Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Ο δημοσιονομικός λαϊκισμός των κυρίων Μητσοτάκη & Τσίπρα είναι επικίνδυνος

«Η δικαιοσύνη δεν κινείται βάσει δημοσκοπήσεων. Κι εγώ δεν περιμένω από κανέναν άλλον, παρά μόνο από τη Δικαιοσύνη. Διότι η Νέα Δημοκρατία κι εκεί εργαλειοποιεί, αφού έχει βάλει αυτές τις δημοσκοπήσεις σε πρώτο κάδρο. Έκανα ό,τι έπρεπε σε επίπεδο δικαιοσύνης. Θα πάω και στην Εξεταστική Επιτροπή και θα πω την άποψή μου. Μου κάνει εντύπωση που το μόνο πολιτικό πρόσωπο που καλεί η Εξεταστική είμαι εγώ και όχι αυτοί που έχουν εμπλακεί, έχουν παραιτηθεί κιόλας από τις θέσεις τους γι’αυτό το σκάνδαλο» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη. Πιο αναλυτικά:

Σκάνδαλο υποκλοπών

«Έκανα αίτηση ενημέρωσης στην αρμόδια ανεξάρτητη αρχή, την ΑΔΑΕ. Και μου απάντησε επισήμως ότι βάσει του νόμου της ΝΔ του 2021 δεν μπορεί να με ενημερώσει για τον φάκελο. Το έχουν πει πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και πρέπει να ντρέπονται γιατί θέλουν να με κάνουν να παρανομήσω. Δεν τους ενδιαφέρει ο νόμος και το κράτος δικαίου. Το είπε ο ίδιος ο διοικητής της ΕΥΠ στην εξεταστική επιτροπή. Του λένε ‘’είναι νόμιμο;’’ και είπε ‘’είναι καινοτομία’’. ‘’Και τι θα του πείτε; Δεν ξέρω θα δούμε’’. Αυτά είναι σοβαρά πράγματα; Γιατί τα κάνουν; Γιατί δεν θέλουν να υπάρχει μια επίσημη, νόμιμη ενημέρωση, διότι η νόμιμη ενημέρωση – όπως καταλαβαίνετε – θα ‘ναι και στοιχείο μιας νόμιμης δίκης».

Θέσεις ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής

«Εδώ κι ένα χρόνο, μιλάμε για κοινωνική κατοικία και για τη ραγδαία αύξηση – πρώτη σε κόστος – ενοικίων στην Ευρώπη, σε σχέση με το εισόδημα. Η ΝΔ δεν λέει τίποτα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει τίποτα. Έρχεται τώρα η ΝΔ, δέκα μήνες αφού κατέθεσα το επίσημο πρόγραμμα και κάνει real estate: Δεν δίνει επί της ουσίας κοινωνική κατοικία με φορολογικά κίνητρα, με μείωση της βραχυχρόνιας μίσθωσης με θεσμικό πλαίσιο. Άρα πως δεν έχουμε θέσεις αφού ακολουθεί δέκα μήνες μετά; Όσον αφορά την ενεργειακή κρίση, εμείς προτείναμε από την αρχή πλαφόν στη λιανική. Είμαστε από τις υψηλότερες χώρες στη χονδρική και πρώτη στη λιανική. Γιατί πέφτει η τιμή της λιανικής ενώ είμαστε πρώτοι στη λιανική; Από τις επιδοτήσεις, που προέρχονται από τους φόρους του Ελληνικού λαού»

Ομιλίες Μητσοτάκη & Τσίπρα στη ΔΕΘ

«Πήγα στη ΔΕΘ και είπα: «Προτείνουμε αυτά τα μέτρα και προτείνουμε και αυτή την αύξηση φόρων». Είναι λαϊκισμός να προτείνεις αύξηση φόρων; Και πάει ο κ.Τσίπρας με τον κ.Μητσοτάκη και μοίραζαν λεφτά από το ελικόπτερο. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό. Εγώ δεν θέλω αύριο – μεθαύριο, μετά από δύο χρόνια, να μου πει κάποιος τότε ‘’θυμάσαι τι έλεγες; Που μοίραζες λεφτά, μείωνες τους συντελεστές, αύξανες τις επιδοτήσεις; Μας έφτασες το χρέος εδώ και ξαναπάμε στα ίδια’’. Ο δημοσιονομικός λαϊκισμός των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα είναι επικίνδυνος για τη σταθερότητα. Αυτοί είναι ο πραγματικός κίνδυνος».

Σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών

«Έλεγε ο κ. Τσίπρας πριν δύο μήνες, πριν τις υποκλοπές. «Ψηφίζεις Ανδρουλάκη; Βγαίνει Μητσοτάκης». Βγαίνουν οι υποκλοπές και λέει ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή «ψηφίζεις Ανδρουλάκη και βγαίνει Τσίπρας». Και οι δύο θέλουν να τελειώσει το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα τα καταφέρουν. Ψηφίζεις Ανδρουλάκη, βγαίνει ΠΑΣΟΚ, σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και ανάπτυξη η οποία θα είναι βιώσιμη και όχι ανάπτυξη των χρεών. Εχθρός όλων είναι η πολιτική αστάθεια και εχθρός όλων είναι το πρόγραμμα των κομμάτων να είναι πρόγραμμα μόνο για τις καρέκλες και όχι για το λαό (…). Δεν πρόκειται να κάνω κανένα πλαίσιο συγκυβέρνησης παλιού τύπου, «ελάτε να μοιράσουμε υπουργεία». Αυτό τελείωσε. Ο λαός θα ψηφίσει και το πρόγραμμα θα κατευθύνει που πρέπει να πάνε τα πράγματα».

Περισσότερα ΕΔΩ

Βίντεο ΕΔΩ

Οικονομία: Μεγάλη η απόσταση της Κυβέρνηση από τα προβλήματα του λαού

Αν και βολικό για την Κυβέρνηση που επιχειρεί να καλύψει επικοινωνιακά την απροθυμία της να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού λαού και την διαχειριστική της ανεπάρκεια, το αφήγημα που προωθεί ότι τάχα το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν έχει προτάσεις και θέσεις, έχει καταρρεύσει πλήρως. Κι αυτό γιατί το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες έχει προτείνει μια σειρά από ρεαλιστικά και ουσιαστικά μέτρα για την αναχαίτιση της ακρίβειας και την μείωση των ανισοτήτων, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, την εφαρμογή ενός νέου ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, την δωρεάν πρόσβαση στις συγκοινωνίες για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας αλλά και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κοινωνικής κατοικίας. Παρόλα αυτά, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας την απόστασή τους από την κοινωνία, μόλις τώρα κατάλαβαν ότι το στεγαστικό πρόβλημα στην χώρα έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πάντα στο πλευρό των πολιτών, άνοιξε και το ζήτημα για τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και το ιδιωτικό χρέος. Περισσότερα ΕΔΩ

Τουρισμός: Ας κοιτάξουμε πέρα από αριθμούς, στατιστικές & αφίξεις

Η φετινή «Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού» με θέμα: «Επανεξετάζοντας τον Τουρισμό», που έρχεται να εορταστεί σ’ ένα κομβικό σταυροδρόμι για τον κλάδο, εξαιτίας των κρίσιμων παγκόσμιων εξελίξεων που διαμορφώνουν το περιβάλλον στον πλανήτη μας, επαναφέρει εμφατικά στο προσκήνιο την ανάγκη επανασχεδιασμού του τουριστικού μοντέλου. Ο κλάδος παρόλο που δοκιμάστηκε σθεναρά από την πανδημία βιώνοντας πρωτόγνωρες καταστάσεις αλλά κατάφερε να ανακάμψει και να χαρίσει στους επιχειρηματίες του κλάδου σημάδια αισιοδοξίας. Τώρα πρέπει να αναπτυχθεί σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις των καιρών, ως ένα δομικό αναπτυξιακό εργαλείο που μπορεί να προσδώσει πρόσθετη αξία στο φυσικό και πολιτιστικό μας περιβάλλον, με παρεμβάσεις του γίνονται με σεβασμό στους αυτόχθονες πληθυσμούς, τις αγροτικές κοινότητες, τον φυσικό μας πλούτο. Κυρίως όμως, επενδύοντας στους εργαζόμενους που αποτελούν το μεγαλύτερο κεφάλαιο του τουρισμού, με μισθούς αντάξιους των υπηρεσιών που προσφέρουν.  Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.