Σε Συνεντεύξεις

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Νίκο Ανδρίτσο μίλησε το πρωί της Πέμπτης 23/12, το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και συνεργάτης του Προέδρου του Κινήματος, Παναγιώτης Βλάχος. Πιο αναλυτικά:

Κυβερνητική διαχείριση Πανδημίας

«Η Κυβέρνηση παλινωδεί, πηγαίνει από λάθος σε λάθος, η κατάσταση χειροτερεύει, έχουμε μέτρα τα οποία θα έπρεπε να έχουν ληφθεί εδώ και πάρα πολλούς μήνες και τα οποία είτε τα εφαρμόζει καθυστερημένα, είτε λαμβάνει υπόψη της το πολιτικό κόστος πριν τα πάρει. Παράλληλα, έχουμε και το πρόσφατο φαινόμενο, όπου άλλα λέει ο υπουργός το πρωί κι άλλα λέει ο πρωθυπουργός το μεσημέρι. Το Κίνημα θα στηρίζει μέτρα τα οποία βοηθούν την χώρα μας να βγει έξω από αυτήν την ατραπό, αλλά το σημαντικό είναι αυτά να γίνονται στην ώρα τους, όχι να περιμένουμε τα χειρότερα και να τα ανακοινώνει μετά ο κ. Μητσοτάκης.  Ζητάμε επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, ενίσχυση του ΕΣΥ, τήρηση των μέτρων και από την Κυβέρνηση να έχει μία ενιαία στάση και να μην μπερδεύει τον κόσμο καλλιεργώντας ανασφάλεια στους πολίτες.

Αναστολή εργασίας υγειονομικών 

«Ποτέ ένα μέτρο από μόνο του δεν φέρνει την άνοιξη. Χρειάζεται προφανώς να εφαρμόζεται ο νόμος αλλά να έχουμε εξαντλήσει και όλα τα πρόσφορα μέσα, να επεκτθεί δηλαδή η υποχρεωτικότητα στο Δημόσιο. Δεν πρέπει να μπαίνουμε κατευθείαν σε τιμωρητικές και πελατειακές λογικές. Η Κυβέρνηση της ΝΔ, χθες έφερε ένα «νομοσχέδιο – σεντόνι» που ήταν ντροπή για τον Κοινοβουλευτισμό. Με άσχετες φωτογραφικές και πελατειακές διατάξεις. Το Κίνημα Αλλαγής ψήφισε επί της αρχής ζητήματα που αφορούν στην πανδημία αλλά δεν πρόκειται να επικυρώσει τον πελατειασμό που εκπροσωπεί η Κυβέρνηση της ΝΔ.

Ακρίβεια

«Ένα μέρος της ενεργειακής κρίσης είναι εισαγόμενη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να κινηθεί πολύ πιο γρήγορα. Ακόμη και το σύστημα εμπορίας ρύπων χρειάζεται αναθεώρηση και η σημερινή κατάσταση μετακυλίει τα κόστη στον καταναλωτή. Χρειάζεται άμεση δράση, ίσως και μια νέα Σύνοδος Κορυφής. Σημασία έχει ότι δεν επαρκούν οι ενισχύσεις που δόθηκαν από την Κυβέρνηση, το επισημάναμε και στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Τα χαμηλότερα εισοδήματα θέλουν βοήθεια, ώστε να βγει αυτό το δύσκολο δίμηνο του χειμώνα. Πρέπει όμως, να δούμε το κομμάτι της ακρίβειας κι ως μια ευκαιρία να ενισχύσουμε το διαθέσιμο εισόδημα. Να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, να επαναφέρουμε το ΕΚΑΣ και να μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα και τα βασικά είδη κατανάλωσης».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παναγιώτης Βλάχος: «Είμαστε η διέξοδος από τη διχόνοια και την πόλωση»Παναγιώτης Βλάχος: «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και ξεκίνησε την αντεπίθεση»