη των διοργανωτών της ομιλίας, άρα της κυβέρνησης. Παράλληλα, η διακοπή της σύνδεσης του κ. Ζελένσκι κατά την ομιλία του στην Κυπριακή Βουλή όπου είχε μια μεγάλη ευκαιρία να μιλήσει πραγματικά για το διεθνές δίκαιο που δεν αφορά μόνο την Ουκρανία, αφορά κάθε χώρα και κάθε παραβίαση, μας θλίβει γιατί πρέπει να κατανοεί τη θέση των χωρών με ανάλογες εμπειρίες, όπως η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Περισσότερα ΕΔΩ

Ενέργεια: Απανθρακοποίηση & ενεργειακή αυτονομία να εμβαθύνουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που εν μέσω ενεργειακής κρίσης που αύξησε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το φυσικό αέριο κατά 25%, την στιγμή που οι άλλες χώρες της Ε.Ε. μείωναν αυτή την εξάρτηση. Η ιστορική αυτή συγκυρία είναι καθοριστική για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωση καθώς η απανθρακοποίηση και η ενεργειακή αυτονομία θα πρέπει να την εμβαθύνουν. Το κεντρικό ζητούμενο είναι η Ε.Ε. να αποκτήσει κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, όπως το ευρωομόλογο και να χρηματοδοτήσει επενδύσεις για την απεξάρτησή μας με έναν κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο τρόπο από τα ορυκτά καύσιμα. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είχε επισημάνει την ανάγκη μετάβασης της Ελλάδας σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία αλλά και τις δυνατότητες που έχει η χώρα μας για εξαγωγή καθαρής ενέργειας, προς την βόρεια Ευρώπη, ενώ παράλληλα έχει καταθέσει και την πρότασή του για έναν εθνικό Κλιματικό Νόμο εδώ και ένα χρόνο. Περισσότερα ΕΔΩ

Μη χάσετε: Δράσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για αυτο-οργάνωση

Στο πλαίσιο της αυτο-οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προγραμματίζονται για σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 οι παρακάτω δράσεις:

  • Ανατολική Αττική

18:00 Κλειστό Γυμναστήριο Κορωπίου (Ευαγγέλου Καβασαλιώτου 14)

Ομιλητής: Θανάσης Γλαβίνας Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας

  • Πιερία

18:30 Επιμελητήριο Κατερίνης (28ης Οκτωβρίου 9)

Ομιλητής: Πάρις Κουκουλόπουλος, Μέλος Π.Σ.

  • Βοιωτία 

19:00 Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αλιάρτου

Ομιλήτριες: Γιαννακοπούλου Νάντια Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών και Πένυ Δαλαμπούρα μέλος ΚΠΕ

  • Χανιά

19:30 Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο (Ελ. Βενιζέλου 4)

Ομιλητής: Απόστολος Πάνας Επικεφαλής Επιτροπής Αυτο-οργάνωσης, Βουλευτής Χαλκιδικής 

  • Α’ Πειραιά

19:30 Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων (Υψηλάντου 143-145)

Ομιλητής: Μιχάλης Κατρίνης Επικεφαλής ΚΟ, Βουλευτής Ηλείας

  • Νάξος 

20:30 Καφέ Άλσος (Χώρα Νάξου)

Ομιλήτρια: Μάρα Κουκουδάκη, Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Για αύριο Σάββατο 9 Απριλίου 2022 οι παρακάτω δράσεις:

  • Α’ Αθήνας – 5ο & 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα

18:00 Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60, Πατήσια)

Ομιλητής: Χρήστος Πρωτόπαπας, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου

  • Αργολίδα

18:00 Εγατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας (Περρούκα 14, Άργος)

Ομιλητής: Μιχάλης Κατρίνης, Επικεφαλής Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής

  • Αιτωλοακαρνανία 

19:00 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπάκτου & Δωρίδας (Αποκαύκου 16, Ναύπακτος)

Ομιλητής: Ανδρέας Σπυρόπουλος, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου

Τα νέα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στο κινητό σου

Στο πλαίσιο της πλατφόρμας “Ψηφιακή Κοινωνία” που εγκαινίασε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θέτοντας τον πολίτη πρωταγωνιστή στη λήψη αποφάσεων, τις τελευταίες μέρες δημιουργήθηκε η επίσημη κοινότητα του Κινήματός μας στο Viber. Σκοπός είναι η έγκυρη ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών, των φίλων και των στελεχών του Κινήματος με αμεσότητα για όλα τα νέα και τις δράσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Γίνε μέλος ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.