Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά για Μίκη Θεοδωράκη: Το έργο του θα είναι εδώ να μας εμπνέει και να μας ενώνει

«Αποχαιρετούμε με θλίψη, σεβασμό και τιμή τον Μίκη Θεοδωράκη. Τον αστείρευτο συνθέτη, τον Μίκη του πολιτισμού και των αγώνων» σημειώνει σε δήλωσή της για τον θάνατο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Πιο αναλυτικά: «Ο Μίκης Θεοδωράκης δημιούργησε ένα τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο για τον τόπο, ενώ οι ιδέες του και οι πολιτικοί του αγώνες που ενέπνευσαν περισσότερες από μία γενιά, αποτελούν παρακαταθήκες για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την εθνική αξιοπρέπεια. Με το έργο του ενέπνευσε και εξέφρασε όλη τη ρωμιοσύνη που θρηνεί σήμερα. Πρόβαλε το όνομα της Ελλάδας, μέσα από τη μουσική του και το κύρος του ονόματός του σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Συνέβαλε στην προβολή της ελληνικής ποίησης, μελοποιώντας Έλληνες ποιητές που ο λόγος τους έφτασε στα πέρατα του κόσμου. Στις δύσκολες στιγμές για τη δημοκρατία, τα τραγούδια του ήταν φάρος ελπίδας που δεν έσβησε ποτέ για εκατομμύρια Έλληνες. Όλοι μεγαλώσαμε, ερωτευτήκαμε, γίναμε ενεργοί πολίτες, πιαστήκαμε χέρι – χέρι σε συγκεντρώσεις και συναυλίες, τραγουδήσαμε, κλάψαμε από συγκίνηση κάτω από τους ήχους της μουσικής του. Ο ίδιος θα μας λείψει. Το έργο του θα είναι εδώ να μας εμπνέει και κυρίως να μας ενώνει όλους, να αγωνιστούμε για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε, την Ελλάδα που μπορεί. Γιατί αυτό θα ήθελε κι ο ίδιος ο Μίκης. Ο Μίκης της νιότης μας, των αγώνων μας και της καρδιάς μας!».

Φ. Γεννηματά στη Βουλή: «Σταματήστε τώρα τα πειράματα εις βάρος της υγείας των παιδιών στα σχολεία»

«Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά με πολιτικές που υπηρετούν μια κομματική και επιχειρηματική ελίτ» τόνισε σήμερα από το Βήμα της Βουλής η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας για το νέο σχέδιο νόμου για τις επικουρικές συντάξεις. Ειδικότερα:

Ανασχηματισμός

  • «Ο κ. Μητσοτάκης με τον ανασχηματισμό ομολόγησε αυτό που δεν παραδεχόταν, την πλήρη αποτυχία του στα δυο μεγάλα μέτωπα της πανδημίας και των πυρκαγιών. Έβαλε τη σφραγίδα της σκληρής δεξιάς. Η παρουσία των κ.κ. Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη σε σημαντικές θέσεις Υπουργών, το σηματοδοτεί. Έπεσε πλέον το δήθεν κεντρώο προσωπείο του. Αντί για μεταρρυθμίσεις και κέντρο Κυβέρνηση Καρατζαφέρη».

Πανδημία – ΕΣΥ

  • «Στους εμβολιασμούς είμαστε ουραγοί στην Ευρώπη με δική σας ευθύνη κύριοι της Κυβέρνησης. Μόνο απειλές και εκφοβισμοί. Τίποτε και σε επίπεδο προετοιμασίας για την κάλυψη των προβλημάτων που θα υπάρξουν στο ΕΣΥ από τις αναστολές εργασίας. Τρέχουν τώρα Υπουργοί δυο ημερών την τελευταία στιγμή. Απίστευτη ανικανότητα. Ένα πράγμα θέλω να είναι ξεκάθαρο. Μην διανοηθείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόβλημα ως πρόσχημα, για την παράδοση στα ιδιωτικά συμφέροντα δραστηριοτήτων του ΕΣΥ».

Άνοιγμα σχολείων

  • «Πάλι θα ανοίξουν με τμήματα των 25-30 μαθητών, με συνωστισμό στις τάξεις. Η αδυναμία του Υπουργείου Παιδείας να βρει λύσεις, παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Διαβάζω τώρα ότι το Υπουργείο προσανατολίζεται να μην αναστέλλει την λειτουργία τάξεων παρά μόνο αν τα κρούσματα φθάσουν στο 50%. Δηλαδή όταν έχουν κολλήσει σχεδόν όλοι και έχουν μεταφέρει τον ιό και στις οικογένειες τους. Σταματήστε τώρα αυτά τα πειράματα εις βάρος της υγείας των παιδιών».

Για το ασφαλιστικό

  • «Η κυβέρνηση επιχειρεί την κατάργηση του αναδιανεμητικού συστήματος στην Κοινωνική Ασφάλιση, ξεκινώντας από τις επικουρικές συντάξεις. Να περάσει δηλαδή από ένα σύστημα που στηρίζεται στην αλληλεγγύη των γενεών, στην συλλογική προσπάθεια και στο «κοινό καλό», σε ένα σύστημα που κυριαρχεί απόλυτα το ατομικό συμφέρον. Στην πράξη μεταφέρει την ευθύνη σε μια μελλοντική Κυβέρνηση η οποία θα οδηγηθεί σε νέα πολύ μεγάλη μείωση των επικουρικών συντάξεων, μετά από αυτή που επέβαλε ο Νόμος Κατρούγκαλου».

