Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά: Μεγάλο έλλειμμα για τη χώρα η απουσία ενιαίας εθνικής στρατηγικής

«Το Κίνημα Αλλαγής, ως μια γνήσια πατριωτική πολιτική δύναμη, πορεύεται πάντα με τις διαχρονικές αρχές του ΠΑΣΟΚ για την υπεράσπιση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» τόνισε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά από το Βήμα της Βουλής για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας. Η κ. Γεννηματά μεταξύ άλλων σημείωσε: 

Ακρίβεια

«Έρχεται βαρύς χειμώνας, η ακρίβεια θα πλήξει τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι ολιγοπωλιακές συμπεριφορές και φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά δυσχεραίνουν την κατάσταση. Και μέσα σε όλα αυτά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αφαιρείτε ένα σημαντικό εργαλείο για την ομαλοποίηση της αγοράς. Μειώστε το ΦΠΑ στα τρόφιμα, τους ειδικούς φόρους στα καύσιμα, προστατέψτε τους ασθενέστερους με ειδικό επίδομα και αύξηση του κατώτατου μισθού».

Η απειλή της ακροδεξιάς

«Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι με γεγονότα όπως αυτά στη Σταυρούπολη. Οι ακροδεξιές αντιλήψεις παραμένουν ζωντανές μέσα στο κόμμα σας. Ο Μπογδάνος διεγράφη και σωστά. Πείτε μας εδώ από το βήμα της Βουλής κ. Μητσοτάκη: Θεωρείτε τις απόψεις του κ. Μπογδάνου απαράδεκτες για το κόμμα σας ναι η όχι; Τα φλερτ με τις ακροδεξιές αντιλήψεις τις δυναμώνουν, τις καθιστούν ανεξέλεγκτες. Καταλάβετε το».

Αμυντική Συμφωνία

«Ψηφίζουμε την συμφωνία «στρατηγικής εταιρικής σχέσης» Ελλάδας–Γαλλίας, γιατί σε γενικές γραμμές θέτει τις βάσεις για μια ενισχυμένη συνεργασία στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας. Όμως στη συμφωνία, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στα οποία η Κυβέρνηση οφείλει συγκεκριμένα να τοποθετηθεί και να δώσει εξηγήσεις:

1) Η συμφωνία δεν καλύπτει το σύνολο των ενδεχόμενων απειλών κατά της χώρας μας. Αναφέρεται στην «επικράτεια», επομένως δεν καλύπτει την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. 

2) Πριν από ένα χρόνο, ο Πρωθυπουργός μας ενημέρωσε ότι η αγορά των πλοίων κοστίζει ακριβά και θα έπρεπε να πάρουμε τα Rafale. Σήμερα παίρνουμε και τα Rafale και τις Γαλλικές φρεγάτες. Τι άλλαξε; 

3) Η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής προβλέπει ότι η κάθε συμπράττουσα πλευρά οφείλει να συνδράμει την άλλη σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεσμευόμαστε ότι θα συνδράμουμε τη Γαλλία στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στο Σαχέλ, όπως προβλέπει το άρθρο 18; Ναι ή Όχι; 

4) Η συμφωνία για τις φρεγάτες, πρέπει να συμπληρωθεί με μέτρα στήριξης και αναγέννησης των Ναυπηγείων της χώρας μας»

Κύριε Πρωθυπουργέ αναρωτιέμαι γιατί δεν απαντάτε στην ανάγκη να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι να μιλούσε θεσμικά, χωρίς ακρότητες, χωρίς κλακαδόρους, χωρίς χειροκροτήματα, χωρίς προκλήσεις, για να χαράξουμε μία εθνική στρατηγική που την αξίζει ο ελληνικός λαός. Να συμφωνήσουμε επιτέλους την κατεύθυνση μας για να αντιμετωπίσουμε την αναθεωρητική στρατηγική της Τουρκίας και που κατευθύνουμε τους πόρους του ελληνικού λαού και πως τους δεσμεύουμε για τα επόμενα χρόνια».

Περισσότερα ΕΔΩ

Φ. Γεννηματά για επέτειο καταδίκης ΧΑ: Δεν τελειώσαμε με τη μισαλλόδοξη βία & την κουλτούρα μίσους

Ανάρτηση στα social media για την επέτειο καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, έκανε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, δημοσιεύοντας φωτογραφία από την περσινή, μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Εφετείο, όπου το Κίνημα ένωσε τη φωνή του με τους πολίτες διεκδικώντας δικαιοσύνη. «Ένα χρόνο πριν αποδείξαμε ότι όλοι μαζί τελειώνουμε τους νεοναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Όμως δεν τελειώσαμε με τη μισαλλόδοξη βία και την κουλτούρα μίσους, όπως αποδεικνύεται τις τελευταίες ημέρες με τα γεγονότα στον Εύοσμο, τη Σταυρούπολη και το Νέο Ηράκλειο. Ο αγώνας για μια ανοιχτή, δημοκρατική, ανεκτική κοινωνία είναι διαρκής. Η προσπάθεια μας αφορά όλους. Κανένας εφησυχασμός, κανένα κλείσιμο του ματιού, καμία ανοχή στον αυταρχισμό και τους φασίστες, καμία έκπτωση στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η δημοκρατία είναι ένα δέντρο που ποτίζουμε όλοι μαζί καθημερινά».

Μοιραστείτε την ανάρτηση

Ελληνογαλλική συμφωνία: Θετικό βήμα – Χρειάζεται εθνικός σχεδιασμός

Η κυβέρνηση αντί να θριαμβολογεί για την ελληνογαλλική συμφωνία, οφείλει να ξεκινήσει επιτέλους την συζήτηση για τα θέματα της εθνικής στρατηγικής, ώστε να ανιχνεύσουμε το πεδίο μιας εθνικής συνεννόησης για τη συνολική πορεία της χώρας. Με την Τουρκία να κλιμακώνει τη στρατηγική περιφερειακής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της επεκτατικής και αναθεωρητικής στρατηγικής της, είναι ανάγκη η χώρα μας να χαράξει νέους εθνικούς στόχους. Το Κίνημα Αλλαγής, πιστό στις πατριωτικές του ορίζουσες, δεν θα μπορούσε να βλέπει τη συζήτηση αυτή ως αντιπαράθεση πατριωτισμών, ή να συμμετέχει σε άγονες επικοινωνιακές καντρίλιες, και ανέξοδες ρητορείες. Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να διεκδικήσει και να κατακτήσει τον κεντρικό εθνικό στόχο των επόμενων χρόνων που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας στην ευρύτερη περιοχή. Χρειάζεται μία συνολική επαναδιαπραγμάτευση, στο πλαίσιο των συμμαχιών μας με τη Δύση, του ρόλου της χώρας στην περιοχή αλλά χωρίς να υποβαθμίζεται η πολεμική μας βιομηχανία. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Οι εξαγγελίες για παροχή "κινήτρων" στους εμβολιασμένους πρέπει να συνδυαστούν από αποτελεσματικούς ελέγχους