Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά: Εμείς μπορούμε να γκρεμίσουμε την Δεξιά

«Τώρα που φαίνεται ότι οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη χτυπούν την κοινωνία, και φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ως αντιπολίτευση μπορεί, είναι η ώρα μας να το πιστέψουμε ότι εμείς μπορούμε να γκρεμίσουμε την μητσοτακική Δεξιά, γιατί αυτό έχει ανάγκη ο τόπος και να κάνουμε πράξη τη νέα μεγάλη αλλαγή» σημείωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Η Σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει

«Το βαθύ αποτύπωμα των κρίσεων στις κοινωνίες ανέδειξε την αξία του προστατευτισμού της Σοσιαλδημοκρατίας η οποία καλείται πια να οδηγήσει τις κοινωνίες σε ένα καλύτερο μέλλον μέσα από τις συμπληγάδες και της υγειονομικής και της κλιματικής κρίσης αλλά και όλων των σύγχρονων προκλήσεων. Γιατί έχει γίνει πια φανερό ότι η σοσιαλδημοκρατία είναι αυτή που μπορεί να προστατέψει αποτελεσματικά την ανθρώπινη ζωή, την υγεία αλλά και την λειτουργία της οικονομικής και κοινωνικής ζωής». 

Ανεπίτρεπτο να ταυτίζεις φασίστες με αντιφασιστική διαμαρτυρία

«Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται και πάλι ακροδεξιές προκλήσεις, όπως στην Σταυρούπολη. Όλα τα κόμματα οφείλουμε να αντιδράσουμε, χωρίς δισταγμούς και χωρίς τις απαράδεκτες λογικές που εμφανίστηκαν από Κυβερνητικά στελέχη. Είναι ανεπίτρεπτο να ταυτίζεις τους φασίστες με μια αντιφασιστική διαμαρτυρία. Δεν υπάρχει καμία ανοχή στη βία και θέλω να τονίσω ότι είναι απαράδεκτη και η καθυστέρηση αντίδρασης από την πλευρά της κυβέρνησης».

Ενότητα, αυτόνομη πορεία, σοσιαλδημοκρατική, προοδευτική ταυτότητα 

«Το τρίπτυχο, ενότητα, αυτόνομη πορεία, σοσιαλδημοκρατική, προοδευτική ταυτότητα είναι η εγγύηση για το άλμα προς τα εμπρός. […] Σήμερα, μετά από πάρα πολλά χρόνια, ίσως δεκαετίες, διαμορφώνεται στη χώρα ένα άλλο πολιτικό σκηνικό. Γι’ αυτό πιστεύω ότι τώρα είναι η δική μας ώρα. Με ανανέωση, γιατί δώσαμε ρόλο και χώρο στη νέα γενιά πλάι στα έμπειρα στελέχη μας που έμειναν και έδωσαν τη μάχη στα δύσκολα όλα αυτά τα χρόνια. Με προτάσεις, με επεξεργασίες και είναι τώρα η ώρα για μας, γιατί πια φαίνεται ότι ο κύριος Μητσοτάκης φτιάχνει μία Ελλάδα για λίγους»

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Φ. Γεννηματά για ΔΕΗ: Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια περιουσία

«Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, εξυπηρετούν μόνο τους εκλεκτούς της, απέναντι στο δημόσιο συμφέρον» τόνισε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, έπειτα από τη συνάντησή της με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Ειδικότερα: «Δεν επιτρέπει στη ΔΕΗ να συμβάλλει στην ομαλοποίηση της αγοράς ενέργειας, αφήνει απροστάτευτους τους καταναλωτές, την ώρα που οι αυξήσεις στο ρεύμα-και σε βασικά προϊόντα-πλήττουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ενώ την ίδια ώρα κλείνει τα μάτια στα φαινόμενα κερδοσκοπίας των funds με τις τιμές της μετοχής της ΔΕΗ, που δημιουργούν ενδείξεις για «εσωτερική πληροφόρηση». Απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις η επιλογή μας είναι σαφής: Να υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία, το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Η προβλεπόμενη ανάπτυξη μόνο για τους λίγους

Την ταξική της μεροληψία επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση που μέσα στην πανδημία αύξησε τις ανισότητες, «προλειαίνοντας» το έδαφος για τις οικονομικές δυσκολίες με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπος ο λαός. Όπως προκύπτει από το προσχέδιο προϋπολογισμού, η προβλεπόμενη ανάπτυξη είναι χωρίς αντίκρισμα για τους πολλούς και δοκιμαζόμενους από την ακρίβεια και τους φόρους κατανάλωσης πολίτες. Η προβλεπόμενη αύξηση φόρων για το 2022, ιδίως κατανάλωσης και εισοδημάτων, σε ρυθμό διπλάσιο της προσδοκώμενης ανάπτυξης, καθώς επίσης και η πραγματική μείωση εισοδημάτων, αποδεικνύουν τις προθέσεις της κυβέρνησης να δουλεύει συστηματικά για τους λίγους και ισχυρούς. Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να ανατρέψει την άνιση και άδικη κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και τη διεύρυνση των ανισοτήτων με ένα διαφορετικό σχέδιο για την Ελλάδα, όπως το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο. Περισσότερα ΕΔΩ

Ο Δήμος Ξάνθης απέκλεισε βουλευτές να τιμήσουν την απελευθέρωση πόλης!

Σε μία απαράδεκτη κίνηση που αντανακλά επικίνδυνες και αναχρονιστικές αντιλήψεις άλλων εποχών, προχώρησε σήμερα ο Δήμος Ξάνθης. Πιο αναλυτικά, ο Δήμος σε εκδήλωση που οργάνωσε για την επέτειο απελευθέρωσης της Ξάνθης, απέκλεισε σε δύο μεινοτικούς βουλευτές να καταθέσουν στεφάνι για να τιμήσουν τους πεσόντες που απελευθέρωσαν στις 4 Οκτωβρίου 1919. Όπως σχολιάζει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Μπαράν Μπουρχά, «Δυστυχώς, παρότι η Ξάνθη απελευθερώθηκε, φαίνεται πως χρειάζεται ακόμα πολύς δρόμος για να απαλλαγεί από συντηρητικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις που αγγίζουν τα όρια της προσβολής σε θεσμικά κόμματα της Βουλής». Την απαράδεκτη αυτή ενέργεια που αποτυπώνει τη δεξιά στροφή Μητσοτάκη σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης με ανάρτησή του.

Παιδεία: Μόνιμο εξιλαστήριο θύμα οι μαθητές & το δημόσιο σχολείο

Στην αυταρχική της πολιτική εμμένει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όπως συνομολογεί η στάση της απέναντι στην απεργία των εκπαιδευτικών από τη διαδικασία Αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Για ακόμη μία φορά, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι έχει επιλέξει συνειδητά να αποστασιοποιείται από την κοινωνία κι έτσι, αντί να βρει κοινές συντεταγμένες με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις μέσω θεσμικού διαλόγου, επιδίδεται σε επίδειξη ισχύος με προσφυγή στα δικαστήρια. Φυσικά, είναι σε γνώση της ότι το μόνιμο εξιλαστήριο θύμα θα είναι οι μαθητές και το δημόσιο σχολείο αλλά αδιαφορεί προκλητικά. Η απαραίτητη, για κάθε σύγχρονο κράτος, διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών, σχολικών μονάδων και μαθησιακού αποτελέσματος, θα αποτυγχάνει να εφαρμοστεί, όσο αντιμετωπίζεται ως λάφυρο ενός πολέμου που θα έχει μόνο ηττημένους. Η διαχείριση αυτή είναι ευθύνη της ίδιας της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Ανάρτηση Φ. Γεννηματά για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Σήμερα γιορτάζουν οι πιο πιστοί μας φίλοι

Ανάρτηση στα social media για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ζώων έκανε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, η οποία μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους μία φωτογραφία της με την αγαπημένη της Μαλού. «Σήμερα γιορτάζουν οι καλύτεροί και πιο πιστοί μας φίλοι. Ανάμεσα σε αυτούς και η Μαλού, που μας επιστρέφει κάθε μέρα πολλαπλάσια την αγάπη & τη συντροφικότητα που της δίνουμε εδώ και οχτώ χρόνια».

Μοιραστείτε την ανάρτηση.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Προσχέδιο προϋπολογισμού: χωρίς αντίκρισμα για τους πολλούς η προβλεπόμενη ανάπτυξηΣτηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς στο κρίσιμο κοινωνικό έργο τους