Προτάσεις Κινήματος

  • «Στήριξη του πρώτου πυλώνα της ασφάλισης με τη μετάβαση σε ένα Φορέα ΕΦΚΑ
  • Ανάπτυξη του δεύτερου πυλώνα της Ασφάλισης, με σύσταση και ανάπτυξη των επαγγελματικών Ταμείων.
  • Θεσμοθέτηση ελάχιστου και εγγυημένου εισοδήματος για τους συνταξιούχους με επαναφορά μιας νέας μορφής ΕΚΑΣ.
  • Γενναία μέτρα για το Δημογραφικό τώρα.
  • Κίνητρα για την είσοδο των νέων στην αγορά εργασίας».

Βίντεο ΕΔΩ.

Περισσότερα ΕΔΩ

Συνάντηση Φ. Γεννηματά με μέλη της Βουλής των Εφήβων

Συνάντηση με μέλη της Βουλής των Εφήβων είχε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία μίλησε μαζί τους και τους προσκάλεσε στην φετινή ΔΕΘ, για να συζητήσουν για το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο και την αναγκαία συμμετοχή της κοινωνίας και της νέας γενιάς σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Πιο συγκεκριμένα, όπως έγραψε η κ. Γεννηματά στα social media: «Συναντήθηκα σήμερα με μέλη της Βουλής των Εφήβων, που πρωτοστατούν στην προσπάθεια για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για την κλιματική κρίση. Με εντυπωσίασαν με την ωριμότητα της σκέψης τους και την αποφασιστικότητά τους. Συζητήσαμε αναλυτικά τις προτάσεις τους και τους παρουσίασα τις πρωτοβουλίες μας. Μέσα από το Κίνημα Αλλαγής και το Δίκτυο Νέας Γενιάς, θα τους δώσουμε το αναγκαίο βήμα και κάθε βοήθεια για να αναπτύξουν και να επικοινωνήσουν τις θέσεις τους. Τους κάλεσα να είναι μαζί μας στην φετινή ΔΕΘ, όπου θα συζητήσουμε για το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο και την αναγκαία συμμετοχή της κοινωνίας και της νέας γενιάς σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια».

Ασφαλιστικό: Η κυβέρνηση νομοθετεί σύστημα μείωσης των συντάξεων

Η Κυβέρνηση ΝΔ διεμβολίζει το κοινωνικό κράτος και προκρίνει την ατομικότητα έναντι της συλλογικότητας, καθώς απομακρύνει τους πολίτες από συλλογικές διεκδικήσεις. Ποδοπατώντας αξίες όπως η διαγενεακή αλληλεγγύη, τα κοινωνικά δικαιώματα, η κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, η κυβέρνηση υπόσχεται στους νέους μεγαλύτερες συντάξεις, από το «τζογάρισμα» των εισφορών τους σε εγχώριες και διεθνείς χρηματαγορές και κεφαλαιαγορές, η πορεία των οποίων είναι σαφώς επισφαλής. Αποσιωπά σκόπιμα όμως, ότι το νέο σύστημα δεν εγγυάται το ύψος των συντάξεων, παρά μόνο την επιστροφή των εισφορών. Παράλληλα, δημιουργεί ένα δυσβάσταχτο κόστος μετάβασης στο νέο σύστημα, ύψους 75 – 80 δις, συμπεριλαμβανομένης της ελάχιστης παροχής για συντάξεις αναπηρίας και θανάτου. Αυτό το κόστος θα κληθούν να καλύψουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι, μέσω φορολογίας, ενώ η επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και στο δημόσιο χρέος, πιθανώς να οδηγήσει σε νέα λιτότητα και περικοπές, ενώ κατά τη συνήθη τακτική της, κερδισμένες θα είναι μόνο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις! Περισσότερα ΕΔΩ

47 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Κίνημα Αλλαγής – Δύναμη Ελπίδας

Με κεντρικό σύνθημα “ΠΑΣΟΚ: Κίνημα Αλλαγής, Δύναμη Ελπίδας”, θα εορταστούν τα 47 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου σε εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20.00 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254, Ταύρος). 

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Με αυτονόητο αίσθημα κοινωνικής και συλλογικής ευθύνης και εφαρμόζοντας τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου- η πολιτική μας εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένη φυσική παρουσία. 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απευθείας μέσω του Καναλιού της Βουλής και διαδικτυακά από τους λογαριασμούς του Κινήματος Αλλαγής, του ΠΑΣΟΚ και της Προέδρου, στο Facebook και το Youtube. 

Ενόψει της σπουδαίας επετείου, ο Τομέας Επικοινωνίας αναρτά στα social media του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ σύντομα εμβληματικά βίντεο – αφιερώματα από την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και τον ιδρυτή του, Ανδρέα Παπανδρέου. Ταυτόχρονα δημιουργούμε για πρώτη φορά λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ στο Instagram. Βασικό σύνθημα του φετινού εορτασμού είναι “ΠΑΣΟΚ: Κίνημα Αλλαγής – Δύναμη Ελπίδας”. 

Μοιραστείτε τα βίντεο

Κάντε follow στο Instagram

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ανακοίνωση Γραμματείας Ανανεωτικής Αριστεράς για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμούΗ Κυβέρνηση δεν αποδέχεται δέσμη τροπολογιών που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής και διατηρεί αδικίες εις βάρος των πολιτών