Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Μητσοτάκης & Τσίπρας απέτυχαν παταγωδώς

«Και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης είναι δύο Πρωθυπουργοί που απέτυχαν παταγωδώς και δεν πρόκειται η Δημοκρατική Παράταξη, σε αυτό το νέο της ξεκίνημα, το ισχυρό νέο της ξεκίνημα, να δώσει σωσίβιο ούτε στον έναν ούτε στον άλλον. Εμείς θέλουμε ισχυρή εντολή, ώστε να έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε τις ιδέες και το πολιτικό πρόγραμμα της σοσιαλδημοκρατίας για μια άλλη σελίδα για τον ελληνικό λαό» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το εμπορικό κέντρο της Πάτρας. Εκεί ο κ. Ανδρουλάκης συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες με έμφαση στο θέμα της ακρίβειας, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Και εδώ από την Αχαΐα, από την Πάτρα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι ανισότητες καλπάζουν, ότι η ακρίβεια σαρώνει τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών, δημιουργεί τεράστια προβλήματα ανταγωνιστικότητας και δυστυχώς δεν παίρνονται αποφάσεις ανάλογες του προβλήματος.  Πρέπει να υπάρξει άμεσα πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, πλαφόν στην τιμή του τιμολογίου, φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων εταιριών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά με στοιχεία της ότι τα υπερκέρδη τους για όλη την Ευρώπη το 2022 θα είναι περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ, αν δεν κάνουμε κάτι. Και βέβαια, η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Το κράτος τους τελευταίους μήνες, από την αύξηση των τιμών, κερδοσκοπεί εις βάρος του πολίτη, έχει πολλαπλάσια έσοδα σε σχέση με τα προϋπολογιζόμενα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή προοδευτική πολιτική. Ένα άλλο σχέδιο, από αυτό που υλοποιεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας […]. Οι εκλογές είναι προνόμιο του εκάστοτε Πρωθυπουργού. Όποτε και αν γίνουν, θα είμαστε πανέτοιμοι με ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια, με ολοκληρωμένο σχέδιο, με την αρετή της συνέπειας και της ευθύνης, χωρίς λαϊκισμούς για να προσφέρουμε μια πραγματική εναλλακτική στον ελληνικό λαό. Διότι το παιχνίδι πόλωσης, που στήνεται από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα για να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, δεν επιτρέπει έναν ισχυρό και γόνιμο δημόσιο διάλογο.  Εμείς ξαναγινόμαστε πρωταγωνιστές και όχι ρυθμιστές όπως θέλουν κάποιοι. Πρωταγωνιστές για να επιβάλουμε έναν πραγματικό δημόσιο διάλογο, που βάζει τα προβλήματα του ελληνικού λαού στο τραπέζι με τους πραγματικούς συσχετισμούς, με τα πραγματικά δεδομένα, χωρίς τη διχόνοια των προηγούμενων ετών και τα επιλύει προς όφελος όλου του ελληνικού λαού».

Βίντεο ΕΔΩ

Οικονομία: Δέσμη μέτρων για τον κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης & για έναν παραγωγικό πρωτογενή τομέα

Ενώ η Κυβέρνηση περιορίζεται σε ρόλο σχολιαστή της καθημερινότητας αφήνοντας τον πρωτογενή τομέα απροστάτευτο και δημιουργώντας κινδύνους για την επισιτιστική ασφάλειας της χώρας, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δρώντας υπεύθυνα προτείνει δέσμη συγκεκριμένων μέτρων για τον κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης και την προστασία του πρωτογενούς τομές. Από το καλοκαίρι του 2021 που ξέσπασε η ενεργειακή κρίση, κανένα μέτρο από αυτά -που σημειωτέον εξαγγέλθηκαν τρείς φορές- δεν έχει φθάσει στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα ενώ η μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής καθώς και η δραματική αύξηση των τιμών των καυσίμων, της ηλεκτρικής ενέργειας, των λιπασμάτων και των ζωοτροφών, έχουν οδηγήσει τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες σε αδιέξοδο. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πάντα στο πλευρό των πολιτών, προτείνει την άμεση εφαρμογή των εξής μέτρων τώρα για να κρατήσουμε παραγωγικό τον πρωτογενή τομέα και να αποφύγουμε την μείωση της παραγωγής τροφίμων και την επισιτιστική κρίση: Μείωση του κόστους παραγωγής, Χρηματοδοτική ρευστότητα, Τροποποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου 2021-27 και Αύξηση της χρηματοδότησης από το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας των έργων ΑΠΕ σε γεωργούς και οργανώσεις για μόνιμη λύση. 

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Επίσκεψη & ομιλία Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται αυτό το Σαββατοκύριακο (02.04-03.04) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Ειδικότερα, το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 στις 11:30 το πρωί θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς και εμπορικούς συλλόγους στην Πλατεία Ευόσμου και ακολούθως θα κάνει βόλτα στο εμπορικό κέντρο του Ευόσμου. Στις 14:30 θα επισκεφτεί τον διαγωνισμό ρομποτικής στο Περίπτερο 6 της HELEXPO-ΔΕΘ. Την Κυριακή 3 Απριλίου διοργανώνεται στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο το προσυνέδριο του Κινήματος για την Υγεία, στο πλαίσιο του οποίου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα απευθύνει ομιλία.η για την άμεση επίλυση των ζητημάτων αυτών.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.