Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη  Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89 και στους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Ντίνα Μόσχου.

Για τις κατηγορίες Μητσοτάκη ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι αντίγραφο.

Επέλεξε να επιτεθεί στη Φώφη Γεννηματά γιατί δεν είχε να απαντήσει επί της ουσίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ενοχλείται από την αντιπολίτευση που του κάνουμε γιατί είναι ουσιαστική, συγκεκριμένη και δεν έχει τι να απαντήσει. Για τη ΝΔ πάντως είναι σαφές, ότι είναι η ίδια προβληματική ΝΔ, που δείχνει το πρόσωπό της, όποτε αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας.

O συγκεκριμένος νόμος είναι απαράδεκτος και έχει ρυθμίσεις που μετατρέπουν την αγορά εργασίας σε ζούγκλα. Παράλληλα, αυτό που καταλάβαμε όλοι τις τελευταίες εβδομάδες είναι ότι υπάρχουν νέες πολιτικές διαχωριστικές γραμμές

Πότε την ανακάλυψε την ψηφιακή κάρτα η ΝΔ;

Όταν εμείς το 2010 φέραμε την ψηφιακή κάρτα, μετά από πρόταση  της ΓΣΕΕ, και την ψηφίσαμε, η ΝΔ τότε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Χατζηδάκης, η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είχε καταψηφίσει την πρόταση αυτή.

Ο νόμος ισχύει από σήμερα,  μπορεί κάποιος να μου πει πότε θα εφαρμοστεί; Κανένας κυβερνητικός δεν απαντά. Άρα μέχρι να εφαρμοστεί δεν θα υπάρχει καμία προστασία.

Το να μιλάει η ΝΔ για εργατοπατέρες, το να παραβιάζει κάθε έννοια συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, τα έχουμε ξανακούσει και ξαναζήσει στο παρελθόν, το ζήτημα είναι ότι την περίοδο που η Ευρώπη και η Αμερική συζητούν το πώς θα δημιουργηθούν καλύτερες θέσεις εργασίας, πως θα στηρίξουμε τον εργαζόμενο, πως θα υπάρχει φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων, έρχεται η ΝΔ και στέκεται ακριβώς απέναντι, και λέει πως θα στηρίξουμε τον επαγγελματία, όχι τον σοβαρό αυτόν που θέλει ικανοποιημένους τους εργαζόμενους και να τους μοιράζει και τις υπερωρίες τους, αλλά τον εργοδότη βαμπίρ που θέλει να ρουφάει τον εργαζόμενο του μοναδικό του στόχο  το προσωπικό του κέρδος, αυτή είναι η αντίληψη της ΝΔ και με αυτή σίγουρα κανείς από εμάς δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει.

Το Κίνημα μας θα γίνει πρωταγωνιστής.

Εμείς περάσαμε τρεις φάσεις, τώρα μπαίνουμε στην Τρίτη. Η πρώτη φάση ήταν της επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ το 2015 όταν ήταν το κίνημά μας 7ο κοινοβουλευτικό κόμμα πίσω από το ΚΚΕ, τη Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ, με την προεδρία της Φώφης Γεννηματά, αυτό στη συνέχεια έδωσε τη θέση του, στην τεράστια προσπάθεια που έκαναν χιλιάδες μέλη και φίλοι, για την αυτόνομη πορεία του κόμματος και τώρα το ζήτημα αυτής της εποχής είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος, εδώ χρειάζεται μια παράταξη η οποία θα εκφράσει αυθεντικά τις ανάγκες των πολιτών, λαϊκότητα, με σοβαρές μεταρρυθμίσεις, με ξεκάθαρες απόψεις οι οποίες εκφράζονται από τα ζητήματα της δημοκρατίας και της ελευθερίας της Ευρώπης, μέχρι τα ζητήματα της επιστήμης και των εμβολίων, τα ζητήματα που αφορούν την καταπολέμηση των ανισοτήτων. Πάμε για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς ισχύος.

Αυτός είναι ο στόχος μόλις βγούμε οριστικά, μετά τον εμβολιασμό και τη ανοσία της αγέλης, αυτός είναι ο στόχος της παράταξης.

ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιλέξει που είναι, αν ο κ. Τσίπρας θέλει να κάνει ένα ξεστοκάρισμα, θα μπορούσε να ξεκινήσει από τους αντιεμβολιαστές του κόμματος του, όπως ο κ. Πολάκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επιλέξει σε ποια μεριά του ποταμού είναι, είναι σε σύγχυση και ήταν σε σύγχυση και την περίοδο της δικιάς του διακυβέρνησης, εξακολουθεί να είναι εγκλωβισμένος, έχει εμμονές και ιδεοληψίες ακόμα και σήμερα.

Εμείς έχουμε την ιστορική μας παράδοση αλλά κυρίως έχουμε την διάθεση και την όρεξη και την βούληση για να διαμορφώσουμε το αύριο.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Να μην πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι το βάρος της κρίσης»Παύλος Χρηστίδης: «Δέκα προτάσεις για την ασφάλεια και προστασία των πολιτών»