Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ. Γεννηματά: “Αποτύχατε κ. Μητσοτάκη”

«Αποτύχατε να διαχειριστείτε την πανδημία σε όλα τα επίπεδα. Διαχειριστήκατε με αυτοσχεδιασμούς, αυταρέσκεια και αλαζονεία την πανδημία και δεν διδαχθήκατε τίποτε από την μαύρη εμπειρία της Θεσσαλονίκης-και του δεύτερου κύματος», επεσήμανε για τους κυβερνητικούς χειρισμούς η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μιλώντας κατά τη διάρκεια της Συζήτησης Προ Ημερησίας Διατάξεως για την πανδημία και τις επιπτώσεις της στην οικονομία.

Σημεία από πρωτολογία και δευτερολογία της Φ. Γεννηματά:

Πανδημία

  • Διαχειριστήκατε με αυτοσχεδιασμούς, αυταρέσκεια και αλαζονεία την πανδημία και δεν διδαχθήκατε τίποτε από την μαύρη εμπειρία της Θεσσαλονίκης- και του δεύτερου κύματος. 
  • Είμαστε το μοναδικό κόμμα που πήραμε την ευθύνη και καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για το ασφαλές άνοιγμα κατά περιοχές από το φθινόπωρο και επισημάναμε το αδιέξοδο των οριζόντιων μέτρων. Αρχές Μαρτίου του 2020 είχα προτείνει να κινηθούμε εμπροσθοβαρώς με περισσότερα τεστ και την ανάπτυξη μηχανισμών ιχνηλάτησης. Εσείς κάνατε το αντίθετο. Ουραγοί στα τεστ και κακός σχεδιασμός στο πεδίο ιχνηλάτησης και απομόνωσης του ιού.
  • Σε ότι αφορά το ΕΣΥ δεν δημιουργήσατε εγκαίρως κλίνες ΜΕΘ, δεν προσλάβατε το αναγκαίο προσωπικό και βάλατε και τον εμβολιασμό σταΝοσοκομεία

Προτείναμε: Ενιαίο συντονιστικό κέντρο, Όχι μικτά νοσοκομεία, Άμεση ενίσχυση του προσωπικού του ΕΣΥ, Αύξηση των αμοιβών των γιατρών, Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των υγειονομικών, Επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Οικονομία

  • Αποτύχατε στην στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Εστίαση, λιανεμπόριο, βιοτεχνίες, εκπέμπουν δραματικό SOS. Τα μέτρα σας ήταν ανεπαρκή. Αφήσατε τις Τράπεζες ασύδοτες να χρηματοδοτήσουν τους καλούς τους πελάτες που αύξησαν τις καταθέσεις τους. Οι μικρομεσαίοι έχουν συνειδητά εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. 
  • Οι 500.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας για πολλούς μήνες, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τα 534 ευρώ. Οι επιστήμονες, οι δικηγόροι κυρίως οι νέοι, αισθάνονται ότι οι εξαγγελίες σας αποτελούν εμπαιγμό. Οι 350.000 μακροχρόνια άνεργοι που έμειναν χωρίς καμία κάλυψη. Οι εποχιακά εργαζόμενοι στον Τουρισμό που δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης, δεν έχουν πληρωθεί ούτε το εξαγγελθέν έκτακτο βοήθημα για τους πρώτους μήνες του 2021.

Αποφασίστε λοιπόν κ. Πρωθυπουργέ αν μπορείτε, επιτέλους, να αρθείτε στο ύψος των αναγκών, που απαιτούν εθνική συνεννόηση ή θα συνεχίσετε να είστε ο Πρωθυπουργός της ανεπάρκειας, της διαίρεσης και της κοινωνικής αδικίας. Εμείς είμαστε εδώ. Με τις προτάσεις μας, για να συνεννοηθούμε και να οδηγήσουμε όλοι μαζί την ελληνική κοινωνία έξω από την δοκιμασία. 

Όσο και αν γίνεται προσπάθεια να φιμωθεί η παράταξη που άφησε αποτύπωμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων, είμαστε και παραμένουμε η μοναδική αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική δύναμη για πρόοδο και ευημερία. Και σήμερα πια μπορεί κανείς να κάνει τις συγκρίσεις των Κυβερνήσεων της Δημοκρατικής παράταξης και των σημερινών ολοκληρωμένων μας προτάσεων με την προηγούμενη και τη σημερινή Κυβέρνηση και την τωρινή τους στάση.

Εγώ δεν έχω καμία απολύτως σχέση στον τρόπο με τον οποίο αντιπολιτεύεται ο κύριος Τσίπρας, διότι σε κάθε αντίδραση που έχουμε, σε κάθε κριτική που σας κάνουμε, έχουμε απόλυτα τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις..Το πρόβλημα κύριε Πρωθυπουργέ είναι ότι εσείς όσο περνάει ο καιρός μοιάζετε με τον κύριο Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, κάθε μέρα σας έχω δείξει ότι προβάλλει όλο και περισσότερο ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ. Και άριστοι και αδιάβαστοι δεν γίνεται κ. Μητσοτάκη. Στοιχίζει στη χώρα! 

Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Δείτε απόσπασμα ΕΔΩ και ολόκληρη την πρωτολογία και δευτερολογία ΕΔΩ

Εστίαση: Ανάγκη για περισσότερα μέτρα στήριξης

Η κυβέρνηση που εδώ και μήνες κωφεύει προκλητικά στις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης στον κλάδο της εστίασης που μαζί με το λιανεμπόριο έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο μέτρων, το οποίο ωστόσο δεν είναι επαρκές. Για να στηριχθεί ο κλάδος της εστίασης, ο οποίος είναι άγνωστο το πότε θα καταφέρει να επανέλθει σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας, χρειάζονται ολοκληρωμένες και όχι αποσπασματικές λύσεις που απλώς στοχεύουν στη στιγμιαία ανακούφιση. Οι προτάσεις μας για πακέτο που άμεσης ρευστότητας 700 εκατ. ευρώ, μέσα από πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής, επιδότηση ενοικίου, καταβολή από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων για 6 μήνες μετά το άνοιγμα, ρύθμιση 120 δόσεων και αναστολή καταβολής δόσεων δανείων για διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών μετά την επανεκκίνηση της αγοράς και απαλλαγή από πάγιες δαπάνες για ΔΕΚΟ, είναι που ανταποκρίνονται στο αγωνιώδες αίτημα της αγοράς για ρευστότητα. Περισσότερα ΕΔΩ

Συνταξιούχοι: Να φορολογηθούν δίκαια τα αναδρομικά

H Κυβέρνηση της ΝΔ, σε αντίθεση με τις προεκλογικές της υποσχέσεις, κατά τους 20 μήνες της διακυβέρνησής της, υποβαθμίζει με τις πολιτικές της περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων, αγνοώντας παράλληλα ακόμη και τις δικαστικές αποφάσεις! Με τη διατήρηση της κατάργησης που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα κατώτατα όρια σύνταξης και το ΕΚΑΣ, τα οποία θεσμοθέτησε το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με αυθαίρετες ερμηνείες των αποφάσεων του ΣτΕ, η κυβέρνηση αντί να καταβάλει τα αναδρομικά έντοκα, όχι μόνο τα αποδίδει άτοκα, αλλά τα φορολογεί και μάλιστα διπλά! Έτσι, έχει στερήσει από 1,5 εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχους τα αναδρομικά από τις περικοπές των Δώρων και των επικουρικών του 11μήνου Ιούνιος 2015- Μάιος 2016, ενώ σε όσους χορήγησε αναδρομικά από περικοπές κύριων συντάξεων, η επιστροφή των ποσών αυτών (παρά το ότι καταβλήθηκαν με καθυστέρηση 5 ετών) ήταν άτοκη. Την αποκατάσταση αυτής της κατάφωρης αδικίας σε βάρος των συνταξιούχων, ζητούν με ερώτησή τους, Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Περισσότερα, ΕΔΩ

Εργατικό Δυστύχημα Εύβοιας: Ενδελεχής έρευνα και καταλογισμός ευθυνών

Την ενδελεχή έρευνα και τον πλήρη καταλογισμό ευθυνών για το τραγικό εργατικό δυστύχημα στο Γυμνό Αμαρύνθου στην Εύβοια, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις εργάτες και τραυματίστηκε ακόμη ένας την ώρα που εκτελούσαν εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ, ζητούν με ερώτησή τους, βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Όπως σημειώνουν για το δυστύχημα, το οποίο αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της έλλειψης επαρκών και αναγκαίων μέτρων ασφαλείας και των αποτελεσμάτων της εντατικοποίησης της εργασίας, εγείρονται σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη ΔΕΔΔΗΕ και τις εργολαβικές εταιρείες που αναλαμβάνουν έργα και συνεργάζονται με την ΔΕΗ. 

Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 01.04.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 05.04.2021