Σε Ανακοινώσεις

Φ. Γεννηματά για ΟΤΑ: ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κάνουν μεταρρυθμίσεις

Πιστοί στη βαθιά τους πεποίθηση ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι είτε η συνέχεια του κράτους και της εξουσίας είτε η συνέχεια του κόμματος, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν αποδείξει ότι δεν πιστεύουν στη μεταρρύθμισή της. Η Κυβέρνηση της ΝΔ, που ενδιαφέρεται μόνο να κερδίσει τις εκλογές και στη συνέχεια να αποθεώσει το πελατειακό κράτος, εκμεταλλεύεται τη διάλυση που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέρει και ενισχύει το δημαρχοκεντρικό σύστημα, εδραιώνοντας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το έλλειμμα δημοκρατίας. Μετά τον «Κλεισθένη», με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείκνυε τις μειοψηφίες σε εκβιαστικούς ρυθμιστές, η κυβέρνηση φέρνει τις διοικήσεις μειοψηφίας, αποδεικνύοντας ότι πρυτανεύει ξανά η κομματική σκοπιμότητα. 

«Άλλο ένα Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που επιβεβαιώνει πόσο συγκεντρωτική είναι. Η Κυβέρνηση σας δεν μπορεί και κυρίως δεν θέλει να δώσει εξουσίες στους αιρετούς. Θέλει απλά να τους ελέγχει και να τους υποτάσσει στο βαθύ κομματικό κράτος. Αυτή ήταν πάντα η πολιτική της δεξιάς, αυτοί ήσασταν, αυτοί είστε και δεν έχετε αλλάξει καθόλου από τότε που η παράταξή σας ήθελε τους δημάρχους μόνο για τα σκουπίδια και τα νεκροταφεία. ΣΥΡΙΖΑ και Γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κάνουν μεταρρυθμίσεις και να ασκήσουν προοδευτικές πολιτικές”, επεσήμανε σήμερα από το Βήμα της Βουλής η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στην Αυτοδιοίκηση. Το Κίνημα Αλλαγής καταψηφίζει διότι: 

  • Η εκλογή Δημάρχου ή Περιφερειάρχη με ποσοστό 43% στον Α’ γύρο στερεί την ισχυρή δημοκρατική νομιμοποίηση που δίνει το 50%+1.
  • Η ίδια η θέσπιση του 43% για την εκλογή, αποδυναμώνει την διάταξη για την υπερ-ενισχυμένη πλειοψηφία των 3/5 των εδρών του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου.
  • Η μείωση των αιρετών στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια είναι επίσης μια αρνητική επιλογή. Περιορίζει αισθητά τη συμμετοχή και εκπροσώπηση των πολιτών, αλλά και την αναγκαία ανανέωση των οργάνων.
  • Το όριο του 3% για την εκπροσώπηση ενός συνδυασμού στα συμβούλια, στερεί την δυνατότητα εκπροσώπησης υπαρκτών σχημάτων που δημιουργούνται από τις τοπικές κοινωνίες.
  • Επισημαίνουμε τέλος τον αλλοπρόσαλλο Κυβερνητικό χειρισμό στο θέμα των κοινοτήτων. Μετά από αλλεπάλληλα ράβε ξήλωνε καταλήξατε σε νομοτεχνική παρέμβαση του Υπουργού, που διαλύει κάθε έννοια ενδοδημοτικής αποκέντρωσης

Όπως τονίζουμε και στο Πρόγραμμα μας στο «Σχέδιο Ελλάδα», στο νέο πράσινο κοινωνικό Συμβόλαιο, το δικό μας αφήγημα, δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση και αύξηση στο ρυθμό ανάπτυξης στη χώρα, αν στην καρδιά των αλλαγών δεν βρεθεί η Ελλάδα των Περιφερειών με αναπτυξιακή ταυτότητα»

Βίντεο ΕΔΩ και Διαβάστε ΕΔΩ

Φ. Γεννηματά: Ο “Πράσινος Κόσμος” είμαστε όλοι εμείς και θέλουμε να γίνουμε περισσότεροι

“Πράσινος Κόσμος” λέγεται το νέο δίκτυο για την περιβαλλοντική δράση και ευαισθητοποίηση, που παρουσίασε σήμερα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά με την Γραμματέα του, Νίκη Φούντα, σε σχετική συνέντευξη Τύπου. Το Δίκτυο θα ενεργοποιεί τις οργανώσεις του Κινήματος σε όλη την χώρα που σε συνεργασία με πολίτες, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση κ.α., θα διεξάγει δράσεις, ενημερωτικές συζητήσεις, ημερίδες κ.α. Το Κίνημα Αλλαγής θέλει να ανεβάσει τις προσδοκίες και τον πήχυ ψηλά όσον αφορά τις δράσεις για το Περιβάλλον. Θέλει να αποτελέσει τον εκφραστή του «πράσινου» κόσμου της σοσιαλδημοκρατίας” σημείωσε η Φώφη Γεννηματά στην διαδικτυακή παρουσίαση του δικτύου «Πράσινος Κόσμος», απευθύνοντας κάλεσμα για “ένα Στοίχημα Ζωής, ένα Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο για τη χώρα και την Κοινωνία, με στόχο την ισόρροπη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Περισσότερα ΕΔΩ

Πλοηγηθείτε στο δίκτυο «Πράσινος Κόσμος»

Συνταξιούχοι: Η κυβέρνηση τους φορολογεί διπλά!

Η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά έντεχνα και πονηρά προχωρά στην φορολογική αφαίμαξη των συνταξιούχων, οι οποίοι σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της 10χρονης δημοσιονομικής προσαρμογής. Όπως διαπίστωσαν οι ίδιοι αμέσως μετά το άνοιγμα της εφαρμογής για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η κυβέρνηση της ΝΔ του φορολογεί τώρα διπλά! Αντί να εφαρμόσει όπως οφείλει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την κατάργηση και για τους συνταξιούχους της δυσβάσταχτης ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η κυβέρνηση με σκόπιμα παραπλανητικές βεβαιώσεις αποδοχών τους φορολογεί και για τα πενιχρά αναδρομικά κύριας σύνταξης του 11μήνου Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016, που αποδοθήκαν μετά από πενταετία άτοκα και κουτσουρεμένα! Έπειτα δηλαδή από τις αυθαίρετες Κυβερνητικές ερμηνείες της απόφασης του ΣτΕ, η κυβέρνηση υποβάλλει τους συνταξιούχους, εκτός από την εισοδηματική αφαίμαξη, και σε ταλαιπωρία και πρόσθετο κόστος σε λογιστές για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για τα έτη αυτά, πάλι με αυξημένους συντελεστές. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Το Κίνημα Αλλαγής συνομιλεί με τις εργαζόμενες στην καθαριότητα του Υπουργείου Οικονομικών και στηρίζει τα αιτήματά τουςΡυθμός Επικαιρότητας - 03.06.2021