Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα.

Πάγια στήριξη των ενόπλων δυνάμεων μέσω των πρωτογενών πλεονασμάτων

Είμαστε πάντα υπέρ της ενδυνάμωσης της συνεργασίας με την Γαλλία και της ενίσχυσης της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας. Η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας ενισχύει την άμυνα της χώρας αναμφισβήτητα. Να θυμίσουμε βέβαια ότι από τον Ιούλιο του 2020 ο Πρωθυπουργός κάλεσε στο γραφείο του τους πολιτικούς αρχηγούς για ενημέρωση και είχε προσδιορίσει τότε ότι αυτή η αγορά των φρεγατών κόστιζε ακριβά και θα έπρεπε να πάρουμε μόνο τα Rafal. Σήμερα υπάρχει διαφορετική επιλογή. Άρα πρέπει ο Πρωθυπουργός να ενημερώσει για το τι άλλαξε. Ποια είναι η επιβάρυνση και αν υπάρχει διαφορά στο κόστος. Εμείς συμφωνούμε με ότι ζητούν τα επιτελεία, γιατί έχουν το πρώτο λόγο. Είναι σημαντικό ότι έχουμε, έστω και τώρα, τέτοιου είδους στρατηγικές επιλογές. Στηρίξαμε την επιλογή των Rafale όπως στηρίζουμε και την επιλογή για τις γαλλικές φρεγάτες, γιατί η Ελλάδα πρέπει να αναβαθμίσει τις δυνατότητές της. Είναι πατριωτικό και εθνικό μας πρόταγμα η ενίσχυση της αμυντικής μας δυναμικής. Οι διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις είναι πολύ σοβαρές και η στρατηγική μας πρέπει να είναι πολύπλευρη και αποτελεσματική στις επιλογές των συμμαχιών της, και αυτή είναι μια πολύ σημαντική επιλογή που κάνουμε να στρέψουμε το βλέμμα μας στην Ευρώπη και στον Μακρόν, ο οποίος έχει πλατφόρμα για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Μετά από 50 χρόνια, η ΕΕ δεν παίζει κανέναν ρόλο στα όσα διαδραματίζονται στη διεθνή σκακιέρα και αυτό είναι λυπηρό. Αυτή η συμμαχία μπορεί να δώσει σημαντική πνοή στην ΕΕ, αλλά πρέπει να γίνουν και άλλες κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή με προοδευτικό πρόσημο. Εμείς στο Κίνημα υποστηρίζουμε χρόνια τώρα την στρατηγική αναβάθμιση της ΕΕ με τη δημιουργία Ευρωστρατού, όσο και την ολοκλήρωση της πολιτικής ενοποίηση της Ευρώπης. Οι Ευρωπαίοι πολίτες νοιώθουν ότι η ΕΕ τους στερεί πράγματα αντί να τους δίνει, και αυτό είναι άδικο για την Ευρώπη. Η Φώφη Γεννηματά έχει προτείνει από τη μείωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα ένα ποσοστό να πηγαίνει στις αμυντικές δαπάνες για να ενδυναμώσουμε την αποτρεπτική μας ικανότητά τώρα που η ένταση με την Τουρκία κλιμακώνεται και τέτοια ζητήματα είναι καθοριστικής σημασίας για την εθνική μας ανεξαρτησία και την αποτρεπτική μας αμυντική στρατηγική. 

Για τις εσωτερικές διαδικασίες του Κινήματος Αλλαγής  

Ομόφωνη απόφαση να διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στις 5 και στις 12 Δεκεμβρίου έλαβε η ΕΔΕΚΑΠ. Στις 3 Οκτώβρη έχουμε την Κεντρική μας επιτροπή για να εγκρίνουμε την εισήγηση της ΕΔΕΚΑΠ. Για κάθε υποψηφιότητα καταστατικά απαιτούνται 5.000 υπογραφές μελών/φίλων ή το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Όλα θα γίνουν με βάση το καταστατικό, όπως έχει  κάνει πάντοτε η Φώφη Γεννηματά. Ο κόσμος της παράταξης περιμένει να ακούσει και θα ακούσει προτάσεις και θέσεις για το μέλλον και την νικηφόρα πορεία του Κινήματος. Αυτό είναι το διακύβευμα. Όλα θα διεξαχθούν όπως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ξέρει να κάνει πάντα, με διαφάνεια, συνέπεια και πιστή τήρηση των καταστατικών διαδικασιών είτε αυτό αρέσει , είτε ενοχλεί κάποιους. 

 Για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Η κυβέρνηση άργησε να παρέμβει στο περιστατικό, ενώ ο διχαστικός της λόγος εκκολάπτει τύφλες αντιδράσεις. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε όσα ζήσαμε με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή στον Παύλο Φύσσα. 

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Φώφη Γεννηματά: «Ήμουν πάντα παρούσα στην Παράταξή μας»Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Η Σταυρούπολη αποδεικνύει πως δεν τελειώσαμε με το νεοφασισμό»