Σε Ανακοινώσεις

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Για την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που έβαλε στο διεθνές λεξιλόγιο την έννοια «κωλοτούμπα».
Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα κατά καιρούς πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μπορούν να βρεθούν στο ίντερνετ. Τα βίντεο του κ. Τσίπρα με αυτά τα οποία έλεγε από το 2011 έως και το Σεπτέμβρη του 2015, θα τον ακολουθούν πάντοτε. Το γεγονός ότι δεν έχει βγει να ζητήσει μία συγγνώμη για τα λάθη που έκανε, αλλά, κυρίως, για τις θυσίες που κόστισαν στον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια. είναι κάτι που επίσης θα τον ακολουθεί για τα επόμενα χρόνια. Διότι, ακόμα κι αν αναγνώριζε ότι έκανε λάθη, όφειλε μία συγγνώμη απέναντι στους πολίτες που τους επιβάρυνε με 200 δισεκατομμύρια όπως έλεγε ο κ. Βίζερ. Με μέτρα που θα πηγαίνουν έως το 2060 και με την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας μας.
Με όσα λέει και κάνει κάθε βδομάδα ο κ. Καμμένος ο ελληνικός λαός γελάει. Τη μία λέει ότι φεύγει από την Κυβέρνηση, την άλλη ότι θέλουν 180, την άλλη ότι θέλει δημοψήφισμα και την τρίτη εκλογές. Το πρόβλημα όμως είναι ότι είναι συγκυβερνήτης, είναι εταίρος του κ. Τσίπρα, και αυτά που λέει παράγουν αποτελέσματα που θα ακολουθούν την ιστορία της πατρίδας μας για τις επόμενες δεκαετίες, είτε αυτό αφορά στην οικονομική διαχείριση που έχουν κάνει είτε στο Σκοπιανό. Δυστυχώς έχουμε μία κυβέρνηση που είναι κατώτερη των περιστάσεων και η οποία με τη στάση της, την συμπεριφορά της και την πολιτική της, δεσμεύει για πολλές γενιές ακόμα την πορεία της πατρίδας μας.
Βρισκόμαστε σε μία προεκλογική περίοδο με τόνους που είναι απαράδεκτοι, δεν αφορούν τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, «χτυπούν» τις γυναίκες και τις οικογένειες, μία κατάσταση που διώχνει δυστυχώς τους νέους ανθρώπους από την πολιτική, δημιουργεί ένα κλίμα πολύ αρνητικό και βέβαια αυτό δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Για το «βελούδινο διαζύγιο» του Κινήματος Αλλαγής και του Ποταμιού

Το διαζύγιο μεταξύ Κινήματος Αλλαγής και Ποταμιού αρχειοθετήθηκε. Ο καθένας με την αυτόνομη πορεία του. Στο «διαζύγιο» αυτό υπήρχε αιτία. Κάποια στελέχη του Ποταμιού παραβίασαν τη θεμελιώδη αρχή της σχέσης μας που ήταν η αυτόνομη πορεία της παράταξης. Θα θυμάστε τον κ. Δανέλλη που πήγε με τον κ. Τζανακόπουλο κι έκαναν εκδήλωση στην Ανατολική Αττική, οι οποίοι έλεγαν ότι εάν πρόκειται να φύγει ο κ. Καμμένος θα έπρεπε να πάνε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη μεριά υπήρχαν κι άλλα στελέχη τα οποία έλεγαν, όπως ο κ. Ψαριανός, ότι θα έπρεπε να πάνε σε μία προγραμματική συμφωνία με τη Νέα Δημοκρατία. Αυτά σε κάθε περίπτωση είναι μακριά από τη δική μας στρατηγική. Είναι καλύτερα ότι χάραξαν έναν δικό τους δρόμο, εμείς προχωράμε μπροστά με αυτούς που θέλουν και μπορούν, γιατί έχουμε μία κυβέρνηση που είναι καταστροφική και μία αντιπολίτευση που βολεύεται από αυτό το δίπολο με τον κ. Τσίπρα χωρίς να καταθέτει προτάσεις για το αύριο των πολιτών.

Για τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Την τελευταία δεκαετία η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία είχε χαμηλά αντανακλαστικά. Το είδαμε να συμβαίνει σε διαδοχικές περιπτώσεις και κυρίαρχα σχετικά με το τί συνέβη στην Ελλάδα, κυρίως λόγω του ότι στην Ευρώπη κυριάρχησαν συντηρητικές δυνάμεις. Το δίδυμο Μέρκελ και Σαρκοζί το 2009 – 2010 ήταν ό,τι χειρότερο για την πατρίδα μας σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης. Στην Ευρώπη συγκρούονται οι λογικές της λιτότητας με αυτές της ανάπτυξης, δυστυχώς όμως επικρατεί η γραμμή της κ. Μέρκελ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε και δεν έχει τίποτα το προοδευτικό στην πολιτική του. Ο κ. Παπανδρέου με τη συνέντευξη του για τις προοδευτικές δυνάμεις, αναφέρεται σε όλον αυτόν τον κόσμο που ψήφισε και στήριξε τις δυνάμεις της δημοκρατικής παράταξης τις προηγούμενες δεκαετίες, τη νέα γενιά που αγωνιά να βρει λύσεις προοδευτικές στα ζητήματά της, μακριά από διχασμούς και δίπολα και μακριά κι από τις λογικές ότι καθόμαστε και μετράμε κουκιά και εξουσίες και προχωράμε, αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ό,τι πιο προοδευτικό είναι αυτό που αφορά τους πολίτες. Χρειάζεται να φύγουμε μπροστά με αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής με συγκεκριμένες θέσεις. Την τελευταία περίοδο έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας για την παραγωγή και την ανάπτυξη, για την αυτοδιοίκηση και τον καταστροφικό νόμο του κ. Σκουρλέτη, έτσι όπως έρχεται, και μια σειρά ακόμα ζητημάτων που ενδιαφέρουν τους πολίτες.

Δεν πρόκειται να στηρίξουμε τον «Κλεισθένη» για την Αυτοδιοίκηση, θα είμαστε σκληρά απέναντι. Ωστόσο, είμαστε θετικοί στο σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

mixalis-tzelepis