Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλο Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στο «Καρφί» και το δημοσιογράφο Χρήστο Δρούζια. 

Πέρα από τη διαχείριση της πανδημίας, πώς κρίνετε την κυβέρνηση δυο χρόνια μετά την εκλογή της;

Η Νέα Δημοκρατία είναι η ίδια  παράταξη του Κώστα Καραμανλή, που χρεοκόπησε τη χώρα, με δυο διάφορές. Πρώτον, τη γαλάζια Μονοφωνία, που επιβάλλει στα ΜΜΕ. Κάθε δυσάρεστη φωνή, που τεκμηριωμένα κάνει αντιπολίτευση φιμώνεται. Αφήνει μόνο το ΣΥΡΙΖΑ, για να της στρώνει “βούτυρο στο ψωμί.” 

Δεύτερον, η πλήρης έλλειψη αυτοκριτικής. Δύο χρόνια κυβέρνησης ΝΔ για όλα φταίνε είτε οι πολίτες, είτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Ακόμα και όταν ο ένας υπουργός  αδειάζει στεγνά τον συνάδελφό του, η ΝΔ θέλει να μας πείσει ότι έχουν όλοι δίκιο. 

Δυο χρόνια τώρα, Η ΝΔ στήριξε μόνο τους μεγάλους & ισχυρούς, αποκλείοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης & τον τραπεζικό δανεισμό. Άφησε 350.000 μακροχρόνια άνεργους χωρίς βοήθεια. Οι εκκρεμείς συντάξεις αυξήθηκαν κατά 35% και 346.000 πολίτες περιμένουν ακόμη τη σύνταξή τους. Το δημόσιο σχολείο εγκαταλείφθηκε στη διάρκεια της πανδημίας. Ευνόησαν τα κολλέγια και διεύρυναν τις ανισότητες. 

Η φθηνή εργασία γίνεται κανόνας. Επιστροφή σε ατομικές συμβάσεις, απλήρωτες υπερωρίες, απροστάτευτους εργαζόμενους. Τα «γαλάζια παιδιά» επιστρέφουν στο κράτος: «Μαξίμου ΑΕ» με αδιαφάνεια, απευθείας αναθέσεις, χαριστικές ρυθμίσεις  και Τροπολογίες για «φίλους» & απόπειρα ελέγχου της Αυτοδιοίκησης. 

Είναι επαρκής ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα και της υλοποίησης του εμβολιασμού;

Όχι και αυτό πια το βλέπουν όλοι. 

Την διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης αποτυπώνει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας με τα ανοδικά κρούσματα να χτυπάνε ρεκόρ καθημερινά μπαίνοντας στο 4ο κύμα της πανδημίας, και αυτό αποδεικνύει ότι είμαστε ξανά στο επίκεντρο μιας νέας έξαρσης. Το γεγονός δε, ότι η χώρα μας σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεται σε σχετικά χαμηλά ποσοστά διπλού εμβολιασμού -περίπου στο 45%-, καταδεικνύει ότι παρά τον εφησυχασμό που καλλιεργούσε η κυβέρνηση στην αρχή του καλοκαιριού, έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας. Για δεύτερο καλοκαίρι, λόγω των κυβερνητικών χειρισμών σερνόμαστε πίσω από την πανδημία αντί να προβλέπουμε τις εξελίξεις. Το Κίνημα Αλλαγής, ήδη από τον περασμένο Μάιο είχε μιλήσει για την ανάγκη υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλους τους υγειονομικούς, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό και όλους όσους έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες γι’ αυτό άλλωστε λανσάραμε και μια δυναμική καμπάνια για την αξία και τη σημαντικότητα του εμβολιασμού. Αυτό που εισπράξαμε από τη Κυβέρνηση ήταν η συνήθης ολιγωρία, με την οποία αντιμετωπίζει τα πάντα, μεταξύ αυτών και τους ελέγχους για τη τήρηση των μέτρων, η έλλειψη των οποίων θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία

Η κ. Γεννηματά έθεσε στον δημόσιο διάλογο το ζήτημα της προοδευτικής διακυβέρνησης. Πώς την εννοείτε και ποιοι χωράνε σε αυτή; Υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ; 

Τα προηγούμενα χρόνια η παράταξη μας δέχτηκε ανελέητο πόλεμο από τον στενό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκλεγμένος πρωθυπουργός Παπανδρέου χαρακτηρίστηκε Πινοσετ από τον κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε με τον κ. Καμμένο, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε για τους ψεκασμούς του και η στρατηγική πολιτικής εξαγοράς στόχευσε την εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ. Οι επιτελείς του προέβλεπαν ότι τον Ιούλιο του 2019 θα μείνουμε εκτός Βουλής και έκαναν τα πάντα για αυτό. Έχασαν. Το ξέρουν και το ξέρουμε. Αυτό όμως, δεν έχει να κάνει με τους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια. Μεγάλο τμήμα αυτών στις τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνει ότι ψάχνει επιλογή και εμείς θέλουμε να συμπορευτούμε μαζί τους, να συνδιαμορφώσουμε μια πλειοψηφική παράταξη, που αλλάζει σελίδα στην πολιτική ζωή του τόπου. Με προτάσεις, ιδέες, πράξεις για την Ελλάδα του 2030. Η παράταξη μας πρέπει να μεγαλώσει, να γίνει πρωταγωνιστής και γι’ αυτό χρειάζεται διεύρυνση και προς το κέντρο και προς τα αριστερά. Η προοδευτική διακυβέρνηση αφορά τους πολίτες, όχι κόμματα και αξιώματα. Πρωταγωνιστής σε αυτό θα είναι το κίνημα αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ και τότε η  αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στη χώρα θα αποκτήσει ξανά νόημα και περιεχόμενο. 

Κάποιοι προτείνουν την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ. Τι απαντάτε;

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ κύριε Δρουζια, ο βασικός πρωταγωνιστής, ο βασικότερος πυλώνας του ΚΙΝΑΛ. 

Με τα σύμβολά του στα ψηφοδέλτια, με την ιστορική έδρα του στη Χαρίλαου Τρικούπη, με τα πρόσωπα και τις πολιτικές του να θυμίζουν πάντα όσα κάναμε και όσα μπορούμε να κάνουμε. 

Η άνοδος του Κινήματος Αλλαγής είναι προϋπόθεση για να δικαιωθεί το έργο του ΠΑΣΟΚ, που τόσο στοχοποιήθηκε για να ξεπλύνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τις δικές τους ευθύνες. Η Ιστορία του ΠΑΣΟΚ δεν παραγράφεται. Εμείς δημιουργούμε τώρα το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής. Εδώ είμαστε για να κάνουμε ό,τι έκανε το ΠΑΣΟΚ από το 1974 έως το 1981. Να πείσουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι μια περήφανη χώρα, με υψηλές προσδοκίες και ταχύτητες. Με τον Έλληνα και την Ελληνίδα πρωταγωνιστές της νέας εποχής που ανοίγεται μπροστά μας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Μανώλης Χριστοδουλάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: «Συνεχίζονται από την κυβέρνηση οι "μνημονιακού" τύπου δεσμεύσεις που μας κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ»Παύλος Χρηστίδης: «Η υπερπροσπάθεια πυροσβεστών, αστυνομικών, εθελοντών και πολιτών δε μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της ΝΔ»