Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89 και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή.

47 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΟΚ


Τα μηνύματα που έχουμε με αφορμή την 47η επέτειο της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ αισιόδοξα και δυνατά, παρόλα τα προβλήματα και τα εμπόδια που μας βάζει ο κορονοϊός και η πανδημία. Στην εκδήλωσή μας ήρθαν πολλοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα γιατί ήθελαν να δουν από κοντά και να ακούσουν ότι έχουν χάσει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας του κορονοϊού. Να συναντηθούν και να σμίξουν με τους ανθρώπους τους και να μοιραστούν με σθένος και πάθος τις ιδέες και τη δυναμική τους για το μέλλον.


Η Ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ ένα κείμενο τόσο επίκαιρο και τόσο δυνατό, συμπυκνώνει τόσα όνειρα είναι σαν έχει γραφτεί χθες, και αυτή είναι η μεγάλη του δύναμη, εξάλλου είναι και η μόνη διακήρυξη πολιτικού κόμματος που γνωρίζουν όλοι Έλληνες, πότε ξεκίνησε, πότε γράφτηκε.


Αυτό είναι κάτι που εμάς μας δίνει δύναμη, μας εμπνέει, κοιτάμε πίσω και μαθαίνουμε , έχοντας το βλέμμα μας μπροστά στις προκλήσεις του μέλλοντος, έχοντας το βλέμμα στα προβλήματα του σήμερα, να δούμε πως αντιμετωπίζουμε τις ανισότητες, τις αδικίες που δημιουργούνται σε ένα πολύ σκληρό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.


47 χρόνια από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, αναμφίβολα μιλάμε για το κοινοβουλευτικό κόμμα με το ισχυρότερο πολιτικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Οι αρχές και οι αξίες του έγιναν πράξη, χαρίζοντας φως και ελπίδα σε εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες που είδαν τη ζωή τους, να αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς. Όμως, εκτός από αυτό, το ΠΑΣΟΚ υπήρξε το Κίνημα που ξύπνησε συναισθήματα και έβαλε ανεξίτηλη σφραγίδα στις καρδιές όσων το πίστεψαν και το στήριξαν. Σήμερα, 47 χρόνια μετά, τα αιτήματα εκείνης της Διακήρυξης μοιάζουν σαν να γράφτηκαν χθες.
Με το βλέμμα μπροστά στο μέλλον με νικηφόρα δυναμική και ελπίδα για τη χώρα και τους πολίτες μας.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ


Προσπάθησαν και προσπαθούν ο κ. Τσίπρας το 2015-2019 και ο κ. Μητσοτάκης σήμερα να κλέψουν ή να δανειστούν ό,τι μπορούν από την ιστορία και τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, μήπως και αποκτήσουν έρεισμα στα προοδευτικά στρώματα. Επανέφεραν τη μόδα της αποστασίας και τώρα μαλλιοτραβιούνται, κατηγορώντας ο ένας τον άλλο. Ο κ.Μητσοτάκης ειδικά με την υπουργοποιήση του κ. Πλεύρη με συγκεκριμένη πολιτική και ιδεολογική καταγωγή, δείχνει ακριβώς ποια είναι η ταυτότητα της ΝΔ: μια νεοσυντηρητική ταυτότητα η ποια την ίδια ώρα που υπόσχεται γενικόλογα, δίνει πολλά σε λίγους.
Το μεταρρυθμιστικό μητρώο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι κενό. Μόνη τους αγωνία είναι πως να συμπιέσουν το Κίνημα Αλλαγής που τους χαλάει τα σχέδια. Γνωρίζουν ότι οι πολίτες θα αναζητήσουν εναλλακτική. Τσίπρας και Μητσοτάκης δοκιμάστηκαν, κρίθηκαν από τον τρόπο που διακυβέρνησαν και ο ελληνικός λαός θα πρέπει να απαλλαγεί και από το ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ που τον ακολουθεί κατά γράμμα. Για αυτό και αβαντάρει ο ένας τον άλλο, για να καλύψουν το πολιτικό τους πρόβλημα. Την απουσία ταυτότητας, την έλλειψη προτάσεων, την ένδεια στελεχών. Σε αυτά απαντάμε με τα δικά μας πολιτικά μας όπλα: τη δύναμη των ιδεών μας, την καθαρότητα των προτάσεών μας, την δικαίωση του έργου μας, την υπεροχή των στελεχών μας.

ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ

Δυστυχώς είναι το θέμα που θα μονοπωλήσει το 2022. Η ακρίβεια στην πραγματική οικονομία και πόσο αυτό θα πλήξει όλα τα νοικοκυριά -από τα πιο ευάλωτα, εξελικτικά- και από ότι φαίνεται αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί και να το αντιλαμβάνεται ούτε το υπουργικό συμβούλιο, ούτε ο κ. Μητσοτάκης. Αυτές τις αυξητικές τάσεις που υπάρχουν όταν κάποιος πληρώνει στο ταμείο, δεν τις παίρνει ο παραγωγός, ο αγρότης και κτηνοτρόφους, τις παίρνουν οι μεσάζοντες.
Ειναι σαφες ότι η κυβέρνηση δε μπορεί να προστατεύσει από την αισχροκέρδεια τους πολίτες.
Έρχονται δύσκολες συνθήκες για την ελληνική οικονομία και αυτές δεν κρύβονται κάτω από μια γαλάζια επικοινωνιακή εικόνα.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Η Κυβέρνηση αντί να προετοιμάσει και να θωρακίσει το ΕΣΥ, να ενημερώσει τους πολίτες και να εγγυηθεί την υγεία τους, αντιθέτως χρησιμοποίει το διχασμό για να κρύψει τις ευθύνες της.
Στους εμβολιασμούς είμαστε ουραγοί στην Ευρώπη με ευθύνη της κυβέρνησης. Μόνο απειλές και εκφοβισμοί. Τίποτε και σε επίπεδο προετοιμασίας για την κάλυψη των προβλημάτων που θα υπάρξουν στο ΕΣΥ από τις αναστολές εργασίας. Τρέχουν τώρα Υπουργοί δυο ημερών την τελευταία στιγμή. Απίστευτη ανικανότητα. Μάλιστα είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσει και το σημαντικό θέμα με τους λόγους που παραμένουν ανενεργές οι 18 κλίνες ΜΕΘ που δώρισε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου». Αν και τον Απρίλιο ο πρωθυπουργός εγκαινίασε «μετά βαΐων και κλάδων» τις κινητές κλίνες που παραδόθηκαν πλήρως εξοπλισμένες για την ενίσχυση του ΕΣΥ, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κα Αγγελοπούλου δήλωσε ότι αυτές παραμένουν ανενεργές! Την στιγμή μάλιστα που δεν έχουν αξιοποιηθεί οι διαθέσιμες και πλήρως εξοπλισμένες κλίνες ΜΕΘ, η πανδημία στη χώρα μας φαίνεται καλπάζει και ο αριθμός των διασωληνωμένων λόγω COVID-19 να αυξάνεται καθημερινά. Σύμφωνα μάλιστα τον Διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, το προσωπικό αναγκάζεται να παίρνει κρεβάτια από άλλα ειδικότητες για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των ασθενών με κορωνοϊό. Η στάση της κυβέρνησης αποδεικνύει ότι μέριμνά της αντί να στελεχώσει επαρκώς τις ΜΕΘ που μπορεί να φανούν σωτήριες, είναι να επιδίδεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια προβολής

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Φώφη Γεννηματά: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επανέφεραν τη μόδα της αποστασίας και τώρα μαλλιοτραβιούνται»Παύλος Χρηστίδης: «Η ΝΔ ξέμεινε από στελέχη στα δύο χρόνια κυβέρνησής της»