Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Μισθός αξιοπρέπειας στα 751€

«Θα δώσουμε αγώνα δίπλα στους εργαζόμενους, δίπλα στους ευάλωτους, δίπλα στους μικροσυνταξιούχους για να γίνει μια αξιοκρατική δημοσιονομική πολιτική» τόνισε σήμερα από την πλατεία Κλαυθμώνος κατά την απεργιακή προσυγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο πλευρό των απεργών που διεκδικούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Όπως δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης: «Σήμερα διαδηλώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι για τα αυτονόητα. Για μισθούς αξιοπρέπειας. Είναι ανάγκη να υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και πολιτικές στήριξης των κατώτατων εισοδημάτων και της μεσαίας τάξης. Πρέπει ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά να μειωθεί. Να υπάρξει πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής και να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιριών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα υπολογίζει στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2022. Αυτά τα χρήματα πρέπει να γίνουν δημοσιονομικά εργαλεία για να στηρίξουν τους πιο ευάλωτους ευρωπαίους πολίτες. Θεωρούμε ότι τα 751 ευρώ είναι ένα πρώτο βήμα για να υπάρξει τόνωση του εισοδήματος των εργαζομένων. Θα δώσουμε αγώνα δίπλα τους, δίπλα στους ευάλωτους, δίπλα στους μικροσυνταξιούχους για να γίνει μια αξιοκρατική δημοσιονομική πολιτική και όχι όπως είδαμε την περίοδο της πανδημίας να ξοδεύονται 43 δισεκατομμύρια ευρώ – πολλές φορές χωρίς κριτήρια. Να εξαγγέλλεται από τη ΔΕΘ μείωση του φόρου, που αφορά στη μεταβίβαση πλούτου μέχρι 4,2 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά δεν είναι πολιτικές αξιοκρατικής δημοσιονομικής πολιτικής. Είναι πολιτικές, που ο κ. Μητσοτάκης τις προτεραιοποιεί βάσει των δικών του ιδεών και των δικών του απόψεων. Έχουμε άλλη αντίληψη για την δημοσιονομική πολιτική».

Ν. Ανδρουλάκης: Μαθήματα προοδευτικότητας δεν δεχόμαστε από τον κ. Τσίπρα

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι ένα μη δημοσιονομικό μέτρο και η αναγκαιότητα του μεγάλη όταν υπάρχει τέτοια κλιμάκωση ανισοτήτων», επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα και στην εκπομπή «Ημερολόγιο» του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,3. 

Μέτρα για την ανάσχεση της ακρίβεια 

«Προτείνουμε σειρά μέτρων από την φαρέτρα μας όπως: Η ανάγκη μιας νέας μορφής ΕΚΑΣ, η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, που θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει ο κ. Μητσοτάκης καθώς υπάρχει μεγάλη εισροή μη προϋπολογισμένων εσόδων στο κράτος, αλλά και η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, τα οποία υπολογίζονται στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2022».

Δηλώσεις Τσίπρα 

«Μαθήματα προοδευτικότητας από τον επί μία πενταετία συνεταίρο και στενό συνεργάτη του Πάνου Καμμένου, συγγνώμη, αλλά δεν δέχομαι […]. Γιατί δεν βγαίνω να ζητώ κάθε μέρα εκλογές, όπως ο κ. Τσίπρας; Ο κ. Μητσοτάκης, όταν ήταν Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, ζητούσε κάθε μέρα εκλογές. Τι έγινε; Έγιναν οι εκλογές όταν ήθελε ο κ. Μητσοτάκης; Όχι. Έγιναν οι εκλογές όποτε θέλησε ο κ. Τσίπρας. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Άρα με ρητορικά τερτίπια παλαιού τύπου, εγώ δεν πολιτεύομαι. Προφανώς είμαστε έτοιμοι για εκλογές. Θέλουμε εκλογές για να αλλάξει η Κυβέρνηση»

Περί κυβερνητικών συνεργασιών

«Αγωνίζομαι η παράταξή μας να έχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και αυτό που ονομάζω σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση θα γίνει, όταν θα έχω τη δύναμη να επιβάλλω τις ιδεολογικές και πολιτικές μας θέσεις ως προτεραιότητες σε μια τέτοια κυβέρνηση, η οποία προφανέστατα για να εφαρμόσει τις εν λόγω πολιτικές θέλει και ένα πολιτικό προσωπικό, προοδευτικό, αξιόπιστο, για να υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό. Όλα τα υπόλοιπα περί συσχετισμών, θα τα επιλέξει ο ελληνικός λαός την πρώτη Κυριακή. Τότε ο καθένας θα βρεθεί προ των ευθυνών του». 

Περισσότερα ΕΔΩ

Ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας η απολιγνιτοποίηση-ακορντεόν

Σε μία νέα απολογία αποτυχίας ακούσαμε σήμερα τον Πρωθυπουργό. Το πολυδιαφημισμένο σχέδιό του για απολιγνιτοποίηση παίρνει παράταση όπως αποδεικνύουν οι σημερινές ανακοινώσεις του για αύξηση κατά 50% της παραγωγής λιγνίτη στα ορυχεία της ΔΕΗ. «Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα». Η βίαιη υποκατάσταση του λιγνίτη από την Κυβέρνηση με εισαγόμενο φυσικό αέριο, κατέστησε την χώρας μας εξαιρετικά ευάλωτη οικονομικά, γεωπολιτικά και όσον αφορά στην ασφάλεια εφοδιασμού. Τα αποτελέσματα τα ζούμε εδώ και 8 μήνες, με την έκρηξη των τιμών στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις και το άγχος να διασφαλιστεί η αδιάκοπη παροχή ενέργειας. Τα μπρος – πίσω και η προχειρότητα του ενεργειακού σχεδιασμού της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας κοστίζουν ήδη πολλά χρήματα στον ελληνικό λαό. Η αλλαγή ενεργειακής πολιτικής είναι επιβεβλημένη.

Πυρκαγιά στο «Παπανικολάου»: Να καλυφθούν οι ανάγκες περίθαλψης των νοσηλευομένων

Την θλίψη μας για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας και τον τραυματισμό άλλων νοσηλευόμενων από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κλινική Covid19 του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, εκφράζουμε από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Ευχόμαστε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και του Υπουργείου Υγείας οφείλουν να τηρήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες και να πράξουν στο ακέραιο το έργο τους, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες εκδήλωσης της πυρκαγιάς, να αποδοθούν ευθύνες όπου και αν υπάρχουν και να εξεταστεί η επάρκεια ανταπόκρισης του νοσοκομείου σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Αδήριτη ανάγκη να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στο νοσοκομείο και να καλυφθούν κατάλληλα οι ανάγκες περίθαλψης και φροντίδας των νοσηλευομένων ασθενών της κλινικής που επλήγη.

Ακρίβεια: Η Κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης

Η ολιγωρία της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που μαστίζουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στην ελληνική κοινωνία. Παρόλο που στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχουμε επανειλημμένα επισημάνει την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά εδώ και μήνες, η Κυβέρνηση φαίνεται ότι τώρα αρχίζει να το σκέφτεται. Δυστυχώς, με αυτόν τον τρόπο επιδείνωσε μια εξωγενή κρίση και αυτό είναι μια πραγματικότητα που πλέον αντανακλάται στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τον αγροτικό τομέα, ενώ θα μπορούσαν να έχουν γίνει κινήσεις χωρίς δημοσιονομικό κόστος. Τονίζεται ότι είμαστε η μόνη χώρα που αύξησε την εξάρτηση από το φυσικό αέριο κατά 25% εν μέσω κρίσης. Κάθε σοβαρή χώρα θα είχε φροντίσει να συνάψει μακροπρόθεσμα συμβόλαια για την ενέργεια, όπως έγινε στην Ιταλία και τη Γαλλία. Η προχειρότητα με την οποία πορεύεται η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης, οδήγησε στο επισιτιστικό πρόβλημα με το οποίο βρισκόμαστε αντιμέτωποι αυτή τη στιγμή. Περισσότερα ΕΔΩ

Μη χάσετε: Δράσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για αυτο-οργάνωση

Στο πλαίσιο της αυτο-οργανωσης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προγραμματίζονται οι εξής κομματικές δράσεις:

  • Κορωπί – Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, ώρα 18:00

Ολομέλεια Δημοτικών Οργανώσεων Κορωπίου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Σαρωνικού, Λαυρεωτικής, Μαρκόπουλου

Τόπος: Κλειστό Γυμναστήριο 1ου Γυμνασίου Κορωπίου, Ερμή Σούρλατζη και Ευαγγέλου Καβασαλιώτου , Κορωπί 19400

Ομιλητής: Θανάσης Γλαβίνας

  • Παλλήνη, Κυριακή 10 Απριλίου 2022, ώρα 11:00

Ολομέλεια Δημοτικών Οργανώσεων Παλλήνης- Γέρακα, Παιανίας – Γλυκών Νερών, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ραφήνας- Πικερμίου, Μαραθώνα-Νέας Μάκρης

Τόπος: Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης, Φειδιπίδου 25 Α και Κολοκοτρώνη, Παλλήνη 15351

Ομιλητής: Παναγιώτης Βλάχος

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.