Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

N. Ανδρουλάκης: Από τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας να χρηματοδοτηθούν μέτρα-ασπίδα για την κοινωνία

«Πρέπει να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιριών παραγωγής ενέργειας και αυτά τα χρήματα, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι το 2022 θα φτάσουν πανευρωπαϊκά τα 200 δισεκατομμύρια, να ξαναπέσουν στην αγορά ως μια ασπίδα για τους πιο ευάλωτους Έλληνες» τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κατά την επίσκεψή του εργοστάσιο κατασκευής φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, στο 70ό χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας, μία ελληνική επιχείρηση που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της Ευρώπης στα καλαμάκια ροφήματος και άλλα είδη μίας χρήσης για την εστίαση. Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε για την ακρίβεια που «μαστίζει» νοικοκυριά κι επιχειρήσεις: «Ο ελληνικός λαός όπως και όλοι οι λαοί της Ευρώπης ζούν μια πολύ δύσκολη κατάσταση με τις ανατιμήσεις. Άλλα ευρωπαϊκά κράτη όμως, έχουνε ήδη πάρει μέτρα ώστε να αντιμετωπίσουν την έξαρση των ανισοτήτων, το μεγάλο πρόβλημα της αύξησης στην τιμή της ενέργειας και βέβαια την αύξηση στις τιμές βασικών προϊόντων που πλήττουν τους πιο ευάλωτους Έλληνες. Η χώρα μας και η κυβέρνηση, πρέπει άμεσα να μειώσει το ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ είναι τα χρήματα που έχει πάρει από τον μη προϋπολογισμένο ΦΠΑ λόγω των ανατιμήσεων. Αυτά τα χρήματα πρέπει να επιστρέψουν στην αγορά.

Επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής. Τα τιμολόγια αυξάνουν και κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητα του Έλληνα. Επίσης, ξεκάθαρα πρέπει να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιριών παραγωγής ενέργειας και αυτά τα χρήματα, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι το 2022 θα φτάσουν πανευρωπαϊκά τα 200 δισεκατομμύρια, να ξαναπέσουν στην αγορά ως μια ασπίδα για τους πιο ευάλωτους Έλληνες. Τέλος πιστεύουμε ότι θα πρέπει να παρθούν και άλλα μέτρα, όπως είναι η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και βέβαια, μιας νέας μορφής ΕΚΑΣ την οποία εμείς έχουμε προϋπολογίσει στα 600 με 650 εκατομμύρια ευρώ και αφορά 350.000 μικροσυνταξιούχους». Στη συνέχεια, ο κ. Ανδρουλάκης καταδίκασε τις θηριωδίες σε βάρος αμάχων στην Ουκρανία, επισημαίνοντας: «Καταδικάζω απερίφραστα τις θηριωδίες έναντι των αμάχων στην Ουκρανία. Πρέπει άμεσα όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της συγκλονιστικής σφαγής να οδηγηθούν στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης».

Ν. Ανδρουλάκης: Ευθύνη της Δημοκρατικής Παράταξης να ξαναζήσει ο ελληνικός λαός μέρες κοινωνικής δικαιοσύνης & εθνικής αξιοπρέπειας

«Η ευθύνη της Δημοκρατικής Παράταξης είναι να ξαναζήσει ο ελληνικός λαός μέρες κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας. Αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ. Αυτό γινόμαστε μέρα με τη μέρα, ως ισχυρή δύναμη» επισήμανε χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης από τη Θεσσαλονίκη και το προσυνέδριο για τη Δημόσια Υγεία, όπου εγκαινιάστηκε η διαδικασία συνδιαμόρφωσης με τους πολίτες των προγραμματικών θέσεων του Κινήματος. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε:

«Αποφασίζουμε για το σύμβολο και το όνομά μας»

«Στις 8 Μαΐου εκλέγουμε νομαρχιακές, δημοτικές οργανώσεις και συνέδρους για το συνέδριο που θα γίνει στις 20-22 Μαΐου. Την ίδια μέρα, όπως δεσμεύτηκα και τον Δεκέμβριο, αποφασίζουμε για το σύμβολό μας και το όνομά μας, γιατί το όνομά μας είναι η ψυχή μας. Είναι η ιστορία μας και αυτή την ιστορία θα τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού» 

Ακρίβεια & Ενεργειακή κρίση 

«Από τις αρχές του χρόνου, μιλήσαμε για την ανάγκη φορολόγησης των υπερκερδών των μεγάλων εταιριών. Δεν γίνεται να λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα έχουν 200 δισεκατομμύρια ευρώ υπερκέρδη στην Ευρώπη μέσα στο 2022 και να μην υπάρχει φορολόγηση των υπερκερδών […]. Είπαμε για το πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής όπως έκαναν άλλα κράτη. Αυτό δεν μπορεί να είναι λαϊκισμός. Όταν τα κάνει η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Γαλλία, γιατί να μην μπορούν να τα κάνουν άλλα κράτη;».

