Σε Ρυθμός Επικαιρότητας
Επιλέγουν αντίπαλο, φοβούνται το Κίνημα Αλλαγής;
 Άραγε τόσο πολύ φοβούνται την αξιόπιστη και υπεύθυνη Αντιπολίτευση που ασκούμε; Τόσο πολύ θέλει να μηδενίσει τις προτάσεις μας ο κ. Μητσοτάκης; Είναι εξόφθαλμος ο τρόπος που επιλέγει να αναστηλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, που ήρθε σήμερα στη Βουλή για να καταθέσει μπαγιάτικες και γενικόλογες προτάσεις.Σήμερα ο Πρωθυπουργός έδειξε έλλειψη γενναιοψυχίας. Η στάση του δεν ταιριάζει σε Πρωθυπουργό σε ώρα κρίσης και είναι αναντίστοιχος σε αυτό που ζουν οι Έλληνες τώρα. Δεν είναι ώρα για νέες διαιρέσεις και πισωγυρίσματα. Στέλνει λάθος μηνύματα στον ελληνικό λαό και μας βάζει όλους σε δεύτερες σκέψεις για τις προθέσεις του.Για του λόγου το αληθές ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε ξαφνικά σήμερα να επαινέσει από το βήμα της Βουλής τον ΣΥΡΙΖΑ που απλά αντέγραψε και επανέλαβε τις θέσεις μας για το δίκτυο Πρώτης Γραμμής. Τη στιγμή μάλιστα όταν ο ίδιος είχε ζητήσει από την κ. Γεννηματά να λάβει εγγράφως τις σχετικές προτάσεις μας. Για του λόγου το αληθές θυμίζουμε πως έχουν τα πράγματα:22/1 οι Βουλευτές μας καταθέτουν ερώτηση για να δούμε εγκαίρως και για να προειδοποιήσουμε εάν υπάρχουν μέσα προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό. Δύο μήνες μετά το υπουργείο “κατάφερε” να στείλει ερώτημα στα νοσοκομεία για να δουν πως θα αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις.14/3 μετά από τηλεφωνική επικοινωνία της Φώφης Γεννηματά με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας το Κίνημα Αλλαγής δίνει στη δημοσιότητα ολοκληρωμένες προτάσεις για όλα τα θέματα, για τις ΜΕΘ, για τα νοσοκομεία αναφοράς, για τα κέντρα πρώτης υποδοχής, για τα κινητά συνεργεία της πρωτοβάθμιας, αυτό που εμείς λέμε πρώτη γραμμή, για την επίταξη των ιδιωτικών εργαστηρίων22/3 εξειδικεύουμε την πρόταση για την πρώτη γραμμή και το πώς ακριβώς μπορούν και πρέπει να λειτουργήσουν τα κινητά συνεργεία που θα πηγαίνουν στο σπίτι και για ποιο λόγο πρέπει να γίνει.28/3 βγάζουμε νέο ενημερωτικό σημείωμα επικαιροποιημένο, έχοντας παρακολουθήσει όλες τις εξελίξεις και βεβαίως τις ελλείψεις και τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στο σύστημα υγείας.
 Δεξιός ψάλτης στη στοχοποίηση …ο Άδωνις Γεωργιάδης
 Τις υποψίες μας για στοχοποίηση του Κινήματος επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Ζήτησε και τα ρέστα σήμερα στη Βουλή από το Κίνημα Αλλαγής την ώρα που αρνείται την παράταση των πλειστηριασμών και αφήνει τις τράπεζες ανεξέλεγκτες να χρεώνουν τους πολίτες. Βέβαια είναι απασχολημένος να προωθεί με tweet του ιδιωτική επιχείρηση και να κωφεύει στο δίκαιο αίτημα για διευκόλυνση/παράταση πληρωμών οικιακών λογαριασμών από πολίτες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά.
 Οι αγορές δεν μπορούν να λύσουν από μόνες τους τα προβλήματα
 Θέλουμε να ηττηθούν ο λαϊκισμός και ο κυνισμός, η αντίληψη ότι οι αγορές από μόνες τους μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα. Χρειάζεται η πολιτική, χρειάζεται κράτος οργανωμένο, ετοιμοπόλεμο δίπλα στον πολίτη. Χρειάζονται ισχυρά δημόσια συστήματα υγείας και ένα κράτος εγγυητής της ζωής, της ασφάλειας, της ευημερίας των πολιτών. Γι’ αυτό και μεις θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι. Ο κορονοϊός δεν αφήνει περιθώρια  για κορώνες και λαϊκισμούς, ούτε για εργαλειοποίηση της κρίσης και για πελατειακές πρακτικές. Δεν διστάζουμε να επισημαίνουμε λάθη και παραλείψεις της Κυβέρνησης και των οργάνων της. Για να προλαμβάνουμε, για να διορθωθούν.  Γιατί αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στον ελληνικό λαό.
 Επιμένουμε στη διαφάνεια
 Χρειάζεται ένα καθημερινό δελτίο διαθεσιμότητας των κλινών ΜΕΘ, αλλά και των κλινών στα νοσοκομεία αναφοράς. Είναι καλό να γνωρίζουμε όλοι και βέβαια οι επιστήμονες, που επεξεργάζονται τα δεδομένα, πόσα κρούσματα νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς. Γιατί δεν δίνονται αυτά τα στοιχεία; Θα έπρεπε να γνωρίζουμε πέρα από το πόσοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, πόσα κρούσματα νοσηλεύονται και πόσα κρεβάτια νοσηλείας είναι διαθέσιμα ανά υγειονομική περιφέρεια εκτός ΜΕΘ. 
