Σε Ανακοινώσεις

1. Κύριε Χρηστίδη είναι αλήθεια ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συγκροτήσει μέσα στο τα ψηφοδέλτια για τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα θα γίνουν τον Σεπτέμβρη του 2019;
Ούτε ο καθρέφτης του δεν πιστεύει τον κ. Τσίπρα, όταν λέει ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν φθινόπωρο του 2019.
Δεν υπάρχει αμφιβολία όμως πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο η οποία έχει ως απώτατο ορίζοντα τον Μάιο του 2019, τότε μαζί με τις Ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Από τη μεριά μας, Ολοκληρώσαμε μια μεγάλη επίσκεψη στην βόρεια Ελλάδα, όπου κυριαρχεί κλίμα απαλλαγής από μια κυβέρνηση που απέτυχε σε όλα τα μέτωπα. Προετοιμάζουμε τα ψηφοδέλτια μας, με πολίτες που εχουν κοινωνική αποδοχή, καθαρό λόγο, πολιτική αναφορά, επαγγελματική καταξίωση, όρεξη για δουλειά και επαφή με τους πολίτες. Όποτε και να γίνουν εκλογές, θα είμαστε έτοιμοι. 

2. Εσείς θα παραμείνετε εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής και όταν προκηρυχθούν εκλογές;
Ας προκυρηχτούν με το καλό οι εκλογές και θα τα δούμε όλα. Το τι θα συμβεί κατά την προεκλογική περίοδο και το από ποια θέση θα δώσουν τη μάχη όλα τα στελέχη του Κινήματος σε θέσεις θα αποφασιστούν από την Πρόεδρο και τα συλλογικά μας όργανα.

3. Ποιο εκτιμάτε ότι θα είναι το ποσοστό των νέων ανθρώπων στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ;
Η ανανέωση αποτελεί μονόδρομο για την εξέλιξη της Ελλάδας και του πολιτικού σκηνικού. Αυτή η ανανέωση, για να έχει αποτέλεσμα, πρέπει να βασίζεται στις ιδέες, το συγχρονισμό με τις εξελίξεις και την σύγκρουση με παλιές κακές λογικές και αντιλήψεις, ανεξάρτητα την ηλικία αυτών που το εκφράζουν. Η εικόνα που υπάρχει, από το ενδιαφέρον των τελευταίων ημερών, είναι πως τα επόμενα ψηφοδέλτια, βουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, θα έχουν πολλούς νέους ανθρώπους στην πολιτική. Αυτό δικαιώνει και την πρωτοβουλία εκατοντάδων νέων ανθρώπων, όπως κατατέθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα, στο συνέδριο μας πριν ενα περίπου χρόνο, για συμμετοχή 30% νέων ανθρώπων στα ψηφοδέλτια του κινήματος. 

4. Σε αυτές τις εκλογές θα δοθεί μάχη μεταξύ του παλιού και του νέου και στο κόμμα σας;
Το Κίνημα Αλλαγής είναι το πρώτο κόμμα της νέας εποχής. Αυτοπροσδιορίζεται με βάση τις ιδέες, το πρόγραμμα και τις αξίες του. Συνδιαμορφώνουμε, συναποφασίζουμε, συμπράττουμε. Είμαστε μαζί, όλες οι γενιές, διαφορετικά ρεύματα, πορείες και σκέψεις, στην ίδια μάχη για να δώσουμε προοπτική στους πολίτες και την πατρίδα μας.
Όσοι καλλιεργούν ηλικιακά, πολιτικά, ιδεολογικά, οργανωτικά προγκρόμ συνήθως ξυπνάνε με έναν Καμμένο αγκαλιά.

5. Ποια θα είναι η πιο δυσάρεστη έκπληξη στις κάλπες; Η παρουσία της χρυσής αυγής και στην επόμενη Βουλή θα είναι για εμένα δυσάρεστη εξέλιξη. Οι Έλληνες έχουμε μια βαθιά Δημοκρατική, προοδευτική παράδοση με μάχες απέναντι στο φασισμό, τη βία, τη ρητορική του μίσους.
Όσοι ¨χαιρετούν¨ ναζιστικά δεν έχουν θέση στο προσκήνιο, παρά μόνο στο περιθώριο της ιστορίας.
 
6. Η κυβέρνηση μπορεί να συμφωνήσει με τους εταίρους την μην περικοπή των συντάξεων;
Εμείς θέλουμε να ακυρωθούν οι μειώσεις συντάξεων που ψηφίστηκε με τους νόμους Κατρούγκαλου και Αχτσιόγλου και δεν ήταν αναγκαίες το 2015. Γι’ αυτό το λόγο,
Καταθέσαμε πρόταση νόμου πριν λίγες εβδομάδες, προκαλώντας τους κκ Τσίπρα, Καμμένο, Μητσοτάκη, να διαμορφώσουμε κοινό μέτωπο υπεράσπισης των δικαιωμάτων των συνταξιούχων. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά τζάμπα μάγκας. Δεν έκανε τίποτα απολύτως. Λόγια, λόγια, λόγια. Την ώρα που ο κ. Χουλιαράκης στέλνει εγκύκλιο για περικοπή συντάξεων από 1.1.2019, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εμπαίζουν τους συνταξιούχους.

 7. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται φοροελαφρύνσεις. Παιχνίδι εντυπώσεων;
Ο κ. Μητσοτάκης έχει τον κ, Τσίπρα να του κάνει την δουλειά. Έχει βολευτεί απόλυτα, που, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εφαρμόζουν μέτρα που θα ζήλευαν και οι πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για την περίοδο Καραμανλή, που τορπίλισε τα δημοσιονομικά της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει μια συντηρητική, διχαστική ρητορική. Έχει μπει στο παιχνίδι πόλωσης του κ. Τσίπρα.
Οι Έλληνες όμως δεν έχουν ανάγκη την άλλη πλευρά του ίδιου συντηρητικού νομίσματος. Θέλουν ένα εθνικό σχέδιο, που δίνει ευκαιρίες σε όλους, διαμορφώνει νέες συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κινητικότητας, ¨αποποινικοπιιεϊ¨ την ιδιωτική οικονομία και επαναθεμελιώνει το κοινωνικό κράτος, αφομοιώνοντας την τεχνολογική πρόοδο. 

8. Σας κατηγορούν ότι κάνατε το Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ. Και τι θα πείτε ως ΠΑΣΟΚ την 3η του Σεπτέμβρη;
Το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλη ιστορία, αρχές ιδέες και αξίες που
Το Κίνημα Αλλαγής είναι σήμερα ο πολιτικός φορέας της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, στον οποίο το ΠΑΣΟΚ έπαιξε και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, πάντα μαζί με άλλα κόμματα και πολιτικές Κινήσεις του προοδευτικού χώρου. λειτουργούμε με πολιτική συνεννόηση, σύνθεση απόψεων και ανοιχτές διαδικασίες, αφουγκραζόμενοι πάντα τον σφυγμό και τη θέληση της κοινωνικής μας βάσης και των πολιτών.
Την 3η του Σεπτέμβρη πέρα από την ανάλυση της προσφοράς του ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεών του στην χώρα και την ελληνική κοινωνία στα χρόνια της μεταπολίτευσης, θα αναδείξουμε τη σημασία της προοδευτικής πρότασης στο σήμερα και το αύριο. .Η ιστορία, τα έργα, οι αλλαγές του ΠΑΣΟΚ είναι βαθιά χαραγμένες στη συνείδηση των προοδευτικών πολιτών με θετικό πρόσημο και αυτό δεν παραγράφεται.

9. Μιλάτε για κυβέρνηση εθνικής προγραμματικής συνεννόησης μετεκλογικά. Με ποιον πρωθυπουργό;
Ναι, μιλάμε για μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που θα εφαρμόσει ένα προοδευτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μιλάμε όμως για οποιαδήποτε κυβέρνηση με οποιοδήποτε πρόγραμμα. Έχουμε παρουσιάσει ένα συνολικό πρόγραμμα, το σχέδιο «Ελλάδα», το οποίο συνεχίζουμε να επικαιροποιούμε. Εμείς πιστεύουμε στην συναίνεση γύρω από όλα μεγάλα θέματα της χώρας και θέλουμε ισχυρή εντολή να την επιβάλλουμε.

10. Το Μακεδονικό θα ψηφιστεί πριν τις εκλογές; Ή…
Δυστυχώς, αυτή η συμφωνία παράγει ήδη αποτελέσματα για τα εθνικά μας συμφέροντα. Δεν θα ήθελα να κάνω προβλέψεις, όμως η Κυβέρνηση Τσίπρα έχει σπείρει ανέμους στα εθνικά μας θέματα και θα θερίσει θύελλες.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.