Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες για να μας πουν ποιοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία

«Δυστυχώς βλέπω την κυβέρνηση να κάνει μία αγωνιώδη προσπάθεια να υποβαθμίσει την απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου μου. Δεν πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες για να μας παρακολουθούν ούτε για να μας πουν ότι δεν μας παρακολουθούν. Τις πληρώνουμε για να πουν ποιοί είναι αυτοί που υπονομεύουν τη δημοκρατία και τους θεσμούς» τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κατά την επίσκεψή του στον αγροτικό συνεταιρισμό στο Τυμπάκι, μιλώντας στους δημοσιογράφους για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του. Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Δεν περίμενα ποτέ σε μία χώρα της ΕΕ, καταστάσεις που έζησαν οι προηγούμενες γενιές, να τις ζήσω προσωπικά. Και είναι θλιβερό να βλέπω από διάφορους δημοσιογράφους, βουλευτές άλλων κομμάτων, να προσπαθούν να υποβαθμίσουν ένα ζήτημα το οποίο είναι πρωτοφανές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (…). Περιμένω από τη δικαιοσύνη, την κυβέρνηση και από τις αρμόδιες υπηρεσίες, την αλήθεια. Ποιος είχε θράσος να πάρει αυτή την πρωτοβουλία υπονομεύοντας τη διαφάνεια, υπονομεύοντας την ομαλή λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης ή άλλων κομμάτων να το υποβαθμίσουν για μένα είναι καταδικαστέα και αποδεικνύει ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι η ποιότητα της δημοκρατίας δεν είναι ένα δευτερεύον θέμα. Είναι πρωτεύον θέμα για το λαό μας που έχει δώσει τεράστιους αγώνες για να έχουμε ελευθερία και δημοκρατία μας».

Ο κ. Ανδρουλάκης αφού ενημερώθηκε από τους αγρότες και τους παραγωγούς  της περιοχής για τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν με την έκρηξη ανατιμήσεων και του ενεργειακού κόστους, παρουσίασε τη δέσμη μέτρων που έχει επεξεργαστεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για τον πρωτογενή τομέα, σημειώνοντας: «Οι αγρότες μας είναι αντιμέτωποι με ένα δυσθεώρητο κόστος παραγωγής εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων. Είναι απαραίτητη η στήριξη τους και ως ΠΑΣΟΚ έχουμε επεξεργαστεί μια δέσμη προτάσεων για να προστατευθεί το εισόδημά του. Είναι ανάγκη να καλυφθεί μέρος του κόστους των εφοδίων και των ζωοτροφών, να επιβληθεί πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, να επιστραφεί ο ΕΦΚ των καυσίμων με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης και να υπάρξει χρηματοδότηση αγροτών – γεωργικών επιχειρήσεων – συνεταιρισμών και ενεργειακών κοινοτήτων για εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

Περισσότερα ΕΔΩ

Ν. Ανδρουλάκης: Αν είχε συμβεί στο κινητό του κ. Μητσοτάκη ή του κ. Τσίπρα, τι θα είχε γίνει;

«Είμαι ο πρώτος πανευρωπαϊκά ευρωβουλευτής που έχει εντοπιστεί να επιχειρείται να παγιδευτεί από τέτοια βαριά λογισμικά. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και τα Μέσα οφείλουν να καταλάβουν ότι αυτό δεν αφορά εμένα, αφορά τη Δημοκρατία μας. Αν αυτή την καταγγελία την είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης ή ένας πρώην Πρωθυπουργός, τι θα είχε γίνει σήμερα; Οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται. Τα κόμματα κάποτε είναι ισχυρά και άλλοτε ανίσχυρα. Αυτό που μένει είναι η ποιότητα της Δημοκρατίας, η διαφάνεια, η δυνατότητα κάθε πολίτη να ζει σε ένα περιβάλλον δικαιοσύνης» τόνισε χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του, μιλώντας στην εκπομπή De Facto της τηλεόρασης Creta και τους δημοσιογράφους Σωτήρη Μεταξά και Αντιγόνη Ανδρεάκη. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα εξής:

Ενέργεια

«Έχουμε βαθμούς ελευθερίας ή υπηρετούμε τα λόμπι του φυσικού αερίου όπως κάνουν κάποιοι σήμερα ή έκαναν προχθές κι οδήγησαν τον ελληνικό λαό σε τεράστια εξάρτηση από το εισαγόμενο φυσικό αέριο; Κάποιοι έχουν υπηρετήσει τα λόμπι του φυσικού αερίου και σήμερα αντί να προτείνουν πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, καταλήγουμε να πληρώνει ο καταναλωτής, για να παίρνουν κάποιοι τεράστιες αποζημιώσεις από τους φόρους του καταναλωτή. Όταν λέγαμε «φορολογήστε τα υπερκέρδη», η Κυβέρνηση μας έφερε υπερκέρδη της πλάκας».

