Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99.4

ΔΕΘ: Προεκλογικές παροχές & μέτρα για λίγους και εκλεκτούς

Από την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είναι σαφές ότι η κυβέρνηση υφίσταται πολιτική πίεση.

Από την παρουσία του κ. Μητσοτάκη διαπιστώνουμε την επικοινωνιακή του προσπάθεια να καλύψει τα κενά τα οποία δημιούργησε η περίοδος των πυρκαγιών και η έλλειψη της επιτελικής επικοινωνίας και δράσης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα και το φιάσκο του ανασχηματισμού με την επιλογή του Αποστολάκη. Η κυβέρνηση αυτή επί δύο χρόνια διευρύνει τις ανισότητες, σε δύσκολες συνθήκες με πρόσχημα την πανδημία. Όλες οι επιλογές της είναι επιλογές οι οποίες φωτογραφίζουν συγκεκριμένα συμφέροντα, και αυτά δεν έχουν να κάνουν με τους μικρομεσαίους ή με τους νέους ανθρώπους, ούτε με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Η ανάπτυξη την οποία επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης, είναι μία ανάπτυξη για τους λίγους και εκλεκτούς. Όλοι οι υπόλοιποι βιώνουμε τις ανατιμήσεις στις τιμές καθημερινά, μένοντας απροστάτευτοι στην λαίλαπα της ακρίβειας και της συμπίεσης του ήδη πενιχρού εισοδήματός μας.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν αντιμετωπίζει τα ζητήματα θεσμικά. Δεν χτυπάει τα καρτέλ των τραπεζών που μέσα στην περίοδο της καραντίνας αύξησαν τις χρεώσεις, δεν χτυπά τα καρτέλ κινητής τηλεφωνίας που μας δίνουν τις ακριβότερες τιμές στην Ευρώπη και σίγουρα το ακριβότερο και το πιο αργό ίντερνετ στην Ευρώπη. Δημιουργεί μία σειρά ανισοτήτων στο κομμάτι της Υγείας αλλά και της Παιδείας. Έχει  μείνει στα χειροκροτήματα όσον αφορά τους νοσηλευτές και τους γιατρούς, και φυσικά στο κομμάτι της παιδείας αυτό που είδαμε να συμβαίνει με τα παιδιά που έδωσαν πανελλήνιες  είναι αδιανόητο.  Πάνω από 35.000 μαθητές φέτος έμειναν εκτός πανεπιστημιακών σχολών, με ότι αυτό συνεπάγεται για το όραμα μας για μια κοινωνία η οποία θέλουμε να κάνει βήματα μπροστά.

Απέναντι σε όλα αυτό η Φώφη Γεννηματά θα καταθέσει τις προτάσεις της για ένα νέο πλαίσιο εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικού συστήματος, ένα πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο με ενεργειακή δημοκρατία, διαγενεακή αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, με στόχο να δοθούν κίνητρα, από τα δισεκατομμύρια τα οποία θα εκταμιευθούν τα επόμενα χρόνια και από το Ταμείο ανάκαμψης και πρέπει να στοχεύσουν  στους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής, τους νέους και τις δυναμικές ομάδες της κοινωνίας που θέλουν να παράξουν στην πατρίδα μας. Η κοινωνία μας χρειάζεται εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, ένα νέο προσανατολισμό και στήριξη σε βάθος χρόνου. Η πολιτική νέες αξίες, συμμετοχή, διαφάνεια και λογοδοσία. Η οικονομία μας ένα δυναμικό ξεκίνημα μέσα από ένα νέο, φιλικό στο περιβάλλον, κοινωνικό συμβόλαιο ανάπτυξης και ποιότητας ζωής. Αυτό που είναι ανίκανη να διαμορφώσει και η ΝΔ τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν.

ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ

Το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα έρχεται να προστεθεί πάνω σε μια ήδη εύθραυστη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα. Το επιπόλαιο άνοιγμα των σχολείων από την Κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τις χαμηλές επιδόσεις της χώρας μας στον εμβολιασμό, μας προϊδεάζουν για ένα δύσκολο φθινόπωρο. Πριν από ένα χρόνο ο κ. Χατζηδάκης έλεγε πως δεν υπάρχει κανένα σενάριο αυξήσεων στις τιμές της ΔΕΗ για τους πολίτες, ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση ψάχνει να βρει έναν τρόπο να περιορίσει τις αυξήσεις αυτές. Η κυβέρνηση έχει χάσει πλέον την αξιοπιστία της, οι πολίτες ψάχνουν να βρουν μια άλλη επιλογή η οποία δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν προβλήματα τα οποία είναι εδώ και η κυβέρνηση πάνω στα προβλήματα αυτά λέει κουβέντες και από πράξεις κάνει ελάχιστες.

Η κυβέρνηση πρέπει να προλάβει να πάρει μέτρα τώρα, αλλιώς διακυβεύεται η κοινωνική συνοχή με το κύμα ανατιμήσεων και ακρίβειας να σαρώνει τα πάντα. Τώρα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για να μειώσει τις τιμές παντού και στις τιμές του ίντερνετ, της κινητής τηλεφωνίας να καταργήσει τις εξωφρενικές χρεώσεις των τραπεζών. Αυτά είναι θέματα τα οποία επαναλαμβάνουμε διαρκώς, αλλά είναι τα μεγάλα μας καθημερινά ζητήματα που αυξάνουν το κόστος ζωής και μειώνουν τις δυνατότητες του κάθε πολίτη και στοιχίζουν πολύ ακριβά στην προοπτική του να ανεβάσει το βιοτικό του επίπεδο.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Κάνουμε έκκληση σε κάθε Έλληνα πολίτη να εμβολιαστεί για να προστατεύσει τη ζωή του. Είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε όλοι για να βοηθήσουμε την Ελληνική κοινωνία να κάνει δύο βήματα μπροστά.

Παραδείγματα ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Πορτογαλία, η οποία έχει καταφέρει να πετύχει πολύ μεγάλα νούμερα στους εμβολιασμούς και τώρα πηγαίνει πολύ καλά και στο κομμάτι του τουρισμού και στο κομμάτι της οικονομίας της, πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα και για τη χώρα μας.

Η Νέα Δημοκρατία απέτυχε γιατί επέλεξε να κομματικοποιήσει τους εμβολιασμούς, να δημιουργήσει πόλωση και διχασμό.

Ένα χρόνο πριν ο κ. Μητσοτάκης αποκαλούσε ψεκασμένους τους ανθρώπους που είχαν τις επιφυλάξεις και τους φόβους τους για το εμβόλιο. Όλο αυτό δημιούργησε μεγάλη αντίδραση και σύγχυση και παράλληλα ο σχεδιασμός της  αποδείχτηκε πρόχειρος και επιφανειακός.

Η Κυβέρνηση, ενώ το είχαμε επισημάνει πολλές φορές, άφησε την πολυφωνία να μετατραπεί σε οχλαγωγία και πολυλογία στα τηλεοπτικά μέσα και αυτό προκάλεσε σύγχυση στην κοινωνία.

Παρόλη την αναποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχεδιασμού, πρέπει να κάνουμε μία συνολική, κοινωνική προσπάθεια για να πετύχουμε και να πιάσουμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό άνω του 75% των εμβολιασμών για να εγγυηθούμε την υγεία και την ασφάλεια όλων των πολιτών.

Το εμβόλιο είναι κάτι το οποίο μας υπερβαίνει, είναι κάτι το οποίο αφορά τον καθένα και την καθεμία μας. Βεβαίως, μόνο το εμβόλιο δεν αποτελεί λύση, πρέπει να διατηρήσουμε τα μέτρα μας, τις αποστάσεις τις μάσκες μας. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο lockdown, έχουνε κάνει όλα όσα τους έχει ζητήσει η  κυβέρνηση τους προηγούμενους μήνες,  και δεν μπορούν να ξαναζήσουν τα ίδια.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Φώφη Γεννηματά: «H Κυβέρνηση κοροϊδεύει τους νέους»Παναγιώτης Βλάχος: «H "γαλάζια" κανονικότητα δεν πάει τη χώρα μπροστά»