Σε Ανακοινώσεις

Φ. Γεννηματά: Το δικό μας πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο έχει στην καρδιά του την περιφερειακή ανάπτυξη

Την πρώτη δράση του δικτύου «Πράσινος Κόσμος» εγκαινίασε σήμερα στο δάσος της Φολόης στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά η οποία συνομίλησε με πολίτες και νέους που συμμετείχαν ενεργά στη νέα πρωτοβουλία του Κινήματος για τον καθαρισμό των μονοπατιών, τονίζοντας ότι «Το δικό μας πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο έχει στην καρδιά του την περιφερειακή ανάπτυξηΜε την παρουσία μας θέλουμε να αναδείξουμε ότι το δάσος της Φολόης μπορεί να γίνει ένα πρότυπο. Πρότυπο για την προσβασιμότητα, αλλά και για την προστασία του ταυτόχρονα. Πρότυπο για ήπια οικολογική ανάπτυξη και τουριστική ταυτόχρονα. Βεβαίως, όλα αυτά προϋποθέτουν σχέδιο, προϋποθέτουν βούληση, που δυστυχώς δεν βλέπουμε να υπάρχει αυτή τη στιγμή από την πλευρά της κυβέρνησης. Και κυρίως χρειάζονται υποδομές ολοκληρωμένες. Χρειάζονται οδικοί άξονες. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, από το 2016 μέχρι σήμερα, ότι πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Πύργος – Πάτρα και για να γνωρίσει η περιοχή την ανάπτυξη που της αξίζει, αλλά και για να σταματήσει ο φόρος αίματος που έχει πληρωθεί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημάρχους, τους τοπικούς συλλόγους, τη νεολαία, φυσικά τη Νίκη Φούντα που είναι επικεφαλής του δικτύου και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια να καθαρίσουμε τα μονοπάτια. Και μέσα από αυτή τη συμβολική κίνηση να δώσουμε ένα μήνυμα ότι κάθε περιοχή της Ελλάδας και ειδικά η Ηλεία έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και το δικό μας πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο έχει στην καρδιά του την περιφερειακή ανάπτυξη».

Δείτε ΕΔΩ

Φ. Γεννηματά: Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη & ο Πρωθυπουργός, εγκαταλείπουν τις γειτονιές της Αθήνας στην τύχη τους

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Πρωθυπουργός, ασχολούνται μόνο με την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων κι εγκαταλείπουν τις γειτονιές στην τύχη τους» διαμήνυσε χθες η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατά την παρέμβασή της στη συζήτηση για την Αθήνα με φορείς της πόλης, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη για δημιουργία ενός ειδικού σώματος προστασίας της πρωτεύουσας από την δίνη της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών. Ειδικότερα:

«Στο Δήμο της Αθήνας, στο Κέντρο της πρωτεύουσας, τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα. Εκτός ορίων και ελέγχου η μετανάστευση, παρεμπόριο, εγκατάλειψη υποδομών, αυξημένη εγκληματικότητα, έλλειψη έργων ανάπλασης και αναβάθμισης των συνοικιών. Η κατάσταση ως τώρα αντιμετωπίζεται με πυροτεχνήματα και έργα «βιτρίνας». Όπου πρωτοστατεί η Δημοτική Αρχή του κ. Μπακογιάννη. Είδαμε τι έγινε με τον «Μεγάλο Περίπατο» που απέτυχε, ένα σχέδιο που θα μπορούσε με τη σωστή προετοιμασία και εφαρμογή, να αποτελέσει την ολοκλήρωση του προγράμματος ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων που έγινε επί ΠΑΣΟΚ. Η εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά συνθέτουν ένα εκρηκτικό δίδυμο που απειλεί όσους Αθηναίους παραμένουν στις γειτονιές αυτές. Αγ. Παύλος, Κολωνός, Σεπόλια, Πλ. Βικτωρίας, Πλ. Αμερικής είναι μερικές από τις μεγαλύτερες και καλύτερα οργανωμένες πιάτσες ναρκωτικών. Ακόμη και παιδιά χρησιμοποιούνται ως βαποράκια. Τα ναρκωτικά μαζί με την πορνεία αποτελούν την βασική ενασχόληση των συμμοριών, που όπως βλέπουμε αναπτύσσονται. Κανένας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει με ασφάλεια μετά το σούρουπο. Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη, πολίτες, παρατάξεις και κόμματα για την αναβάθμιση της Αθήνας. Εμείς δημιουργούμε μια task force γι αυτό το σκοπό, σύνδεσμο με την παράταξη μας και τους πολίτες της Αθήνας».

Περισσότερα ΕΔΩ

Εργασιακά: Απροστάτευτος ο εργαζόμενος με υπογραφή Ν.Δ.

Η κατάργηση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, η δεκάωρη δουλειά, οι απλήρωτες υπερωρίες και χωρίς κανόνες ακόμη και για το Σαββατοκύριακο είναι οι κορωνίδες του σχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά. Η κυβέρνηση με αυτό, καθιστά πια σαφές, ότι το σχέδιο Ανάκαμψής της, στηρίζεται στη φθηνή και απαξιωμένη εργασία, με το βάρος της κρίσης να το πληρώσουν πάλι οι πιο αδύναμοι. Η κυβέρνηση, προκειμένου να διευκολύνει κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να αλλάζουν τους εργαζόμενους τους όπως τους συμφέρει και κατά το δοκούν, με το νέο νομοσχέδιό της αφήνει τον εργαζόμενο απροστάτευτο απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία με το ωράριο εργασίας και τη ζωή του να γίνεται λάστιχο. Παράλληλα, απελευθερώνει και τις παράνομες απολύσεις, αφού πια ο εργαζόμενος δεν θα μπορεί να απευθυνθεί στο δικαστήριο ώστε να δικαιωθεί. Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, καταργεί το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, αφήνοντας τους εργαζόμενους απροστάτευτους και τους εργοδότες ασύδοτους. Το Κίνημα Αλλαγής με αγώνες εντός κι εκτός Βουλής, θα σταθεί ανάχωμα στις αντεργατικές πολιτικές. Περισσότερα ΕΔΩ

Ηλεκτροδότηση: Μεγάλα προβλήματα συντήρησης στο δίκτυο

Τους τελευταίους μήνες ολοένα και συχνότερα παρατηρούνται συνεχείς βλάβες και διακοπές ηλεκτροδότησης ανά την χώρα, αναδεικνύοντας μεγάλα προβλήματα συντήρησης και ποιότητας υλικών στο δίκτυο από την στασιμότητα επενδυτικών έργων ανάπτυξης τα προηγούμενα χρόνια. Με αφορμή την 12ωρη διακοπή ρεύματος στην κοινότητα του Χορτιάτη, η οποία προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και προξένησε ζημιές σε επιχειρήσεις με εμπορεύματα, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης, φέρνει στη Βουλή το θέμα των συχνών διακοπών ηλεκτροδότησης που τείνουν να γίνουν η νέα πραγματικότητα. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας - 02.06.2021Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής για το θάνατο του Γιώργου Δρυ