Δημόσια Υγεία

«Η χώρα μας διαθέτει για την υγεία μόλις το 4,5% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ η Πορτογαλία το 7,5% και η γειτονική μας Ιταλία το 10%» ανέφερε συμπληρώνοντας ότι «η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας πρέπει να αποτελεί τον πυρήνα των σύγχρονων υγειονομικών μεταρρυθμίσεων, καθώς υπάρχει σημαντική υποχρηματοδότηση και έλλειψη σοβαρού σχεδίου για την αναδιάρθρωση της, ακόμα και σήμερα».

Βίντεο ΕΔΩ

Περισσότερα ΕΔΩ

Θηριωδίες στη Μπούσα: Πλήρης διαφάνεια & λογοδοσία το ταχύτερο δυνατόν

Βάρβαρες και ωμές παραβιάσεις των πλέον θεμελιωδών κανόνων τόσο της διεθνούς έννομης τάξης όσο και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, έχουν συντελεστεί στη Μπούσα και τη Μαριούπολη εξαιτίας της παράνομης ρωσικής εισβολής. Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής «ενώνουμε τη φωνή μας στο διεθνές αίτημα ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης να επιταχύνει τις έρευνες, που έχουν ενεργοποιηθεί για τη σωρεία εγκλημάτων, που εκτελούνται στην ουκρανική επικράτεια και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του δικαστηρίου. Ζητάμε πλήρη διαφάνεια και ευρεία λογοδοσία το ταχύτερο δυνατόν» τονίζει σε δήλωσή του ο Σωτήρης Σέρμπος, Σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Παγκόσμια Ημέρα Φροντίδας Αδέσποτων Ζώων: Η χώρα μας υποβαθμίζεται στο επίπεδο προστασίας τους

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της φροντίδας των αδέσποτων ζώων, οφείλουμε ξανασκεφτούμε για την προστασία τους. Άλλωστε, τα ζώα που ονομάζουμε «αδέσποτα» δεν γεννιούνται αδέσποτα, αλλά έχουν εγκαταλειφθεί. Το Κίνημά μας, σέβεται και τιμά την σπουδαία παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ, που το 2003 εισηγήθηκε τον πρώτο νόμο για τη προστασία των ζώων συντροφιάς και κατήργησε το επονείδιστο μέτρο της ευθανασίας. Στη συνέχεια, το 2012 η χώρα μας τοποθετήθηκε στις Ευρωπαϊκές χώρες με θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει υψηλό επίπεδο προστασίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ενώ ποινικοποιήθηκε η παράνομη διακίνηση ζώων συντροφιάς κι υστηροποιήθηκαν οι ποινές κακοποίησης κι εγκατάλειψης. Τώρα, αντί λοιπόν το νομοθετικό πλαίσιο να ενισχυθεί προς την κατεύθυνση της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς και των οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (OIE), η χώρα μας υποβαθμίζεται ως προς το επίπεδο προστασίας των ζώων συντροφιάς, αφού ο κύριος στόχος του νέου πλαισίου «προστασίας» είναι η με κάθε τρόπο εξαφάνιση των αδέσποτων ζώων από τους δρόμους! Το ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής όπως έχει αποδείξει στην πράξη θα συνεχίσει να παρεμβαίνει με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία των ζώων συντροφιάς. Περισσότερα ΕΔΩ

Μη χάσετε: Δράσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για αυτο-οργάνωση

Κομματική δράση στην Βόρεια Αττική προγραμματίζεται για αύριο Τρίτη 5 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο της αυτο-οργανωσης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Συγκεκριμένα:

18:30 Πνευματικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου (Πεντζερίδη 3)

Ομιλητές: Καρχιμάκης Μιχάλης μελος Π.Σ., Ξεκαλάκης Στέφανος μελος ΚΠΕ.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Επίσκεψη κλιμακίου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Μαρκόπουλου, Κορωπίου και Λαυρίου