Σε Ανακοινώσεις

Ανάρτηση Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για τους λίγους

«Η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για τους λίγους» σημειώνει η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε ανάρτησή της στα social media, με την οποία δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ της συμφωνίας 130 χωρών για την εφαρμογή της πρότασης Μπάιντεν που αφορά στην επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου και στην φορολόγηση των πολυεθνικών κολοσσών. Πιο ειδικά, γράφει: «Χαιρετίζω την συμφωνία 130 χωρών για την εφαρμογή της πρότασης Joe Biden που αφορά στην επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου και στην φορολόγηση των πολυεθνικών κολοσσών. Η ατζέντα της Σοσιαλδημοκρατίας έρχεται στο προσκήνιο να βοηθήσει τα κράτη στην ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Στην Ελλάδα η Κυβέρνηση κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση, με συντηρητική πολιτική του χθες. Μειώνει την φορολογία στα εταιρικά κέρδη και τα μερίσματα, αντί να δώσει κίνητρα για νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Ενδιαφέρεται μόνο για τους λίγους».

Μοιραστείτε την ανάρτηση.

Σύλληψη Παππά: Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση αποκαθίσταται η τάξη

Έπειτα από οχτώ μήνες, ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσης Αυγης, Χρήστος Παππάς επιτέλους εντοπίστηκε και θα οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτελεστεί η ποινή που του επέβαλε τον περασμένο Οκτώβρη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Όπως σχολιάζει σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης: «Η σύλληψη του Χρήστου Παππά έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση και μετά από ένα φιάσκο πολλών μηνών. Έστω και τώρα, αποκαθίσταται η τάξη και οδηγείται στη φυλακή και ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ».

Μεσοπρόθεσμο: Μία χαμένη ευκαιρία για νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης

Με το Μεσοπρόθεσμο 2022-2025 γίνεται ξανά σαφές ότι η κυβέρνηση αποστρέφεται μια οικονομία που να διασφαλίζει βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη και ποιοτική εργασία. Κωφεύει προκλητικά στις ανάγκες της κοινωνίας αλλά και στο «καμπανάκι» που κρούει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής για τον κίνδυνο ανάπτυξης κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς κάποιες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, δεν θα μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους μετά τη διακοπή των μέτρων στήριξης. Επέλεξε μέσα σε αυτήν την πρωτοφανή κρίση να νομοθετήσει με οδηγό τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Θάτσερ, θεσμοθετώντας το δεκάωρο, την εξίσωση των υπερωριών σε όλους τους κλάδους, τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων που λειτουργούν τις Κυριακές. Μάλιστα, με την ανεκδιήγητη αντίληψή της ότι η ανάπτυξη επιτυγχάνεται με την υπεραπασχόληση αυτών που παραμένουν στην αγορά εργασίας και όχι με την απασχόληση περισσότερων συμπολιτών, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την απόστασή της από την πραγματικότητα. Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη. Περισσότερα ΕΔΩ

Αγωνιζόμαστε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Κινήματος Αλλαγής

Συλλογικά με επικεφαλής την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά οφείλουμε να αγωνιστούμε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της παράταξης. Όπως ξεκαθάρισε σήμερα ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, με ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, έχει αποφασιστεί ότι το Σεπτέμβριο θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που θα καθορίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες για να προχωρήσουμε όπως πάντα σύμφωνα με τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό μας, στην ανάδειξη της ηγεσίας του Κινήματος.

Μη χάσετε: Διαδικτυακή εκδήλωση – «Η ποιότητα της Δημοκρατίας σήμερα»

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στους δημοκρατικούς θεσμούς εξαιτίας της πανδημίας και των κυβερνητικών επιλογών, και κυρίως τι απαιτείται για την αναγέννησή τους,  οργανώνει το Κίνημα Αλλαγής τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 στις 19.30’. Την εκδήλωση με τίτλο «Η ποιότητα της Δημοκρατίας σήμερα» θα ανοίξει με την ομιλία της η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Η εκδήλωση στη οποία συμμετέχουν πολύ αξιόλογοι ομιλητές, θα μεταδοθεί ζωντανά από τις σελίδες του Κινήματος Αλλαγής, του ΠΑΣΟΚ, της Προέδρου Φώφης Γεννηματά, καθώς και από το Youtube Channel του Κινήματος Αλλαγής. 

Δείτε το βίντεο με το πάνελ και το πρόγραμμα

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση: «Η ποιότητα της Δημοκρατίας σήμερα»

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας - 01.07.2021Φώφη Γεννηματά: «Πιστεύω στις μεγάλες δυνατότητες της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας»