Σε Συνεντεύξεις

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του «Κανάλι Ένα 90,4» και τη δημοσιογράφο Λία Λάππα, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Βλάχος το πρωί της Πέμπτης 16/09. Μεταξύ άλλων τόνισε:

  • Η Ελλάδα μαστίζεται ακόμη από την πανδημία, με μεσαίες επιδόσεις στην εμβολιαστική κάλυψη. Το «Σχέδιο Ελευθερία» δεν πέτυχε. Πιάσαμε “ταβάνι” και χρειάζεται πλέον νέα προσέγγιση και στην οργάνωση και στην επικοινωνία. Αυτό έκαναν οι κυβερνήσεις στην Πορτογαλία και την Ισπανία που έχουν την υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στον πληθυσμό. 
  • Η Ακροδεξιά, το κόμμα του κ. Βελόπουλου και άλλοι τυχοδιώκτες προσπαθούν να κερδίσουν πολιτικά και εκλογικά οφέλη. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν διφορούμενη για αρκετά μεγάλο διάστημα.
  • Η Πρόεδρος εξήγησε στην ομιλία της ότι το αφήγημα της «γαλάζιας» κανονικότητας, αυτό με το οποίο ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στην εξουσία, έχει πλέον αποδείξει ότι δεν μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά. Πανδημία, περιβάλλον, οικονομία είναι πεδία όπου η Κυβέρνηση αποτυγχάνει και αφήνει τους πολίτες ανασφαλείς και απροστάτευτους. Καθηλώνει την ελληνική κοινωνία σε μια διαρκή υστέρηση.
  • Ο πρόσφατος ανασχηματισμός ήταν προσωπικό φιάσκο του πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να δώσει έμφαση περισσότερο στην επικοινωνία, παρά στην ουσία, στη δημιουργία αποτελεσματικών δομών και την υλοποίηση του νόμου για την πολιτική προστασία που ψήφισαν πριν δύο χρόνια. Πέρασαν κάτω από τον πήχη που έθεσαν οι ίδιοι.
  • Η Ελλάδα μπορεί πραγματικά να απογειωθεί με μια νέα προσέγγιση, φιλοπεριβαλλοντική, παραγωγική, πράσινη, ποιοτική, για να μην γίνεις κανόνας το μοντέλο της φθηνής εργασίας που επιβάλλει η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης. Να προσπαθήσουμε να ξανασηκώσουμε ψηλά τον εργαζόμενο, να εγγυηθούμε αξιοπρέπεια στον συνταξιούχο. Ή θα προχωρήσουμε «αρπάζοντας» το μέλλον και κάνοντας την Ελλάδα πρότυπο αειφορίας και πόλο έλξης των καλύτερων μυαλών στον πλανήτη ή θα γίνουμε μία χώρα φθηνής κι απαξιωμένης εργασίας, η οποία θα περιμένει κάθε καλοκαίρι να ζήσει από τον τουρισμό.
  • Η παράταξή μας έχει αποδείξει και σε πιο δύσκολες μέρες ότι όταν πηγαίνουμε σε εσωκομματικές διαδικασίες, αυτές μας δυναμώνουν, προχωράμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έτσι θα γίνει και τώρα. Θα είναι κέρδος για την παράταξη και για τη χώρα να μην αναλωθούμε σε μία «πασαρέλα» εντυπώσεων, αλλά να κάτσουμε να συζητήσουμε ιδεολογικά για την ταυτότητα της παράταξης που θα πρωταγωνιστήσει. Καλούμε τις κοινωνικές εκείνες δυνάμεις που θέλουν να τραβήξουν μπροστά και νιώθουν εγκλωβισμένες, να έρθουν μαζί μας και να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς. 
  • Όσοι μας συνδέουν με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ, προσπαθούν να μετατρέψουν το Κίνημα Αλλαγής σε προσάρτημα. Εμείς όμως δεν είμαστε ούτε μικρός ΣΥΡΙΖΑ, ούτε μικρή ΝΔ. Είμαστε η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ. Φυσικός και ιδεολογικός μας αντίπαλος είναι η Δεξιά, ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν αξίες, θέσεις και αντίληψη για την διακυβέρνηση. Έχουν αλλάξει οι συνθήκες, οι σχέσεις με την κοινωνία γίνονται ξανά ειλικρινείς και στενές, το ΠΑΣΟΚ αποκαθίσταται στη συνείδηση του πολίτη.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παύλος Χρηστίδης: «Οι εμβολιασμοί βάλτωσαν. Το "Σχέδιο Ελευθερία" απέτυχε»Φώφη Γεννηματά: «Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ φωτίζει το δρόμο του Κινήματος Αλλαγής για τη νέα Αλλαγή»