Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Στεκόμαστε αξιακά απέναντι σε όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, χωρίς ιδεοληψίες & συμφέροντα

«Η παράταξή μας στέκεται αξιακά απέναντι σε όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, χωρίς ιδεοληψίες και συμφέροντα. Μία χώρα, η οποία έχει βρεθεί θύμα αυτών των πολιτικών, με το πιο σημαντικό γεγονός την παράνομη εισβολή και κατοχή στην Κύπρο από την Τουρκία, δεν μπορεί να μην στέκεται στην πλευρά του σεβασμού του διεθνούς δικαίου απέναντι σε όσους το επιβουλεύονται» τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Μεταξύ άλλων επεσήμανε:

Ουκρανική κρίση

«Εμείς είμαστε φίλοι του ρωσικού λαού και έχουμε μακρά ιστορία. Αλλά εδώ ο ηγέτης της Ρωσίας ο κ. Πούτιν ουσιαστικά οργάνωσε μία παράνομη εισβολή, μία βάρβαρη εισβολή. Την καταδικάζουμε. Ήδη έχουμε πάρει πρωτοβουλία. Μίλησαν χθες η διευθύντρια του γραφείου μου με τον πρέσβη της Ουκρανίας, τον κ. Σουτένκο και οργανώνουμε αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού στην Ουκρανία […]. Επίσης στηρίξαμε την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, πέρα από την ανθρωπιστική βοήθεια γιατί πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει». 

Στάση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο φαρισαϊσμός έχει τα όριά του. Την ώρα του σκληρού εμφυλίου στην Υεμένη, διαπραγματεύονταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, την αποστολή βαρέως εξοπλισμού, με συμφωνία της χώρας μας, στη Σαουδική Αραβία. Άρα αυτά τα πράγματα έχουν γίνει και με λάθος τρόπο στο παρελθόν και μάλιστα επειδή συζητείται η ψηφοφορία και η αποχή του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το 1,2 δισ. που είχαμε πει να στείλουμε ως αναπτυξιακή βοήθεια στην Ουκρανία, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά».

Οπλικοί εξοπλισμοί

«Ως ο πρώτος αντιπρόεδρος της επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχω κάνει ολόκληρη καμπάνια για το πως η Ευρώπη πρέπει να στέλνει εξοπλισμούς σε τρίτα κράτη. Με δική μου πρωτοβουλία μπήκε το θέμα του εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Διότι δεν μπορεί τα ευρωπαϊκή κράτη, όταν αγοράζει η Ελλάδα και κάνει εξοπλιστικά προγράμματα με τους Γάλλους, συγχρόνως οι Ισπανοί και οι Γερμανοί να εξοπλίζουν την Τουρκία, μία χώρα η οποία προκαλεί και δημιουργεί εντάσεις σε όλη την ευρύτερη περιοχή». 

Πορεία ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

«Εγώ δεν πολιτεύομαι με μεζούρα, αλλά αξιακά. Θέλουν την παράταξή μας αποκούμπι, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει. Και έχουν αλλάξει ραγδαία. Θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού. Στεκόμαστε αξιακά απέναντι στα γεγονότα, δεν χρησιμοποιούμε ένα παζάρι δημοσκοπήσεων, τι λένε οι περισσότεροι ή ποιο είναι το λιγότερο πολιτικό κόστος. Εμείς πρέπει να στεκόμαστε με το δημόσιο συμφέρον».

Περισσότερα ΕΔΩ

Ουκρανοί πρόσφυγες: Να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής παραμονή τους στην ΕΕ

Η νέα ανθρωπιστική κρίση που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία, επαναφέρει επιτακτικά στον δημόσιο διάλογο το ζήτημα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών, που αναζητά ευρωπαϊκές λύσεις. Στο αυριανό Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στο οποίο συμμετέχει ο κ. Ν. Μηταράκης, η Ελλάδα οφείλει να υποστηρίξει τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προσωρινή προστασία των προσφύγων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την Ουκρανία. Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη της τόσο προς τους ουκρανούς πρόσφυγες, όσο και προς τις χώρες που έχουν αναλάβει την ευθύνη να τους υποδεχτούν. Όμως, η κατάσταση αυτή φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη συζήτηση για τη δημιουργία ενός μόνιμου, υποχρεωτικού μηχανισμού μετεγκατάστασης προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι ο Υπουργός Μετανάστευσης οφείλει να θέσει επιτακτικά προς τους ομολόγους του την προφανή αναγκαιότητα να καθιερωθεί ένας τέτοιος μηχανισμός στη βάση της αναλογικής κατανομής της ευθύνης και της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών. Περισσότερα ΕΔΩ

Ενέργεια: Δυσβάσταχτη η αύξηση για τους ΤΟΕΒ – Ανάγκη περαιτέρω επιδότησης

Οι πρόχειροι χειρισμοί της Κυβέρνησης για τις ανατιμήσεις στην Ενέργεια έχουν οδηγήσει στην δυσβάσταχτη αύξηση του κόστους άρδευσης και λειτουργίας των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ). Παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού ότι η Κυβέρνηση θα λάβει ουσιαστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ενεργειακής ακρίβειας με τη θεσμοθέτηση της κάλυψης του μεγαλύτερου μέρους της επιβάρυνσης από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας, τελικά μπήκε ανώτατο ποσό επιδότησης ύψους 20.000 ευρώ ανά εκμετάλλευση. Οι υπεύθυνοι των ΤΟΕΒ μιλούν για κίνδυνο κατάρρευσης των οικονομικών των οργανισμών άρδευσης, ενώ η κατάσταση αυτή θα δυσχεράνει κι άλλο το αγροτικό εισόδημα, αφού οι συγκεκριμένοι Οργανισμοί θα αυξήσουν αναλογικά με τις χρεώσεις που οι ίδιοι υφίστανται και τα τέλη άρδευσης των εξυπηρετούμενων παραγωγών. Το ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής καλεί την Κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα για τα συλλογικά δίκτυα άρδευσης, που εξυπηρετούν εκατοντάδες έως και χιλιάδες αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Περισσότερα ΕΔΩ

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καλεί σε διαβούλευση με την ελληνική Διασπορά

Ανοικτό κάλεσμα στην Ομογένεια της Αυστραλίας να λάβει ενεργά μέρος στο διάλογο για να συντάξει από κοινού με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής το «Συμβόλαιο 2030 με την Ελληνική Διασπορά», απευθύνει ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού. Σε κοινή συνεδρίασή τους, ο Τομέας και η Νομαρχιακή Επιτροπή Αυστραλίας αποφάσισαν την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό στην Αυστραλία καθώς και τη διοργάνωση σχετικής live streaming εκδήλωσης στις 3 Απριλίου 2022, με καλεσμένους αντιπροσωπευτικούς φορείς της Ομογένειας, όπως εκπροσώπους σχολείων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ελληνιστών/τριών και μαθητών/τριών και με τη συμμετοχή της κ. Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτή και Τομεάρχη Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής. Στη σελίδα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υπάρχει αναρτημένο το κείμενο –πλαίσιο βάση του οποίου θα διεξαχθεί ο διάλογος.

Νέα Διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, η Σ. Μουρελάτου

Η δημοσιογράφος Στεφανία Μουρελάτου, αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύντριας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δημοσιογραφεί από το 1997. Εργάστηκε στην ΕΡΤ και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ως πολιτική συντάκτρια. Έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά και ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Νέα διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής η Στεφανία ΜουρελάτουΔράση αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής για τον ουκρανικό λαό