Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Σχολεία: Ανοιχτά αλλά με ασφάλεια για όλους

Αντί να κρύβεται ξανά υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους ενώ η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει τη χώρα, η κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θέλει τα σχολεία ανοιχτά αλλά με ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους. Γι΄αυτό, προτείνει για την προστασία τους και για την ακώλυτη λειτουργία της εκπαίδευσης:

  • Να μειωθεί δραστικά το απαιτούμενο ποσοστό κρουσμάτων (50% των μαθητών) για να κλείσει ένα τμήμα.
  • Να αυξηθεί η εκ περιτροπής διδασκαλία, όπως συμβαίνει ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
  • Να προετοιμαστεί η τηλεκπαίδευση.
  • Τα rapid tests να γίνονται στα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
  • Τα αρμόδια Υπουργεία να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης μαθητών για την αναγκαιότητα εμβολιασμού
  • Τα μέτρα να ισχύουν για όλες τις δομές της εκπαίδευσης (φροντιστήρια, παιδικοί σταθμοί κ.λπ.) 
  • Να δίνονται στοιχεία καθημερινά για τον αριθμό των κρουσμάτων στα σχολεία & για τα λειτουργικά προβλήματα που δημιουργούνται.

Οι προτάσεις του Κινήματος για τεστ και διατιμήσεις

Με μοναδικό κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, επιδιώκουμε με τις προτάσεις μας να αυξηθούν οι δωρεάν έλεγχοι για τον Covid-19 και να απαλλάξουμε τους πολίτες τόσο από το κόστος, όσο κι από την ταλαιπωρία. Για αυτό, προτείνουμε να γίνονται περισσότερα δωρεάν rapid και PCR τεστ στους πολίτες με περισσότερα σημεία διάθεσης σε δημόσιες δομές, να αυξηθούν τα δωρεάν self-tests ανά ΑΜΚΑ, και για όποιον επιθυμεί να απευθυνθεί στον ιδιωτικό τομέα, να υπάρξει διατίμηση των τεστ. Ειδικότερα:

  • Αύξηση των σημείων δωρεάν ελέγχου  (ενεργοποίηση Κέντρων Υγείας και ΤΟΜΥ) και διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας, ώστε να πραγματοποιούν εντελώς δωρεάν test οι πολίτες.
  • Αύξηση των δωρεάν self-tests, ώστε να είναι ευκολότερη η διάγνωση και τήρηση των κατάλληλων μέτρων προστασίας της κοινότητας.
  • Εισαγωγή ανώτατης τιμής στα 7 ευρώ για τη διενέργεια rapid test και 40 ευρώ στα PCR, ώστε να υπάρξει ελάφρυνση του κόστους για τους πολίτες και να καθίσταται βιώσιμη η διενέργεια των test από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Τα μέτρα αυτά θα είχαν ως αποτέλεσμα περισσότερους ελέγχους, εντελώς δωρεάν, χωρίς ταλαιπωρία και κίνδυνο μετάδοσης, για όλους τους πολίτες. 

Διαβάστε ΕΔΩ τις προτάσεις μας για τεστ και διατιμήσεις.

Αυτοδιοίκηση: Για την κυβέρνηση, οι αιρετοί δεν κινδυνεύουν από κορωνοϊό!

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά επιμένει να κινείται η Κυβέρνηση στο μέτωπο της πανδημίας, όπως αποδεικνύει η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών που καλεί τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια να διεξάγουν δια ζώσης τις δημαιρεσίες για την εκλογή Προεδρείων και Επιτροπών, στις 9 Ιανουαρίου. Πρόκειται για ακόμη μία αδυναμία της Κυβέρνησης να επιδείξει υπεύθυνη στάση εν μέσω σφοδρής επέλασης της πανδημίας, αφού η πολύωρη εκλογική διαδικασία λαμβάνει χώρα σε κλειστές αίθουσες συνεδριάσεων και απαιτεί την αυτοπρόσωπη και ταυτόχρονη παρουσία χιλιάδων ατόμων, σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, ενώ υπάρχουν διαδικτυακές πλατφόρμες για να διεξαχθεί ομαλά η μυστική ψηφοφορία εξ αποστάσεως, επιλέγει να μην τις αξιοποιήσει. Με την ικανότητα υπερμετάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον να προκαλεί τρόμο, γεννώνται εύλογα ερωτήματα σχετικά με τους λόγους που αποφασίστηκε η διεξαγωγή των εν λόγω δημαιρεσιών με φυσική παρουσία χιλιάδων αιρετών όλης της χώρας, διαπιστώνει η γραμματέας της ΚΟ, Ευαγγελία Λιακούλη. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια για όλουςΝίκος Ανδρουλάκης από Λήμνο: «Μονόδρομος το εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας»