Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Την Κυριακή 5 Δεκέμβρη δίνουμε ραντεβού με την Αλλαγή

Όπως κάποτε είχαμε ραντεβού με την Ιστορία, τώρα δίνουμε ραντεβού με την Αλλαγή! Για να σηκωθούμε ψηλότερα! Στις 5 Δεκέμβρη ψηφίζουμε για τον νέο Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής για να βρούμε επιτέλους προοδευτική διέξοδο και να διεκδικήσουμε ξανά το δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή. Στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού το «Ραντεβού με την Αλλαγή» είναι από τις 7:00 έως τις 19:00. Για τον Απόδημο οι ώρες στα εκλογικά τμήματα είναι: της Αυστραλίας 10:00 – 19:00 τοπική ώρα, της Κύπρου 9:00 – 19:00 τοπική ώρα, των χωρών της Ε.Ε. 9:00 – 17:00 τοπική ώρα, της Αγγλίας 12:00 – 18:00 τοπική ώρα, των ΗΠΑ 9:00 – 16:00 τοπική ώρα, του Καναδά Μόντρεαλ 9:00 – 15:00 και Τορόντο 9:00 – 14:00  τοπική ώρα.

​​

Βίντεο ΕΔΩ & ΕΔΩ

Μάθε ΕΔΩ πού, πότε & πώς ψηφίζεις.

Περιηγήσου στην καμπάνια του Κινήματος

Εμβολιαζόμαστε – Νοιαζόμαστε: Περισσότερα θετικά κίνητρα χωρίς απειλή κυρώσεων

Η Κυβέρνηση αφού πρώτα απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας και στον εμβολιασμό κατά της COVID-19, στέλνει τώρα τον λογαριασμό στους πολίτες. Αδιαφόρησε για την ενίσχυση του ΕΣΥ και με τις συνεχείς της αντιφάσεις δεν έπεισε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Και τώρα, χωρίς να αναλάβει την παραμικρή ευθύνη για την ανικανότητα και την αδράνειά της, καταλήγει σε ακραία διοικητικά μέτρα, αμφισβητούμενης αναλογικότητας και αποτελεσματικότητας, προσπαθώντας να καλύψει την ολιγωρία της. Το Κίνημα Αλλαγής εμμένει στην ανάγκη να δοθούν, έστω και τώρα, ακόμη περισσότερα θετικά κίνητρα, όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες, που έχουν πετύχει μεγάλα ποσοστά εμβολιασμού, χωρίς την απειλή κυρώσεων. Ωστόσο, παρά τις ενστάσεις μας για την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας, το Κίνημα που είχε οργανώσει δική του εκστρατεία εμβολιασμού, θα υποστηρίξει αταλάντευτα τον εμβολιασμό, ιδίως των πλέον ευάλωτων ομάδων.

Πανδημία: Αμετανόητη και διχαστική η Κυβέρνηση

Την εμπιστοσύνη των πολιτών και την αξιοπιστία της έχει χάσει η Κυβέρνηση με τους χειρισμούς της στην πανδημία, την οποία επέλεξε να εργαλειοποιήσει πολιτικά, περιθωριοποιώντας τους επιστήμονες. Με σημαία του την ατομική ευθύνη, ο Πρωθυπουργός που κατηγορεί τώρα για χαλάρωση τους πολίτες, ήταν ο ίδιος που το σύνθημα της χαλάρωσης, προαναγγέλλοντας πρόωρα το τέλος της πανδημίας. Αντί όμως έστω και τώρα η κυβέρνηση να πάψει να αυτοθαυμάζεται και να προβεί σε γενναία αυτοκριτική για τις ως τώρα παραλείψεις και ανεπάρκειές της, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη, προχωρά σε αποσπασματικά μέτρα, χωρίς μακροπρόθεσμη στρατηγική. Καμία μέριμνα για την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ και δυστυχώς για ακόμη μία φορά προτείνει εμβαλωματικές λύσεις. Παράλληλα, αφήνει πολλά κενά στην πολιτική που θα ακολουθήσει στο θέμα της φύλαξης, της σίτισης και της καθαριότητας στις δομές υγείας. Με τον τρόπο αυτό, αφήνει σκόπιμα το πεδίο ελεύθερο να ενεργήσει κάθε φορέας κατά το δοκούν χωρίς κεντρική πολιτική. Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Γραμμή Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα: Να περιλαμβάνει & εμπορική λειτουργία

Η επαναλειτουργία του τρένου στη γραμμή Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα συζητιέται έντονα τελευταίο διάστημα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι ότι οποιοσδήποτε σχεδιασμός γίνεται, για να είναι βιώσιμη η γραμμή θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του την εμπορική λειτουργία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει το σιδηροδρομικό δίκτυο να ενώνει πέραν των λιμανιών και τις βιομηχανικές ζώνες τόσο της Τρίπολης όσο και του Μελιγαλά.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΕΔΕΚΑΠ: Γενικές διευκρινίσεις για τη διεξαγωγή των εκλογών ανάδειξης Προέδρου του Κινήματος ΑλλαγήςΡυθμός Επικαιρότητας - 03.12.2021