Σε Ανακοινώσεις

Σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον ρ/σ «Θέμα» 104,6 fm και τους δημοσιογράφους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη

Είμαστε υπέρ της λύσης αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης, θέλουμε να γίνει με όρους εξυπηρέτησης των εθνικών μας συμφερόντων γιατί αναγνωρίζουμε ότι πάντα ο κίνδυνος είναι εξ Ανατολών.

Φαίνεται ότι δεν υπάρχει μια οριστική λύση, αλλά μία συμφωνία με ερωτηματικά και αστερίσκους.

Επομένως, χρειάζεται να δούμε όλες τις λεπτομέρειες και γι’ αυτό η Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Τσίπρα τη συμφωνία ολόκληρη και αναμένουμε το πλήρες κείμενο.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να έρθει και στη Βουλή, να δούμε ακριβώς τι θα πει ο κ. Τσίπρας για όλα αυτά τα ζητήματα κι εκεί θα τοποθετηθούμε κι εμείς, επί της αρχής με βάση τις δικές μας απόψεις. Το Πολιτικό μας Συμβούλιο θα συνεδριάσει μόλις πάρουμε τη συμφωνία στα χέρια μας.

Για το Σκοπιανό έχουμε πάρει ήδη θέση στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής ομόφωνα. Η θέση αυτή είναι ξεκάθαρη και έχει διατυπωθεί από όλους στο δημόσιο λόγο, χρειάζεται ψυχραιμία και να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Δεν χρειάζεται κανένας να βιάζεται να προκαταβάλει τη θέση του Κινήματος Αλλαγής. Έχουμε άποψη αλλά δεν έχουμε δει την τελική συμφωνία. Δεν μπορεί κανείς να εμπιστεύεται τα λόγια του κ. Τσίπρα ο οποίος όποτε έχει δηλώσει ότι έχουμε καλή συμφωνία έχουμε χρεωθεί με πάρα πολλά δισεκατομμύρια.

Αύριο ψηφίζεται το μεσοπρόθεσμο μνημόνιο, που φέρνει πολύ συγκεκριμένα μέτρα επιβάρυνσης για τους πολίτες τις επόμενες δεκαετίες.

Πρέπει να ‘ναι ξεκάθαρο για τους Έλληνες Πολίτες σε ποια βάση έχουμε μία συμφωνία, κάθε διαδικασία που δίνει δημοσιότητα βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Έχουμε μία δικέφαλη κυβέρνηση. ο κ. Καμμένος πενθούσε την ημέρα που ο κ. Τσίπρας πανηγύριζε. Πρέπει να δούμε τι παράγει η υπογραφή του κ. Τσίπρα στη συμφωνία αυτή, τι συνέπειες θα έχουμε και τι αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, ωστόσο, στελέχη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την πλευρά των ΑΝΕΛ δηλώνουν ότι δεν έχει η κυβέρνηση τη νομιμοποίηση για το ζήτημα του Σκοπιανού που όμως αύριο θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ο κ. Καμμένος χθες παρακάλαγε να μην περάσει από την άλλη πλευρά. Ο γνωστός στο “είπα- ξείπα” χωρίς τσίπα κ. Καμμένος. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει.

Για το Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχει πολιτική πίεση, υπάρχει εθνική αγωνία. Θέλουν να μας στέλνουν είτε με τους μεν είτε με τους δε, αλλά εμείς αυτοπροσδιοριζόμαστε. Υπάρχει αγωνία στους πολίτες. Είναι πολύ προβληματισμένοι, διότι δεν ξέρουν τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτήν την συμφωνία, τι μπορεί να εκφράζει και τι δεσμεύσεις μπορεί να περιέχει. Πρέπει να υπάρξει μία προοπτική για τη χώρα και η διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων είναι το μείζον. Όχι μικροκομματικά παιχνίδια με τα εθνικά μας ζητήματα, για να δούμε πώς θα διχάσουμε. Όφειλαν όλοι να ακολουθήσουν την πρόταση της κ. Γεννηματά για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για εθνική γραμμή που θα μπορούσε να μας είχε δώσει σήμερα πολύ μεγάλη δυναμική στις διαπραγματεύσεις.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.