Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Πανδημία: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες

Από τον εφησυχασμό και την απαράδεκτη ανεμελιά του Οκτωβρίου, η Κυβέρνηση πανικόβλητη από την τραγική εικόνα της πανδημίας, περνά μόνο σε ημίμετρα, ενώ συνεχίζει να τρέμει το πολιτικό κόστος. Αυτή η Κυβέρνηση δεν τολμά, δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες. Οι προτάσεις μας για τους ελέγχους, την ενίσχυση του ΕΣΥ και την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, είναι όσο ποτέ αναγκαίες.

Ακρίβεια: Η κυβέρνηση ξανά σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου»

Στην προκλητικά αδιάφορη στάση της εμμένει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι και στο τσουνάμι ακρίβειας που πλήττει σοβαρά τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, και κυρίως τους ευάλωτους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Περιορίζεται ξανά σε ρόλο αμέτοχου παρατηρητή, και κωφεύει στις ανάγκες του ελληνικού λαού αντί να τον προστατέψει. Γι’ αυτό αρνείται την μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα και τον έλεγχο των ολιγοπωλιακών πρακτικών. Όμως, αντί να νίπτει τα χείρας της σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος, καλείται να αντιμετωπίσει ουσιαστικά το νέο -και σαρωτικό για τα νοικοκυριά- κύμα ακρίβειας και να σταματήσει να παραπέμπει στο άγνωστο μέλλον την αναγκαία αύξηση του κατώτατου μισθού.

Λαϊκές: Οι παραγωγοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους

Τη μακρά λίστα των αντιλαϊκών νομοθετημάτων της Κυβέρνησης Μητσοτάκη συμπληρώνει το νέο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, με το οποίο ωθεί τους παραγωγούς να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους. Σε μία περίοδο έξαρσης της ακρίβειας, η κυβέρνηση επιλέγει να εξαπολύσει επίθεση στη λαϊκή αγορά, έναν θεσμό που αφορά τον μη προνομιούχο, τον άνθρωπο του μόχθου και του μεροκάματου, του οποίου το πορτοφόλι αναμένεται να στενάξει ξανά. Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό μετατρέπει την άδεια παραγωγού σε άδεια εμπόρου – αντί να δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς λαϊκών αγορών να γίνουν επαγγελματίες πωλητές ενώ μεταξύ άλλων αυστηροποιεί το πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών, θεσπίζοντας τιμωρητικά και εξοντωτικά πρόστιμα. Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο και ζητά ουσιαστικές ρυθμίσεις για τις λαϊκές αγορές, που πρέπει να παραμείνουν παραγωγών και όχι μεσαζόντων, με ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και προστασία των ευάλωτων και αδύναμων παραγωγών. Περισσότερα ΕΔΩ

ΕΦΚΑ: Φιάσκο οι εξετάσεις για την πιστοποίηση οικονομολόγων & δικηγόρων

Σε μεγαλοπρεπές φιάσκο εξελίχθηκε η διαδικασία εξετάσεων που διεξήχθη σήμερα για την πιστοποίηση από τον ΕΦΚΑ 1.200 οικονομολόγων και δικηγόρων, καθώς μετά από δύο μήνες προετοιμασίας, έπεσε το σύστημα! Το επιτελικό κράτος που μετρά ακόμη μία αποτυχία, μέσα σε δύο χρόνια διακυβέρνησης κατόρθωσε να ξεπεράσει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, φθάνοντας τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις σε 160.000 και τις επικουρικές σε 127.000! Κι όλα αυτά ενώ υποσχόταν ότι εντός του 2021 το 85% των συντάξεων θα εκδίδεται άμεσα και ψηφιακά. Όμως, έχοντας τεράστια εμπειρία στο να απεκδύεται των ευθυνών της και να απαξιώνει με μεθοδικότητα τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, είναι βέβαιο ότι ο αρμόδιος Υπουργός πάλι θα τα ρίξει στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Αυτή η Κυβέρνηση δε μπορεί να προστατεύσει τους πολίτεςΜαύρη σελίδα για την Κυβέρνηση οι συλλήψεις απεργών εξωτερικών φρουρών