Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά: Ο εμβολιασμός των υγειονομικών δεν μπορεί να περιμένει μέχρι το Σεπτέμβριο

Λιγότεροι μαθητές στις τάξεις και καμπάνια ενημέρωσης των υγειονομικών, ώστε να εμβολιαστούν πριν τον Σεπτέμβριο, πρότεινε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 «Από τις έξι» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά. Πιο συγκεκριμένα: 

  • Μπορούσε η κυβέρνηση να έχει προετοιμαστεί. Είχε όλο το χρόνο να βρει λύσεις, να έχουμε λιγότερα παιδιά στις τάξεις και μπορούσε τουλάχιστον ο ένας έλεγχος κάθε Δευτέρα να γίνεται από οργανωμένα συνεργεία του ΕΟΔΥ και ο δεύτερος έλεγχος να γίνεται από τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς τους. Δεν γίνεται τούτη την ώρα όλη η ευθύνη να βρίσκεται στους γονείς. 
  • Εμείς διαπιστευτήρια για το πώς κάνουμε αντιπολίτευση δίνουμε μόνο στον ελληνικό λαό. Γιατί απ’ αυτόν έχουμε πάρει εντολή. Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές έχουμε υποχρέωση να ασκούμε σκληρή, τεκμηριωμένη υπεύθυνη αντιπολίτευση. 
  • Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών, αλλά σε ερωτήσεις που κάνουμε στους συνταγματολόγους οι απόψεις τους διίστανται. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα το Σεπτέμβρη που λέει ο Πρωθυπουργός. Θα είναι πάρα πολύ αργά. Χρειάζεται ειδική καμπάνια ενημέρωσης. 
  • Ακούω να λένε ότι πρέπει να στηριχθούν επιχειρήσεις που δεν είναι ζόμπι και έχουν τη δυνατότητα να είναι βιώσιμες. Όμως αν δεν στηριχθούν επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα να είναι βιώσιμες τότε όλες θα γίνουν ζόμπι. Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει πρωτοβουλίες να στηρίξει τις πρωτοβουλίες Ντράγκι και Μακρόν για να αλλάξουν οι οικονομικοί περιορισμοί στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκός Ένωσης. 
  • Με νύχια και με δόντια θα δώσω τη μάχη να μεγαλώσει τη δύναμη του το Κίνημα Αλλαγής να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις μέσα από την αυτόνομη πορεία του. Ο στόχος είναι όλα τα στελέχη, ανεξάρτητα από προσωπικές φιλοδοξίες, να κωπηλατούμε προς την ίδια μεριά για να ενισχύσουμε το Κίνημα Αλλαγής και τη δημοκρατική παράταξη. Η χώρα χρειάζεται μία νέα αλλαγή.

Η συνέντευξη ΕΔΩ

Δείτε την ΕΔΩ

Self test: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον διαγωνισμό – εξπρές

Πληθαίνουν κι εντείνονται τα ερωτήματα για την αμφιβόλου διαφάνειας διαδικασία προμήθειας των self tests, για τα οποία η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις. Η κυβέρνηση που τελικά μπέρδεψε τα self-test με τα rapid test δημιουργώντας σύγχυση σε φαρμακοποιούς και πολίτες, όχι μόνο έκανε εκπτώσεις στις προδιαγραφές του διαγωνισμού εξπρές, αλλά στάθηκε και ιδιαίτερα γενναιόδωρη στα χρήματα που μοίρασε στις εταιρίες αναδόχους! Μάλιστα, το αλαλούμ που προέκυψε χθες με την παραλαβή των self-test από τα φαρμακεία, επιβεβαιώνει πανηγυρικά ότι η στρατηγική των self-test δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης.

Πτυχίο για τους πωλητές λαϊκών αγορών, αλλά όχι για τον Διοικητή της ΕΥΠ

Η κυβέρνηση της επίπλαστης αριστείας για ακόμη μία φορά αποδεικνύει ότι κυβερνά και νομοθετεί με δύο μέτρα και σταθμά, αφού στους ανθρώπους των λαϊκών αγορών βάζει ως όρο για να διατηρήσουν τον πάγκο τους την ύπαρξη πτυχίου, ενώ για τον Διοικητή της ΕΥΠ έχει αφαιρέσει ως προϋπόθεση το πτυχίο! Η σκανδαλώδης και προκλητική αυτή διάταξη στο προωθούμενο από την κυβέρνηση νέο πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών είναι ξεκάθαρο ότι σκοπό έχει να μπουν από την πίσω πόρτα οι ιδιωτικές εταιρείες και στις λαϊκές αγορές! Το Κίνημα Αλλαγής, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που αδιαφορεί για τις ανάγκες της κοινωνίας και των ανθρώπων του μόχθου που αγωνιούν, είχε την Τρίτη τηλεσυνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγών και των πωλητών λαϊκών αγορών, οι οποίοι κατήγγειλαν την Κυβέρνηση για απαξίωση αντί αναβάθμισης των λαϊκών αγορών. Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Παγκόσμια Ημέρα Ρομά: Μαζί ενάντια σε κάθε διάκριση, προκατάληψη και φοβία

Σήμερα, 8 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά που εκτός από μέρα γιορτής της ενότητας των Ρομά, της αλληλεγγύης και της από κοινού διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους, οφείλει να συνιστά και έναυσμα δράσης, εγρήγορσης και υιοθέτησης γενναίων διορθωτικών πολιτικών προς τους συμπολίτες μας Ρομά. Ακόμα και σήμερα, η κοινότητα των Ρομά στην Ελλάδα μετρά χιλιάδες που διαβιούν σε οικισμούς και καταυλισμούς κάτω από δύσκολες συνθήκες καθώς και επικίνδυνες για την ατομική και δημόσια υγεία ιδιαίτερα τώρα λόγω της πανδημίας του covid-19. Τα βήματα που κατά καιρούς γίνονται δεν επαρκούν για να καλύψουν το μεγάλο χρόνιο έλλειμμα ίσων ευκαιριών. Το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ διαχρονικά τάσσεται απέναντι σε κάθε διάκριση και προκατάληψη και ως Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε ολοκληρωμένες πολιτικές για τον περιορισμό των ανισοτήτων. Αγωνίζεται για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Ρομά στην ισότητα, στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία, στη στέγαση, στην ένταξη και στη θεσμική εκπροσώπησή τους σε όλα τα επίπεδα Διακυβέρνησης. Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 07.04.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 09.04.2021