Σε Ρυθμός Επικαιρότητας
Θέματα: Eurogroup, οικονομία, πρωτοβάθμια φροντίδα, πανελλήνιες εξετάσεις, εκλογολογία, εκκρεμείς συντάξεις
 Φώφη Γεννηματά: Η παράταξη έχει αποδείξει ότι προσφέρει στην πατρίδα
 Η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων για την Ευρώπη έφτασεΝα κρατήσουμε όρθια τα κράτη μέλη και την Ένωση. Με νέο χρήμα. Ένα Ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ανέργων, που δεν θα συνοδεύεται από μνημόνια και διόγκωση του δημόσιου χρέους.Η παράταξή μας έχει αποδείξει ότι ξέρει και μπορεί να συνεισφέρει στο λαόΔεν θα διστάσουμε ούτε για μια στιγμή να ασκήσουμε κριτική για λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις. Μακριά από κορώνες και λαϊκισμούς. Ούτε θα υιοθετήσουμε τη λογική του δεν πληρώνω που την πλήρωσε πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ πατάει σε 2 βάρκες, αρχηγού κ στελεχών, για να κερδίζει πολλά ακροατήρια.Αυτά που λέει  ο κ. Τσίπρας και περιγράφει με τα μέτρα του ξεπερνούν τις δυνατότητες της χώρας. Μας βάζουν σε νέους κινδύνους. Αυτή η πολιτική δεν βοηθά τη χώρα. Δείχνουν ότι είναι «κολλημένοι» στην εποχή του δεν πληρώνω, αλλά αυτά δεν περνάνε πια. Δεν μηδενίζουμε τα μέτρα που έχουν παρθεί, όμως είναι ανεπαρκήΓια παράδειγμα τα μέτρα δεν καλύπτουν τους μακροχρόνια άνεργους, τους χιλιάδες εργαζόμενους με λίγα ένσημα στον τουρισμό και άλλες ευπαθείς οικονομικά ομάδες. Μιλάμε για εργαζόμενους που αυτή τη στιγμή δεν έχουν τα προς το ζην. Επιστροφή στην κανονικότητα με ασφάλεια για να μην έχουμε 2ο κύκλο πανδημίαςΈχει μεγάλη σημασία η πρόταση Μόσιαλου. Προφανώς δεν υπάρχει πρόταση Μόσιαλου – Μητσοτάκη, όπως λέχθηκε και γράφτηκε χθες. Υπάρχει πρόταση Μόσιαλου που έχω στηρίξει εδώ και πολλές ημέρες και από τη Βουλή απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό καλώντας τον να την αποδεχθεί. Θα πρέπει να αγοραστεί η  πατέντα του ΤΕΣΤ και κάθε χώρα να κάνει μαζική και γρήγορη παραγωγή και το ίδιο να γίνει και για τα εμβόλια αργότερα. Η πρωτοβάθμια φροντίδα το κλειδί για την επόμενη φάσηΠριν από 35 χρόνια εγκαινιάστηκε το πρώτο κέντρο υγείας στην Ελασσόνα από το Γ. Γεννηματά. Σήμερα όλοι αντιλαμβάνονται ότι το ΕΣΥ είναι το μεγάλο μας όπλο. Η προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην πρωτοβάθμια φροντίδα γιατί τα κινητά συνεργεία που θα κάνουν επισκέψεις στα σπίτια θα είναι το κλειδί. Είμαστε οι πρώτοι που μιλάμε για αναγέννηση του ΕΣΥ, ξεκινώντας από την πρωτοβάθμια φροντίδα και ότι ξεκινήσει θα είναι πιλότος για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα.Να οριστεί άμεσα η ύλη για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Για να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τα παιδιά που αγωνιούν άμεσα ακόμα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας να οριστεί η ύλη που θα εξεταστούν. Θα πρέπει να είναι μειωμένη αφού δεν κατάφεραν τα παιδιά να διδαχθούν το σύνολό της. Είναι το πρώτο και αναγκαίο μέτρο που θα μειώσει σημαντικά την αγωνία τους, γνωρίζοντας από τώρα ποια θα είναι αυτή  η μειωμένη ύλη που θα εξεταστούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη συνέντευξη.
 Τυχοδιωκτική η προσφυγή στις κάλπες
 Μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση έχει εντολή να διαχειρισθεί και τις κρίσεις και τις συνέπειές της. Όταν η Ελλάδα θα πρέπει να ξαναμπεί επειγόντως σε τροχιά ομαλότητας, θα είναι τυχοδιωκτισμός να καταφύγουμε σε εκλογές και μάλιστα διπλές, που θα εντείνουν επικίνδυνα διαλυτικά φαινόμενα. Χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα και συνεννόηση για να αντιμετωπίσουμε με ασφάλεια δύσκολες καταστάσεις. Όχι νέες περιπέτειες. Η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα του πως έπεσαν «από το άλογο» στις εκλογές που έγιναν μετά από κρίση, αυτοί που νόμιζαν ότι ήταν «καβάλα».
 Άρση του waiver από την ΕΚΤ: καμία δικαιολογία για την Κυβέρνηση να καθυστερεί
 Με τη σημερινή της απόφαση της ΕΚΤ να συμπεριλάβει τα ελληνικά χρεόγραφα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης εξαιτίας της πανδημίας, κυβέρνηση και τράπεζες δεν έχουν καμία δικαιολογία να μη στηρίξουν αποτελεσματικά την πραγματική οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει εγκαίρως εφτά προτάσεις άμεσης παρέμβασης για να μην μπουμε σε νέες περιπέτειες και νέα μνημόνια.
 Επιτακτική η έμπρακτη στήριξη πολιτών με εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης
 Σύμφωνα με στοιχεία που βρίσκονται στη δημοσιότητα, οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης για κύρια και επικουρική́ ασφάλιση έχουν ξεπεράσεις τις 250.000, με την αναμονή σε κάποιες περιπτώσεις να φτάνει έως και τα πέντε χρόνια. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι δικαιούχοι παροχής σύνταξης δεν λαμβάνουν ούτε προσωρινή σύνταξη, δεν υπάρχει καμία μέριμνα από την Κυβέρνηση για την εν λόγω κατηγορία συμπολιτών, καταβολή . Διαβάστε περισσότερα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 06.04.2020Ρυθμός Επικαιρότητας | 08.04.2020