Σε Συνεντεύξεις

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και στην εκπομπή «Μετά την επικαιρότητα» με τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά, μίλησε το βράδυ της Δευτέρας 04.10.2021 ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Βλάχος. Μεταξύ άλλων, ανέφερε: 

  • Με μεγάλη πλειοψηφία η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε τις διαδικασίες που πρότεινε η Επιτροπή Καταστατικού, ότι δηλαδή θα γίνουν δύο αναμετρήσεις (αν χρειαστεί) στις 5 και 12 Δεκέμβρη, ότι το αντίτιμο θα είναι τρία ευρώ για την πρώτη Κυριακή –  χωρίς αντίτιμο την δεύτερη κι ότι τηρώντας το καταστατικό, χρειάζονται 5.000 υπογραφές μελών ή το 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για να υποβάλει κάποιος επίσημα υποψηφιότητα για αρχηγός. Αυτό ήταν που προκάλεσε – κακώς – την αντίδραση κάποιων υποψηφίων, οι οποίοι προφανώς δεν ήθελαν να σεβαστούμε το Καταστατικό, με αποτέλεσμα να προκληθούν εντάσεις. Όταν αμφισβητείται το μητρώο ενός κόμματος, αμφισβητείται και η ύπαρξη του ίδιου του κόμματος. Σωστά λοιπόν, η Κεντρική Επιτροπή αποδέχθηκε όποιες αλλαγές προτάθηκαν και ψήφισε σε απόλυτη αρμονία με το καταστατικό. 
  • Προχωράμε σε μία διαδικασία η οποία θα διεξαχθεί με τους ίδιους κανόνες, που ίσχυαν και το 2017. Για να διευκολύνουμε όμως την κατάσταση, οι υπογραφές υπέρ ενός υποψηφίου μπορούν να προέρχονται είτε από τις 138.000 μέλη ή από την κοινωνία, αρκεί όμως αυτός που υπογράφει να δηλώνει στη σχετική φόρμα ότι επιθυμεί να γίνει μέλος. 
  • Η εκλογική διαδικασία θα γίνει διά ζώσης κανονικά. Όλες οι σύγχρονες δημοκρατίες επιστρέφουν στο παραβάν και στην κάλπη, καθώς τη θεωρούν την πιο αδιάβλητη και αξιόπιστη διαδικασία. Δεν υπάρχει δυνατότητα για ηλεκτρονική διαδικασία, καθώς οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες απαιτούν κλειστά μητρώα και μόνο μέλη. Επειδή όμως εμείς θέλουμε οι εκλογές μας να αφορούν την κοινωνία, επιλέγουμε μία διαδικασία που θα φέρει τον κόσμο κοντά μας, να μπορεί και κάποιος που δεν είναι μέλος να έρθει και να ψηφίσει. 
  • Υπάρχουν φωνές που κατά καιρούς επιμένουν ότι πρέπει να γυρίσουμε στον «ήλιο του ΠΑΣΟΚ» και ως διά μαγείας, ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ θα μας κάνει μεγάλο κόμμα. Όμως, και το 2015 είχαμε τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να πάρουμε 4,7%. Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που λοιδορήθηκε. Πολλοί από αυτούς που έχουν σήμερα την πολυτέλεια να ζητούν την επιστροφή του ήλιου του ΠΑΣΟΚ, έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ. Έχουν μιλήσει για κλείσιμο του ιστορικού του κύκλου, άλλοτε για συμπόρευση με ΝΔ και άλλοτε με ΣΥΡΙΖΑ. 
  • Χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει Κίνημα Αλλαγής. Από την άλλη όμως, έχουμε κάνει όλοι μία προσπάθεια από το 2017 να φέρουμε κι άλλους ανθρώπους κοντά μας, από την Αριστερά, την Οικολογία, το Προοδευτικό Κέντρο και δεν θέλουμε να τους χάσουμε. Παράλληλα, επειδή το Κίνημα Αλλαγής είναι αυτό που κρατάει το ΠΑΣΟΚ όρθιο οικονομικά αλλά και πολιτικά, πρέπει το ΠΑΣΟΚ να έχει τη θέση που του αρμόζει. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο μία μαρκίζα, δεν είναι μόνο η «ταμπέλα» ούτε μόνο ο ήλιος. Είναι οι άνθρωποι, είναι η ιστορία και το κυριότερο, οι αξίες και η ιδεολογία του. 
  • Είναι πολύ πιο ΠΑΣΟΚ κάποιος που σέβεται τις αξίες και την ιδεολογία του, την ανοιχτή και δίκαιη κοινωνία, την δημοκρατική συμμετοχική διαδικασία, και πολύ λιγότερο κάποιος που θέλει να φαίνεται ΠΑΣΟΚ αλλά στη πράξη, η ιδεολογία του, η θέση και οι προτάσεις του προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, κι όχι απ’ την σοσιαλδημοκρατία.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Το σχέδιο του Προϋπολογισμού αποδεικνύει ότι η προβλεπόμενη ανάπτυξη πάλι δεν θα αφορά τους πολλούς»Φώφη Γεννηματά: «Τα μέτρα κατά της ακρίβειας δεν επαρκούν»