Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Να είμαστε δίπλα σε όσους δίνουν τον υπέρτατο αγώνα ζωής

«Οφείλουμε κάθε μέρα να είμαστε δίπλα σε όσους δίνουν τον υπέρτατο αγώνα ζωής απέναντι στον καρκίνο» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Πιο αναλυτικά, ο κ. Ανδρουλάκης, δήλωσε: «Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, έρχονται στη μνήμη μας οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας, οι συνάνθρωποί μας που χάθηκαν. Μοιραία, η πανδημία ανέδειξε τα σημαντικά προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που αντικατοπτρίζονται και στην φροντίδα των ασθενών με καρκίνο, αλλά κυρίως στην πρόληψη. Την τελευταία διετία, πολλοί συνάνθρωποί μας, υπό τον φόβο του κορονοϊού αλλά και της υπερφόρτωσης του ΕΣΥ, καθυστέρησαν την επίσκεψη στον γιατρό και τη διενέργεια εξετάσεων, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και η διάγνωσή τους. Οφείλουμε κάθε μέρα να είμαστε δίπλα σε όσους δίνουν τον υπέρτατο αγώνα ζωής και στις οικογένειές τους. Προτεραιότητά μας η εξασφάλιση της έγκαιρης πρόσβασης σε εξετάσεις και ιατρική φροντίδα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και υλικοτεχνικά μέσα και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η ενίσχυση της δημόσιας υγείας είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης, ιδίως σήμερα, που η πανδημία αύξησε στο 35% την επιβάρυνση των ελληνικών νοικοκυριών από έξοδα στον τομέα της υγείας. Η αξιόπιστη ενημέρωση, η αλλαγή τρόπου ζωής, η έγκαιρη διάγνωση και η συνεχής πρόοδος της επιστήμης, είναι τα όπλα μας».

Δεν ακούστηκαν οι κάτοικοι Ν. Μάκρης & Ραφήνας

Ενώ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στην τοξική αντιπαράθεση, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ως υπεύθυνη αντιπολίτευση συνεχίζει να αναζητά ουσιαστικές λύσεις για την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής και να δρα με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Δυστυχώς, τα τελευταία πέντε σχεδόν χρόνια βλέπουμε το ίδιο μοτίβο να επαναλαμβάνεται στα τρία διακριτά χρονικά στάδια στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών: Στην πρόληψη, την καταστολή και την αποκατάσταση. Και παρ’ ότι συνεχώς αλλάζουμε τα πάντα, στο τέλος δεν αλλάζουμε τίποτα. Θεωρούμε αυτονόητη την υπερψήφιση του Μνημονίου Συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία, για την υλοποίηση έργων υποδομής, την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής. Όμως, κρίνουμε τρομακτικό έλλειμμα της διαδικασίας ότι στο νομοσχέδιο αυτό, που αφορά μια περίπτωση που θρηνήσαμε 100 νεκρούς, στις συνεδριάσεις της Επιτροπής δεν κλήθηκαν οι συγγενείς τους, οι οικείοι, οι φίλοι και γείτονές τους. Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Η ΛΑΡΚΟ είναι και οι εργαζόμενοί της

Άνεργους αλλά και άστεγους αφήνει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειές τους η Κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στην πώληση της επιχείρησης. Έτσι βάζει τους εργαζόμενους να πληρώσουν τα ελλείμματα και την κακοδιαχείριση ακόμα με την εκδίωξή τους από τους οικίσκους, όπου διέμεναν με τις οικογένειές τους. Αντί να μεταβιβάσει την επιχείρηση, η Κυβέρνηση μεταβιβάζει Εθνικές Γαίες, αφού πουλάει το «κέλυφος» χωρίς εργαζόμενους, άνευ υποχρεώσεων, αλλά με ένα εμβληματικό όνομα και ένα ζηλευτό υπέδαφος. Αντίθετα, εμείς εργαζόμαστε ώστε οι επενδύσεις να γίνονται για την εργασία, τον εθνικό πλούτο και τη διάχυση των οφειλών στην κοινωνία. Δεν επιτρέπεται να επιδιώκονται «τοποθετήσεις» με κάθε κοινωνικό ή περιβαλλοντικό κόστος. Ειδικά σε βάρος της εργασίας. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στο πλάι των εργαζόμενων. Η μεταβίβαση πρέπει να γίνει εν λειτουργία και με πλήρη σεβασμό όλων των υποχρεώσεων έναντι των εργαζομένων.

Αγροτική Πολιτική: Αποσπασματικά μέτρα & μπαλώματα από την Κυβέρνηση

Την ώρα που οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι πληρώνουν τις συνέπειες της ακρίβειας, η κυβέρνηση υπό τον φόβο έντονων αντιδράσεων και σε αμηχανία επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια τους με την επανάληψη μερικών αποσπασματικών μέτρων, των οποίων η υλοποίηση καθυστερεί με δική της ευθύνη. Παρά την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό τομέα με τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος και του πετρελαίου, των λιπασμάτων και των αγροτικών εφοδίων να «καίνε» κυριολεκτικά τους παραγωγούς, που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις πιεστικές οικονομικές τους υποχρεώσεις, η Κυβέρνηση επιμένει σε μέτρα αποσπασματικού και εμβαλωματικού χαρακτήρα. Όμως, μετά από δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης, οφείλει να έχει συνειδητοποιήσει ότι με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να ασκηθεί αγροτική πολιτική.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ολοκληρωμένες δομές για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίαςΝα δοθούν άμεσα δίκαιες και χωρίς εξαιρέσεις αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες