Σε Ρυθμός Επικαιρότητας
ΘΕΜΑΤΑ: Πρόληψη και μέριμνα για πληρωμές, που θα βρεθούν τα χρήματα; αγορά τεστ, δικαίωση πρότασης για ΜΕΘ, πρωτοβουλία για επισιτισμό, λογαριασμοί και δάνεια
 Πρόληψη για να μην υπάρχει συνωστισμός
 Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει από την πρώτη στιγμή το «Μένουμε Σπίτι» και όλες τις προτάσεις και των επιστημόνων. Όμως οι εικόνες με τις ουρές στις τράπεζες δείχνουν ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει μέτρα, όπως έγινε και με τις εκκλησίες και τα σούπερ μάρκετ. Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ σήμερα, η Πρόεδρος του Κινήματος ζήτησε πρόληψη από την πλευρά της κυβέρνησης. Η λήξη των λογαριασμών των ΔΕΚΟ να είναι ενδεικτικές και όχι υποχρεωτικές για όσο ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα και οι συντάξεις να δίνονται τμηματικά με βάση το γράμμα, από το οποίο ξεκινά το επίθετο του κάθε συνταξιούχου για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
 Που θα βρεθούν τα χρήματα για να τονωθεί η οικονομία;
 Η Κυβέρνηση μπορεί να βρει χρήματα. Δεν υπάρχουν δημοσιονομικοί στόχοι άρα υπάρχει μεγάλο δημοσιονομικό περιθώριο για να μπορέσει να γίνει σοβαρή οικονομική πολιτική. Η χώρα μας έχει πλέον ενταχθεί στο μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης που της δίνει πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό για την πραγματική οικονομία. Υπάρχουν συγκεκριμένοι πόροι και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από το ΕΣΠΑ, για την πραγματική οικονομία επίσης. Εξάλλου, όταν η Κυβέρνηση θέλει να βρει χρήματα, για να “τακτοποιεί θέματα”, έχει αποδειχθεί ακόμη και αυτό το διάστημα, ότι τα βρίσκει.
 Αν δεν αγοραστούν πολλά τεστ, δεν θα σταθεί η οικονομία στα πόδια της
 Η δεύτερη φάση για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, απαιτεί να γίνονται πολλά και γρήγορα τεστ. Αν οι κυβερνήσεις δεν πάρουν την πατέντα έτσι ώστε κάθε χώρα να παράγει τα δικά της, δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, ιδιαίτερα οι μικρές χώρες όπως εμείς. Αν θέλουμε να σταθεί ο τουρισμός και η οικονομία στα πόδια τους, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη δεύτερη φάση.
*Περισσότερα στη συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά στον ΣΚΑΙ εδώ
 Δικαιώνεται πλήρως η πρότασή μας για την αποζημίωση των ιδιωτικών ΜΕΘ
 Με δήλωσή του ο βουλευτής μας Ανδρέας Πουλάς επισημαίνει ότι το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή” με τις μελέτες που αναδεικνύει, δικαιώνει πλήρως την πρότασή μας για την αποζημίωση των ιδιωτικών ΜΕΘ που χρησιμοποιεί το ΕΣΥ με ποσό των 800 ευρώ την ημέρα για κάθε κρεβάτι. Σε αντίθεση με την πλουσιοπάροχη παροχή της Κυβέρνησης, με το ποσό των 1600 ευρώ την ημέρα ανά κρεβάτι. Επιβεβαιώνεται από τις μελέτες κόστους που έρχονται στη δημοσιότητα, ότι το πραγματικό κόστος κυμαίνεται μεταξύ 465 και 883 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του μισθολογικού κόστους των υπηρετούντων.Αποδεικνύεται ότι, όπως τόνισε και σήμερα η Φώφη Γεννηματά, η Κυβέρνηση βρίσκει τα χρήματα για αυτούς που θέλει να τα δώσει. Όταν βέβαια θεωρεί ότι εξυπηρετούνται οι δικοί της κομματικοί στόχοι.
 Πρωτοβουλία για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό/τουρισμό
 Μετά τη σημερινή συνομιλία της Προέδρου Φώφης Γεννηματά με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό/Τουρισμό, Γιώργο Χότζογλου, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για ένα σχέδιο στήριξης των εργαζομένων, καλώντας την κυβέρνηση να το υποστηρίξει. Το σχέδιο περιλαμβάνει συνοπτικά:Μειώσεις φόρων, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών και δραστική μείωση των ενσήμων που απαιτούνται για να λάβουν το επίδομα ανεργίας οι ξενοδοχοϋπάλληλοι τον χειμώναΚάλυψη με τη δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας για τους 25000 εργαζόμενους που έχουν εξαιρεθεί, όπως και τους ξεναγούς.Να κηρυχθεί υποχρεωτική η κλαδική συλλογική σύμβαση που έχει υπογράφει για τον επισιτισμόΠαράταση της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων που έληξαν για τους εργαζόμενους σε είδη ζαχαροπλαστικής κ.α.Διαβάστε περισσότερα
 Όσο διαρκεί η κρίση, να μην κοπεί κανένας λογαριασμός
 Δεν έχουν όλοι οι συμπολίτες μας την δυνατότητα να εξυπηρετούνται ή να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά. Ούτε είναι όλοι εξοικειωμένοι – ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι – με την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών. Όσο κρατά αυτή η κρίση δεν θα πρέπει να κοπεί κανένας λογαριασμός σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ίντερνετ ή να φουσκώσουν υπάρχοντα δάνεια. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει ως ανταπόδοση στον περιορισμό των Ελλήνων για να μην μεταδοθεί ο κορωνοϊός.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 31.03.2020