Σε Ρυθμός Επικαιρότητας
Θέματα: Πανελλαδικές εξετάσεις, Eurogroup, Αγροτική Παραγωγή, Ενδοοικογενειακή Βία, Βραχυχρόνια Μίσθωση
 Μην παίζετε άλλο με την αγωνία των μαθητών
 Με ανάρτησή της στο διαδίκτυο η Φώφη Γεννηματά ζητά να δοθεί τέλος στην αγωνία και την αβεβαιότητα που ζουν μαθητές και οικογένειες. Εδώ και μέρες το Κίνημα Αλλαγής έχει προτείνει τη μείωση της ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις, αφού τα σχολεία έκλεισαν το Μάρτιο. Καλούμε την Κυβέρνηση να αποφασίσει άμεσα και να διώξει την αβεβαιότητα από χιλιάδες γονείς και μαθητές. Δείτε εδώ τη σχετική ερώτηση του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή.
 Eurogroup: ζητείται αλληλεγγύη απέναντι στους οπαδούς νέων μνημονίων
 Δυστυχώς, μετά από 16 ώρες τηλεδιάσκεψης, οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε κοινά μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας. Οι διαρροές από τη συζήτηση δείχνουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει ρήγμα συναντίληψης και εμπιστοσύνης ανάμεσα στα κράτη-μέλη και μεταξύ Βορά – Νότου για το εύρος και τον τρόπο της στήριξης. Οι απανωτές κρίσεις και το ανθρωπιστικό δράμα σε Ιταλία και Ισπανία φαίνεται ότι δεν πτοούν τις εξαγωγικές χώρες του Βορά που επιμένουν σε σκληρούς όρους δανεισμού μέσω του ESM και νέα οικονομική επιτήρηση. Το Κίνημα Αλλαγής, μέσα από συνεχείς παρεμβάσεις της Προέδρου στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, έχει εκφράσει την ανάγκη αποφάσεων για ευρωομόλογο και για ένα Ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ καθώς και την ανησυχία αυτή η κρίση να μην μετατραπεί σε υπαρξιακή κρίση για την Ένωση. Η συμμαχία του κορωνο-ομόλογου δεν πρέπει να είναι συγκυριακή, αλλά η βάση μιας εθνικής διεκδίκησης με χειροπιαστά αποτελέσματα. Εξάλλου, για το ευρωομόλογο λοιδορηθήκαμε, όταν το θέσαμε εμείς πρώτοι το 2010.
 Ο αγροτικός τομέας έχει ειδικές ανάγκες
 Για να κρατήσουμε ζωντανή την αγροτική παραγωγή και να διασφαλίσουμε την διατροφική επάρκεια χρειάζεται άμεσα ειδικός ολοκληρωμένος σχεδιασμός με αποτελεσματικά μέτρα στήριξης. Τα μέχρι τώρα μέτρα της Κυβέρνησης με 150 εκ Ευρώ για τον πρωτογενή τομέα είναι σταγόνα στον ωκεανό. Η παραγωγική διαδικασία τροφίμων έχει μια μεγάλη διαφορά από τη βιομηχανία και την εμπορία. Δεν σταματά και δεν ξεκινά με το κλείσιμο και το άνοιγμα ενός διακόπτη. Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το αναγκαίο σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα, λαμβάνοντας υπόψη και τα υπομνήματα των εκπροσώπων παραγωγών και των οργανώσεων που τους εκπροσωπούν. Διαβάστε περισσότερα
 Μένουμε Σπίτι – Σπάμε τη σιωπή
 Για πολλές γυναίκες και παιδιά ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος εκεί που θα έπρεπε να νιώθουν ασφαλείς, στο σπίτι τους. Όσο μένουν σπίτι υποφέρουν από κακοποίηση και βία. Και φυσικά δεν μπορούν να καλέσουν στο 15900, όταν ο θύτης είναι δίπλα. Με σημερινό βίντεο, το Κίνημα Αλλαγής προτείνει άλλες 3 δυνατότητες καταγγελίας: Με “φράση κωδικό” στα φαρμακεία της γειτονιάς, με ψηφιακή καταγγελία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με την αξιοποίηση του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”.Δείτε εδώ το βίντεο
 Ζητείται ρύθμιση για διαχειριστές / ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης
 Χιλιάδες ιδιοκτήτες/διαχειριστές ακινήτων που δραστηριοποιούνται στην βραχυπρόθεσμη μίσθωση (Airbnb) είναι εκτός των μέτρων στήριξης που αποφάσισε η κυβέρνηση. Το Κίνημα Αλλαγής ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν σε μέτρα στήριξης αυτών που το εισόδημά τους εξαρτάται από την μίσθωση, καθώς η πανδημία και η πτώση του τουρισμού δημιουργεί ένα κύμα αδιάθετων διαμερισμάτων.
 NEWS alert: Ψηφιακό Briefing στα ΜΜΕ
 Αύριο Πέμπτη 09.04.2020 και ώρα 12:30′ ο Εκπρόσωπος Τύπου και ο Γραμματέας Επικοινωνίας θα πραγματοποιήσουν την εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Κινήματος Αλλαγής μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Zoom. Όποιος δημοσιογράφος θέλει, θα μπορεί να συνδεθεί live στην πλατφόρμα, ενώ όποιος έχει άλλες επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις, μπορεί να στείλει email στο kinimallagis.press1@gmail.com και να απαντήσουμε στο ερώτημά του.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 09.04.2020