 Αποσπασματικά και ανεπαρκή τα μέτρα στην οικονομία
 Δεν μηδενίζουμε τα μέτρα που ως τώρα έχει πάρει η Κυβέρνηση για την ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων, αλλά είναι αποσπασματικά και ανεπαρκή.  Δεν αποτελούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία από τις συνέπειες της κρίσης. Και το χειρότερο συνοδεύονται από παρεμβάσεις που θίγουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Είναι ώρα όμως να κρατήσουμε όρθιες τις επιχειρήσεις, όρθια την κοινωνία. Γιατί αν καταρρεύσουν ,το κόστος της ανάταξης θα είναι πολλαπλάσιο και η χρονική διάρκεια πολύ μεγαλύτερη. Υπάρχουν δυνατότητες, καθώς οι δημοσιονομικοί περιορισμοί  δεν ισχύουν πια για το 2020. Επιπλέον συμμετέχουμε λόγω της κρίσης στο QE. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε από εκεί ρευστότητα με πολύ χαμηλά επιτόκια. Και βέβαια η Κυβέρνηση  πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που δίνουν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ. Εξ άλλου, όταν θέλει η ΝΔ βρίσκει χρήματα. Διαβάστε περισσότερα στην ομιλία της Προέδρου του Κινηματος
 Υιοθετήθηκε η πρότασή μας για τη συνεισφορά της Βουλής στη μάχη κατά του Κορονοϊού
 Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την αποδοχή της πρότασης μας, από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, να ενισχυθεί η πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και συγκεκριμένα η απόφαση για την δημιουργία των 50 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία, με χρηματοδότηση από τη Βουλή. Παράλληλα το Κίνημα Αλλαγής με την οικονομική συνεισφορά των βουλευτών και ευρωβουλευτών του έχει ήδη προχωρήσει στην προμήθεια εξοπλισμού πέντε κλινών ΜΕΘ με εξοπλισμό, μόνιτορ και σύγχρονα κρεβάτια τα οποία θα είναι στη διάθεση του εθνικού συστήματος υγείας μέσα στον Απρίλιο. Ήδη το Υπουργείο Υγείας έχει κάνει αποδεκτή την προσφορά μας με την 2230 της 1ης Απριλίου 2020 απόφαση του Υπουργού.
 Απροστάτευτοι 470.000 άνεργοι
 Για περισσότερους από 470.000 μακροχρόνια άνεργους η κυβέρνηση δεν προβλέπει κανένα μέτρο ενίσχυσης εν μέσω πανδημίας. Από το πακέτο στήριξης, στο οποίο περιελήφθησαν 1,7 εκ. εργαζόμενοι του ιδιωτικού Τομέα, 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και 800.000 επιχειρήσεις, δηλαδή 3,2 εκ. φυσικά και νομικά πρόσωπα, δεν προβλέφθηκε το παραμικρό για όσους ανθρώπους παραμένουν εκτός εργασίας για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών.Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ στις 31/12/2019 ήταν εγγεγραμμένοι στις λίστες του Οργανισμού 1.064.526 άνεργοι, εκ των οποίων μόνο οι 191.776 έπαιρναν επίδομα. Από αυτούς, οι 500.049 ήταν άνεργοι για χρονικό διάστημα πέραν του έτους, εκ των οποίων μόνο οι 30.000 λαμβάνουν την μικρή ενίσχυση των 200 ευρώ ανά μήνα. Και ενώ παρατάθηκαν οι ενισχύσεις του ΟΑΕΔ για όσους τις ελάμβαναν το α’ δίμηνο του 2020, αυτή η συγκεκριμένη κατηγορία ανέργων εξαιρέθηκε από τα μέτρα ενίσχυσης.Κατά συνέπεια προκύπτει τεράστιο θέμα επιβίωσης αυτών των ανθρώπων οι οποίοι όχι μόνο δεν μπορούν να βρουν εργασία (πανδημία, καθυστέρηση έναρξης τουριστικής περιόδου), αλλά τους ξέχασε επιδεικτικά και η πολιτεία. Καλούμε το υπουργείο Εργασίας να εκδώσει άμεσα συμπληρωματική απόφαση ενίσχυσης αυτής της κατηγορίας των ανέργων. Κανείς μέσα στην κρίση δεν μπορεί να νιώθει ή να παραμένει αβοήθητος, να μην έχει τα αναγκαία για την επιβίωσή του.
 To RescEU αναλαμβάνει το 100% για αγορά ιατρικού εξοπλισμού
 Στην τηλεδιάσκεψη των Συντονιστών της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων με τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων Janez Lenarčič σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης ως εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.. Ο Επίτροπος ενημέρωσε τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων ότι 80 εκατομμύρια θα διατεθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού όπως αναπνευστήρες και ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα έξοδα αγοράς θα καλυφθούν 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα χρησιμοποιηθούν ως στρατηγικό απόθεμα για τα κράτη – μέλη που τα έχουν άμεση ανάγκη, με τις πρώτες παραλαβές να αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 06.04.2020