Σε Ανακοινώσεις

Σημεία Συνέντευξης του Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλου Χρηστίδη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με τους Δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου

 

 

 

  • Ακούσαμε τον κ. Μαυραγάνη να κάνει λόγο για μία ανίσχυρη υπογραφή του κ. Τσίπρα.
    Ο άνθρωπος που είναι Υφυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λέει ότι είναι ανίσχυρη η υπογραφή του κ. Τσίπρα, που είναι Πρωθυπουργός.
    Έχουμε, λοιπόν, έναν ανίσχυρο Πρωθυπουργό που είναι δέσμιος κι όμηρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, του Πρόεδρού τους, και των στελεχών του. 

 

  • Παράγονται αποτελέσματα από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όσα λέει ο κ. Ζαχαριάδης δεν ισχύει κι αυτό θα το ζήσουμε τις επόμενες εβδομάδες με την πρόσκληση στο ΝΑΤΟ κι ό,τι εξελιχθεί εκεί. 
  • Δεν υπάρχει περίπτωση το Κίνημα Αλλαγής να στηρίξει μία συμφωνία που έχει τόσα προβλήματα, μακεδονική ταυτότητα, ιθαγένεια, γλώσσα και αποσύνδεση του συγχρονισμού των εξελίξεων. Θα μπορούσε να είχε συμφωνήσει οποιαδήποτε προηγούμενη κυβέρνηση και να έχει κλείσει το ζήτημα πριν από 25 χρόνια. Τόσα χρόνια δεν έκλεινε το θέμα αυτό ακριβώς γιατί είχαμε μία στρατηγική επιλογή στο σήμερα και στο αύριο κι όποιος νομίζει ότι οι συμφωνίες αυτές αφορούν μόνο το σήμερα και μια κουβέντα που έχει να κάνει με τους εταίρους σήμερα, κάνει πολύ μεγάλο λάθος.
    Η ανάλυση στα Βαλκάνια και στις Διεθνείς μας Σχέσεις τα τελευταία 50 χρόνια δείχνει ότι εύκολα μεταβάλλονται οι συνθήκες κι αυτό στα εθνικά μας ζητήματα πρέπει να μας κάνει πολύ προσεκτικούς.

 

  • Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε χθες από τον κ. Μοσκοβισί να μην περικοπούν οι συντάξεις κι οφείλει η επιτροπή να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της για να μην κάνει παιχνίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εις βάρος των συνταξιούχων γιατί ήταν αυτή που ψήφισε τα μέτρα περικοπών των συντάξεων και του αφορολόγητου. Ο κ. Μοσκοβισί φεύγει, αλλά το μνημόνιο παραμένει μέχρι το 2060, με υψηλότατα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία καμία χώρα παγκοσμίως δεν έχει πιάσει.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.