Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Περισσότερα δημόσια σημεία δωρεάν test & στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης

«Η μετάλλαξη Όμικρον έχει φέρει δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, οδηγώντας πάρα πολλούς συμπολίτες μας στην ανάγκη να κάνουν διαγνωστικούς ελέγχους. Γι’ αυτό πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δημιουργήσει πολλαπλάσια δημόσια σημεία που θα παρέχουν δωρεάν μοριακά και rapid test, ώστε να αποφύγουν οι πολίτες την ταλαιπωρία με τις μεγάλες ουρές και να έχουμε γρηγορότερη ιχνηλάτηση. 

Όσον αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη, υπάρχουν οι δομές του ΕΣΥ, η δημιουργία των οποίων αποτέλεσε επιλογή της παράταξής μας στο παρελθόν. Τις δομές αυτές θα πρέπει η κυβέρνηση να τις στηρίξει στρατηγικά και όχι συγκυριακά, με μόνιμο προσωπικό και περισσότερο σύγχρονο εξοπλισμό

Αν αυτά είχαν γίνει από την αρχή της πανδημίας, οι πολίτες θα είχαν καλύτερες υπηρεσίες, τα δημόσια νοσοκομεία θα δέχονταν λιγότερη πίεση και θα κάναμε μια πιο ορθολογική διαχείριση της πανδημίας. Έστω και τώρα, αυτές οι προτεραιότητες πρέπει να γίνουν επιλογή της κυβέρνησης», επεσήμανε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, έπειτα από την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Βίντεο ΕΔΩ

Ενεργειακή κρίση: Αναγκαία τα επιδόματα αλλά δεν αρκούν

Κάθε στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι αναγκαία και αποτελεί βασική πολιτική προτεραιότητα. Το πρόβλημα είναι ότι οι επιδοτήσεις που διαρκώς εξαγγέλλονται δεν αρκούν για να πληρωθούν οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Και όλα αυτά συμβαίνουν, με τον Πρωθυπουργό να μη λέει τίποτα, ούτε για τις αυξήσεις ούτε για τον εγκλωβισμό της χώρας στη στρατηγική του, η οποία «πριμοδοτεί» τις αυξήσεις στο κόστος ενέργειας. 

Αν η Κυβέρνηση είχε διαθέσει το 1,4 δισ. ευρώ των επιδοτήσεων, ώστε να παράγουν τα νοικοκυριά τη δική τους ενέργεια, όπως τότε προτείναμε, σήμερα πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες θα γλίτωναν το 50% της ετήσιας κατανάλωσής τους, κάθε χρόνο, για 30 χρόνια. Αν η Κυβέρνηση ενθάρρυνε τις ολοκληρωμένες ενεργειακές αναβαθμίσεις των κτιρίων, αλλά και τους πολίτες, αγρότες και επιχειρήσεις να παράγουν την καθαρή ενέργεια που χρειάζονται με επιδοτούμενα φωτοβολταϊκά πάνελ ή μερίδια στις ενεργειακές κοινότητες, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη σήμερα.

Η χώρα έχει ίσως μια τελευταία ευκαιρία να αξιοποιήσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή φτώχεια και να προωθήσει την ενεργειακή δημοκρατία. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση την σπαταλά καθημερινά και οι πολίτες πληρώνουν το λογαριασμό.

Μεταποίηση: «Πανηγυρίζουν» χωρίς να τη στηρίζουν

Να επαίρεται βασιζόμενη σε επικοινωνιακά τεχνάσματα για τις πολιτικές της, συνεχίζει η Κυβέρνηση, που παρουσιάζει ως δήθεν «μεγάλη επιτυχία» της την αύξηση του δείκτη υπευθύνων αγορών (PMI) στη μεταποίηση για το μήνα Δεκέμβριο. Ενώ πράγματι η χώρα μας παρουσίασε την 3η καλύτερη βελτίωση του σχετικού δείκτη σε σχέση με τον μήνα Νοέμβριο, η θετική αυτή εξέλιξη δεν οφείλεται στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Είναι κυρίως αποτέλεσμα της βραδύτερης μείωσης των αποθεμάτων προμηθειών και των ανεκτέλεστων παραγγελιών του προηγούμενου μήνα, αφού είχαν ακυρωθεί πολλές παραγγελίες λόγω των υψηλών τιμών. Όσο η Κυβέρνηση δεν προσφέρει πραγματική στήριξη με στοχευμένες και σύγχρονες πολιτικές στην ελληνική μεταποίηση, ώστε να είναι σε θέση να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας, τόσο ο κλάδος θα συνεχίζει να υστερεί σημαντικά σε ανταγωνιστικότητα σε σχέση με τις ομοειδείς επιχειρήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Περισσότερα ΕΔΩ

#Spametonfovo: Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δίνει «Ραντεβού Αλληλεγγύης και Ζωής»

Αφιερωμένη στους ήρωες της πανδημίας, τους υγειονομικούς, είναι η σημερινή ανάρτηση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στο πλαίσιο της διαδικτυακής του καμπάνιας για την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος. Με το διαδικτυακό υλικό που θα αποτελείται από έγκυρα στοιχεία και χρήσιμες πληροφορίες και το οποίο θα αναρτάται καθημερινά στα social media, το Κίνημα Αλλαγής φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης που θα μεταφέρει το μήνυμα σε κάθε άκρη της χώρας, ενημερώνοντας και ενθαρρύνοντας τους πολίτες απέναντι στην παραπληροφόρηση και τον φόβο. Δίνουμε μαζί «Ραντεβού Αλληλεγγύης και Ζωής». 

Δείτε ΕΔΩ & Μοιραστείτε τις αναρτήσεις

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ενεργειακή κρίση: αναγκαίο αλλά όχι μοναδικό μέτρο τα επιδόματα της ΚυβέρνησηςΝέα ταλαιπωρία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών με τα self test