Σε Συνεντεύξεις

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Parapolitika FM 90,1» και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή μίλησε το πρωί της Δευτέρας 20/12, το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και συνεργάτης του Προέδρου του Κινήματος, Παναγιώτης Βλάχος. Σχολιάζοντας μια σειρά θεμάτων της επικαιρότητας ανέφερε:

Δημοσκοπική άνοδος Κινήματος

Οι δημοσκοπήσεις αντανακλούν τη στιγμή και πράγματι είναι ένα καλό momentum για το Κίνημα γιατί μόλις βγήκαμε από μία εσωκομματική διαδικασία. Από την άλλη, αντίστοιχα νούμερα καταγράφαμε και το 2015, δημιουργήθηκαν προσδοκίες και η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη. Συνεπώς, αυτά τα δικαιώνεις στην πορεία με σκληρή δουλειά κι επίμονη προσπάθεια. Κανενός τα μυαλά δεν παίρνουν αέρα. Όλοι ξέρουμε ότι αυτά έρχονται και παρέρχονται. Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να σηκώσουμε τα «μανίκια», να δουλέψουμε και να γνωρίζουμε ότι ο τελικός κριτής είναι ο κόσμος, ο οποίος αυτή τη στιγμή πιέζεται. Η καθημερινότητά του, η ζωή του, η υγεία του, το πορτοφόλι του, αυτή τη στιγμή είναι  όλα «στο κόκκινο».

Ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Και ο κ. Μητσοτάκης έναν χρόνο μετά την εκλογή του κ. Τσίπρα ζητούσε εκλογές και ο κ. Τσίπρας πριν δέκα μέρες, μας έλεγε ότι θα ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση και τώρα ξαφνικά θυμήθηκε ότι πρέπει να ζητήσει εκλογές. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Οι εκλογές είναι καλοδεχούμενες, όποτε θέλουν αλλά ας έχουμε και λίγη σοβαρότητα γιατί είμαστε στην χειρότερη φάση της πανδημίας. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για μας και για το πολιτικό σύστημα, είναι να υπάρχει μία σοβαρή προγραμματική φωνή, να κάνει κάποιος σοβαρή αντιπολίτευση.

Αλλαγή πολιτικών συσχετισμών

Προφανώς η φιλοδοξία μας δεν είναι να παραμείνουμε τρίτο κόμμα. Η φιλοδοξία μας είναι στις επόμενες εκλογές να έχουμε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, το οποίο θα μας επιτρέψει να αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Αυτό θέλει πάρα πολλή δουλειά και φυσικά εξαρτάται από το ευρύτερο περιβάλλον, από την πορεία της πανδημίας και την κατάσταση της οικονομίας.

Νέος Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Ο κ. Ανδρουλάκης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει χτίσει βήμα-βήμα την πολιτική του διαδρομή με σοβαρότητα και ήθος. Επειδή αυτό το πνεύμα και την αντίληψη για την Πολιτική θέλει να την μεταδώσει σε όλους μας, θα κρατάμε χαμηλά τους τόνους και θα προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι κι ωφέλιμοι. Δεν θα δείτε από εμάς δημαγωγίες και λαϊκισμούς.

Περί συνεργασιών

Όταν η χώρα βίωνε δύσκολες στιγμές, εμείς θυσιάσαμε την πολιτική μας προοπτική για να υπηρετήσουμε την πατρίδα και να την βοηθήσουμε. Όλα είναι θέμα συνθηκών. Εάν όταν γίνουν εκλογές είμαστε σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης, το Κίνημα προφανώς και θα βάλει «πλάτη». Αλλά στις σημερινές συνθήκες τόσο με τον κ. Μητσοτάκη να έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασιών και να ζητάει την αυτοδυναμία όσο και τον κ. Τσίπρα ο οποίος ονειρεύεται κάποιες «προοδευτικές διακυβερνήσεις» έτσι όπως τις αντιλαμβάνεται αυτός, ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής με ένα ισχυρό διψήφιο, δεν θα μπει σε αυτή τη λογική. Θα έχουμε ένα σαφές προοδευτικό πρόγραμμα το οποίο θα ζητήσουμε να επικυρωθεί από τους πολίτες. Για εμάς, ο στόχος είναι να μεγαλώσουμε κι όχι να συζητάμε με ποιον θα πάμε. Η πρώτη μας προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να μεγαλώσουμε το κόμμα και να είμαστε δυναμικά παρόντες, ούτως ώστε τα επόμενα χρόνια, να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Θέλω μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό»Παναγιώτης Βλάχος: «Είμαστε η διέξοδος από τη διχόνοια και την πόλωση»