Στεγαστική κρίση 

«Ενοίκιο, υγεία, παιδεία είναι οι ανελαστικές δαπάνες κάθε νοικοκυριού (…) Γιατί να μην κάνουμε μια πολιτική να πέσουν τα ενοίκια; Έχουν γεμίσει τα αστικά κέντρα με βραχυχρόνια μίσθωση και ο φοιτητής που έρχεται να σπουδάσει, δεν μπορεί να βρει φθηνή στέγη. Θέλουμε τα ελληνόπουλα να κάνουν μηχανογραφικό βάσει μόνο της τσέπης των γονιών τους; Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει μιλήσει για πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Εκλογές 

«Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και πρέπει να το χωνέψουν πολύ καλά η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταλαβαίνω την αγωνία τους διότι βλέπουν ένα κόμμα που μεγαλώνει δημοσκοπικά, ενώ πέφτουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: 10 μονάδες ο ένας, οκτώ ο άλλος. Θα δώσω αγώνα με τα στελέχη μας σε όλη την Ελλάδα, με τις νομαρχιακές επιτροπές, με τους βουλευτές μας, για να δείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί καλύτερα. Αυτή είναι η δική μου αγωνία».

Βίντεο ΕΔΩ 

Περισσότερα ΕΔΩ

Υποκριτική η στάση του Πρωθυπουργού στο ζήτημα των παρακολουθήσεων

Υποκριτική αποδείχθηκε η στάση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης στο μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα της απόπειρας παρακολούθησης του τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη. Επί τρεις ημέρες προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν το θέμα με παρεμβάσεις στα Μέσα Ενημέρωσης. Μόνο μετά από το αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας , εξαναγκάστηκε ο Πρωθυπουργός να ζητήσει τη σύγκλησή της. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληθωρισμός: Η προστασία ευάλωτων & μικρομεσαίων δεν είναι κυβερνητική προτεραιότητα

Ηχηρή είναι η διάψευση που παρέχουν στην Κυβέρνηση τα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό, αφού αποδεικνύουν ότι παρά τα όσα υποστηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη, η ακρίβεια ήρθε για να μείνει. Ενόσω η Κυβέρνηση με τα πρόσκαιρα, εμβαλωματικά και αναποτελεσματικά μέτρα της συνεχίζει να κερδοσκοπεί ανερυθρίαστα εις βάρος των πολιτών μέσα από τους φόρους κατανάλωσης. ο πληθωρισμός στην χώρα μας για τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 11,5%. Σταθερά, η χώρα μας παραμένει ανάμεσα στις πέντε χώρες της Ευρωζώνης με τον μεγαλύτερο ετήσιο εναρμονισμένο πληθωρισμό αλλά χωρίς σχέδιο για την αποκλιμάκωση της ακρίβειας. Ακόμη ένα δείγμα, ότι η προστασία των εισοδημάτων των ευάλωτων και των μικρομεσαίων νοικοκυριών δεν συνιστά προτεραιότητα για την Κυβέρνηση που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο πακέτο διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων στη Ιστορία.

ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ: Αποδεικνύεται η υποκρισία ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ 

«Κόλαφος» είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ οι αποφάσεις του ΣτΕ για το νερό και για την άμεση επιστροφή των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο, στο Ελληνικό Δημόσιο. Κι αυτό γιατί απέδειξαν  την υποκρισία τόσο του ΣΥΡΙΖΑ που ως Κυβέρνηση εκχώρησε το Νερό -αν και δημόσιο αγαθό- στο Υπερταμείο, όσο και της ΝΔ, που αν και διαφωνούσε τότε, τώρα αρνείται να προσαρμοστεί ευθέως στις αποφάσεις του ΣτΕ. Ουσιαστικά, κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, αλλά και τη μεταβίβαση της περιουσίας τους το 2018. Παρόλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να τηρεί υποκριτική στάση αποφεύγοντας ακόμη και την αυτοκριτική, ενώ η ΝΔ αν και ως αντιπολίτευση καταψήφισε τα αντίστοιχα άρθρα για το Υπερταμείο, ως Κυβέρνηση όχι μόνο διατήρησε αλώβητο, αλλά του έδωσε και πρόσθετες αρμοδιότητες! Περισσότερα ΕΔΩ

Στην ΑΔΑΕ η μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη

Σήμερα το πρωί οι δικηγόροι του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη ενεχείρισαν στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) τη μηνυτήρια αναφορά, που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την Τρίτη. 

Απώλεια Δημήτρη Σκαμνάκη: Διέγραψε μία σπουδαία πολιτική διαδρομή

Με μεγάλη θλίψη το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αποχαιρετά τον Δημήτρη Σκαμνάκη, που έφυγε σήμερα από κοντά μας. Έχοντας αγωνιστεί σθεναρά υπέρ της Δημοκρατίας στα χρόνια της δικτατορίας, ο Δημήτρης Σκαμνάκης εντάχθηκε το 1978 στο ΠΑΣΟΚ, με το οποίο εξελέγη δύο φορές βουλευτής Αχαΐας. Με αίσθημα ευθύνης, ήθος και εντιμότητα, διέγραψε μία σπουδαία πολιτική διαδρομή. Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

«Μεταρρυθμίσεις» Κεραμέως: "Ένα αδειανό πουκάμισο" για την εκπαίδευση