Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Τουρκική προκλητικότητα: Αυτοματοποιημένες κυρώσεις & εμπάργκο όπλων

Τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου επιβεβαιώνει η ανακίνηση του παράνομου και άκυρου τουρκολιβυκού μνημονίου και η υπογραφή συμφωνίας, που φέρεται να επιτρέπει την εκμίσθωση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Λιβύης σε τουρκικές εταιρείες για έρευνες υδρογονανθράκων, κατά παράβαση του δικαίου της θάλασσας. Η προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτη. Η ΕΕ στην επικείμενη Σύνοδο της Πράγας οφείλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι η πολιτική της Άγκυρας δεν είναι ανεκτή. Είναι αναγκαίο ένα διαφορετικό πλαίσιο για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, με αυτοματοποιημένες κυρώσεις ικανές να αντιμετωπίσουν στην πράξη τις αναθεωρητικές φαντασιώσεις των πολιτικών δυνάμεων της γειτονικής χώρας και εμπάργκο όπλων ώστε να σταματήσει να εξοπλίζεται από ευρωπαϊκές χώρες ο διεθνής ταραξίας.

Ακρίβεια: Μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα & φορολογίας στα καύσιμα

Ανάμεσα στον ρόλο του φιλελεύθερου λαϊκιστή ή του κρατιστή λαϊκιστή φαίνεται να αμφιταλαντεύεται ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης. Αν και αρμόδιος για την αγορά, μάλλον αγνοεί ότι με βάση το δίκαιο του ελεύθερου ανταγωνισμού που πρόσφατα επικαιροποίησε η κυβέρνησή του, απαγορεύονται οι δημόσιες ανακοινώσεις περί δήθεν «δικαιολογημένης» ακρίβειας από το εξωτερικό. Αντί να επενδύει μόνο στην επικοινωνία με «συναντήσεις φορέων» που δημιουργούν τις συνθήκες για έκνομα καρτέλ, οφείλει να ενισχύσει με επιπλέον την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, που της αναθέτει επιπλέον έργο των δύο μόνο ειδικών υπαλλήλων κοστολόγων. Έτσι θα στηρίξει τη δύναμη των καταναλωτικών οργανώσεων και θα διευρυνθεί η δύναμη και η ανεξαρτησία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Και ας ξεκινήσει τις σοβαρές παρεμβάσεις μειώνοντας το ΦΠΑ σε τρόφιμα βασικής ανάγκης και τη φορολογία στα καύσιμα για την επιβίωση του νοικοκυριού. Τέλος, ακόμη περιμένουμε να μας ενημερώσει ο Υπουργός, αν πληρώθηκαν εκείνα τα πολυδιαφημισμένα πρόστιμα «αισχροκέρδειας» κι από ποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Υγεία: Στον «αέρα» χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα

Παρά την αδήριτη ανάγκη μόνιμης ενίσχυσης της δημόσιας υγείας που ανέδειξε με εμφατικό τρόπο η πανδημία, όχι μόνο δεν υπήρξε ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ, αλλά τώρα χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται στο δημόσιο τομέα υγείας μέσω του ειδικού προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων, βρίσκονται στον «αέρα». Πρόκειται για 4.000 εργαζόμενους σε θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, καθώς και σε άλλες νευραλγικές ειδικότητες του δημόσιου συστήματος υγείας που εδώ και έξι χρόνια, με διαδοχικές ετήσιες ανανεώσεις των συμβάσεων τους, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς απασχολούνται σε καίριες θέσεις μόνιμου προσωπικού, στελεχώνοντας με αποτελεσματικότητα ολόκληρα τμήματα, κλινικές και διευθύνσεις. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καλεί την Κυβέρνηση να εξασφαλίσει τη θέση εργασίας των 4.000 εργαζομένων μέσω του ειδικού προγράμματος κοινωφελούς εργασίας της ΔΥΠΑ προκειμένου να μην στερηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας το τόσο έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Περισσότερα ΕΔΩ

Μόνο στα λόγια η κυβερνητική μέριμνα για την ασφάλεια

Μόνο στα λόγια εξαντλείται η μέριμνα της Κυβέρνησης για την ασφάλεια, αφού με τις πράξεις της φροντίζει να υπονομεύει κάθε έννοια εμπέδωσής της, όπου πραγματικά απαιτείται. Παρόλο που τα κυβερνητικά στελέχη διαρκώς επικαλούνται την ανάγκη για ασφάλεια, η πλήρης αποδιοργάνωση της λειτουργίας της υπηρεσίας εξωτερικής φρούρησης του Κορυδαλλού με πλήθος αποσπάσεων και μετατάξεων υπαλλήλων, είναι ενδεικτική της μεγάλης απόσταση που χωρίζει τα πολιτικά αφηγήματα της Κυβέρνησης από τις επιλογές της. Ο ρόλος μιας κρίσιμης υπηρεσίας φύλαξης έχει υποβαθμιστεί, με σημαντικές συνέπειες για την ασφάλεια του μεγαλύτερου καταστήματος κράτησης της χώρας, αφού υπάρχουν διαρκή κενά σε αναγκαίες σκοπιές. Την ίδια στιγμή, υπονομεύονται τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης, αφού υπάρχει αδυναμία χορήγησης των αδειών οι οποίες συνεχώς αναστέλλονται, ενώ συσσωρεύονται χιλιάδες οφειλόμενα και απλήρωτα ρεπό. Η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει την πλήρη ευθύνη για αυτή την κατάσταση και οφείλει να σταματήσει κάθε άλλη προσπάθεια διάλυσης της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης του Κορυδαλλού. Περισσότερα ΕΔΩ

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Ιδιαίτερη σημασία για την ίδια τη ζωή

Στην πρώτη γραμμή για τα δικαιώματα των ζώων που αισθάνονται, εργάζονται, δεινοπαθούν ή θυσιάζονται για την ανθρώπινη ευημερία και επιβίωση, τάσσεται το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που ο αταλάντευτος αγώνας του έχει άλλωστε αποτυπωθεί στον πολιτικό πολιτισμό της χώρας. Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων έρχεται να μας θυμίσει ότι ο άνθρωπος προσπαθώντας να επιβληθεί όχι μόνο στον συνάνθρωπο αλλά και στη φύση, εμφανίζει τα πιο άγρια ένστικτά του. Βασανισμοί, βαναυσότητες και μαζικές εξοντώσεις ζώων, βρίσκονται στην «ημερήσια διάταξη» του πλανήτη. Είναι τελικά ξεκάθαρο ότι το σημαντικότερο «είδος προς εξαφάνιση» παγκοσμίως είναι η ανθρώπινη ευαισθησία. Εκπρόσωποι του Τομέα Περιβάλλοντος επισκέφθηκαν σήμερα το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων των Δήμων Αθήνας-Πειραιά και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Τσατσαμπά, ως ένα ακόμα αναγκαίο μήνυμα στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης όλων μας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.